Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 5: West-Canada Wildlife Safari's

15 juni 2018 door Sabine van der Kolff

Tijdens je reis naar Canada ga je natuurlijk op zoek naar wildlife. Grote kans dat je de beren en elanden naast de kant van de weg ziet lopen. Soms is het nodig om dieper de natuur in te gaan en je mee te laten nemen door een Canadese gids. Wij raden het je zeker aan om vooraf een aantal excursies toe voegen aan jouw auto of camperrondreis door Canada. Hier is onze top 5 excursies in West-Canada:

1. Seawolf Adventure
Locatie: Telegraph Cove

Zie de grizzlyberen van Brits Columbia van dichtbij tijdens een intieme en meeslepende natuurervaring. Laat je door de gidsen van First Nations meenemen op een tocht over de ontzagwekkende waterwegen van de traditionele gebieden van de oorspronkelijke bewoners in Canada.

Wildlife British Columbia - Canada - Doets Reizen

2. Whalewatch Orka’s
Locatie: Victoria of Telegraph Cove

Leer tijdens deze boottocht meer over orka’s en andere zeedieren. Hoewel het spotten van orka’s het hoofddoel van deze excursie is, zie je met een beetje geluk ook bultrugwalvissen, zeeleeuwen en Pacific White dolfijnen. Je reis is niet compleet zonder een orka wildlife excursie!  

Wildlife - British Columbia - Canada - Doets Reizen

3. Bearwatch Black Bears
Locatie: Tofino / Ucluelet

Per boot vaar je de beschermde inlets in van het Pacific Rim National Park en gaat hier op zoek naar zwarte beren die hier leven. Door het getij daalt het waterniveau waardoor er allemaal krabbetjes, visjes en ander voedsel achter blijft voor de beren.  

Wildlife - British Columbia - Canada - Doets Reizen

4. Whalewatch Grijze Walvissen
Locatie: Tofino / Ucluelet

Met een rubberen zodiac of stalen boot ga je de zee op om walvissen te spotten. Dit is de leukste manier om op zoek te gaan naar walvissen en maakt je bezoek aan Pacific Rim National Park compleet. 

Wildlife - British Columbia - Canada - Doets Reizen

5. Tide Rip Grizzly Bear Tour
Locatie: Telegraph Cove

Een unieke tocht waarbij je per boot naar de beroemde Knight Inlet vaart. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor wildlife zoals dolfijnen, zeeotters, zeehonden, bald eagles en herten. Aangekomen in de Knight Inlet vaart de boot de rivier in waar de grizzly beren leven. Vanaf augustus zijn ze druk bezig met het vangen van zalm. Grizzly beren laten zich niet snel zien maar tijdens deze excursie is de garantie bijna 100%! 

Tide Rip Tours - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Benieuwd naar alle excursies van Doets Reizen in West-Canada? Check dan snel www.doetsreizen.nl/excursies

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook