Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Hoogtepunten autorondreis door West-Canada

30 juli 2018 door Melvin Malepaard

Autorondreis Canada

Ben je gek op de natuur en houd je van (on)verwachte bestemmingen? Dan is West-Canada dé plek voor jou. Verbaas je, vanuit de auto, over de adembenemende uitzichten en spot een hert of bald eagle. Dit gebied zal je blijven verrassen. Maar waar te beginnen? Laat de route maar aan Doets Reizen over. 

Icefields Parkway - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Tijdens deze roadtrip ervaar je de Canadese natuur in al haar facetten. Je ziet azuurblauwe meren, diepgroene bossen en met een beetje geluk heb je spontane encounters met beren, sneeuwgeiten en roofvogels. De nationale parken Banff en Jasper en de Icefields Parkway zijn de juwelen van dit continent. Rijd dwars door het populaire Banff National Park met zijn prachtige, azuurgekleurde Lake Louise en Moraine Lake. Hier moet je echt geweest zijn! Aanrader: ga kanoën op Moraine Lake, een onvergetelijke ervaring. Op deze wijze zie je de bergen en gletsjers vanaf het meer opdoemen. Blijf een paar nachten in Morain Lake Lodge, een typisch Canadese, houten lodge. Je kunt er ’s avonds, wanneer de grote stroom dagtoeristen weer vertrokken is, rustig langs het meer wandelen. Een perfecte plek voor natuurliefhebbers. 

IJswaterval
Next stop? Jasper National Park. Verwacht kolkende rivieren, bergpieken, canyons en (wederom) indrukwekkende meren. Maligne Lake en het nabijgelegen Medicine Lake vragen om een fikse wandeling. Strek je benen na een indrukwekkende autorit en loop langs Medicine Lake, een uniek meer dat door de poreuze steenformatie tijdens de zomer steevast droogvalt. Ook Maligne Canyon mag je niet overslaan. De watervallen en rotsformaties zijn ontzagwekkend. Je kunt via wandelpaden en bruggen langs de watervallen lopen. Het is een indrukwekkende hike die ook in de winter meer dan de moeite waard is. Het water is dan in ijs veranderd! Overnachten doe je in Fairmont Jasper Park Lodge, het meest luxe hotel van Jasper National Park. Geniet in een van de vele restaurants en ontspan in het buitenzwembad, fitnesscentrum, sauna of bubbelbad.

Scherpe bergpieken
Icefields Parkway is de rode draad door de indrukwekkende Canadese roadtrip. De weg voert langs gletsjers, bergen en wilde rivieren. Het is een van de mooiste routes ter wereld, een aaneenschakeling van hoogtepunten. Eentje die je zeker niet mag missen is Mount Edith Cavell. Via een wandeling kom je bij deze hangende gletsjer met prachtige uitzichten. Ontdek ook de majestueuze watervallen Sunwapta Falls en Athabasca Falls. Langs de Icefields Parkway volgen nog twee highlights: Peyto Lake en Bow Lake, lichtblauwe parels van meren. Net als het naburige Peyto Lake is Bow Lake een juweeltje. Dit strakblauwe gletsjermeer ligt direct naast de weg. Het is de ideale stop voor een lunch of picknick. 

British Columbia - Canada - Doets Reizen

Regenbogen in Yoho
Vervolg je route naar Yoho National Park, dat naast Banff National Park ligt. Kijk je ogen uit en zuig alle indrukken op bij het Emerald Lake met z’n unieke, turkooizen kleur. In dit park kun je ook de schitterende en woeste Takkakaw Falls bewonderen. Takkakaw betekent ‘schitterend’ in de taal van de Cree-Indianen. De watervallen zijn vierhonderd meter hoog en alleen toegankelijk in de zomermaanden. Zodra de zon schijnt ontstaan er talloze regenbogen. Overnacht in Yoho op een unieke plek aan de rand van de woeste gletsjerrivier in het Cathedral Mountain Lodge. Of verblijf in Emerald Lake Lodge, een van de meest geliefde Doets Reizen-hotels in Canada. De locatie, pal aan Emerald Lake, alleen al is betoverend. 

Fossielen van een dino
Minder bekend maar minstens zo geliefd is het Dinosaur Provincial Park. Een prachtig natuurgebied, tevens vindplaats van dinosaurusfossielen. Hier zijn ook de Badlands, die gedurende de ijstijd door erosie zijn gevormd. Midden tussen de Badlands en prairies van Alberta vind je Waterton Lake. Een oase van rust. In dit geïsoleerde gebied kan de natuur volledig zijn gang gaan. Vergaap je aan spectaculaire vergezichten en de extreme overgang van vlaktes naar bergen met daartussen toendra en grasland. Met een beetje geluk krijg je dan ook een beer of sneeuwgeit in het vizier. 

British Columbia - Canada - Doets Reizen

Uniek overnachten
Als je een onvergetelijke autoreis maakt, wil je natuurlijk ook op unieke plekken overnachten. Of je nu wilt verblijven waar nauwelijks een toerist komt of juist midden in de bedrijvigheid wilt zitten, Doets Reizen kent de ideale plek. Van een sfeervolle lodge midden in het bos tot luxe resort aan een azuurblauw meer, Doets Reizen heeft het. 

Tip: Boek op tijd! Wil je liever in een rustige periode reizen? Kies dan voor mei of september/oktober. Bijkomend voordeel: het is ook voordeliger. 

British Columbia - Canada - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook