Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Waarom Montreal een heerlijk stad is

6 juni 2019 door Marloes Sevenhuijsen

Montreal de stad waar de olympische spelen zich afspeelde in 1976. Deze stad ligt aan de St. Lawrence River. Wat voor de Canadezen super belangrijk is. Vooral vroeger was dit een enorm pluspunt voor het reizen naar andere landen en het verschepen van goederen. Dit wordt nog steeds gedaan. In de haven is ook een enorme cruise terminal te vinden.

Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Het oude centrum zit vol met leuk terrassen, restaurants en winkels. Het oude centrum grenst aan de haven wat dus makkelijk is om te combineren. Ik heb in het oude centrum een segway tour gedaan. Dit is een geweldige manier om de stad te ontdekken. Samen met een gids en jouw reisgezelschap ga je eerst oefenen hoe het is om met zo’n segway te rijden. Als iedereen het onder de knie heeft ga je op pad. De gids verteld allemaal leuke feitjes over de stad wat je nog meer gevoel geeft bij de stad. Je hebt alle tijd om foto’s te maken en te genieten van de omgeving.

Segway Tour Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Ik verbleef in het Fairmont hotel, deze ligt midden in het centrum. Het hotel staat ook bekend om de "bed inn" van John Lennon en Yoko Ono. Die hebben als protest tegen de Vietnam oorlog in een van de suites een week geprotesteerd in bed. Door het breken van de regels en het roken van marihuana. In dit hotel hebben ze die kamer behouden en kun je daar ook in verblijven. Dus als een echte fan bent van John Lennon dan is dit zeker een aanrader.

Fairmont Hotel - Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Montreal is een heerlijke stad, met meer dan 300 parken en pleinen waarvan Mount Royal Park één van de mooiste is. Vanaf de uitkijkpunten in het park heb je prachtig uitzicht over Montreal. Kies daarom eens voor Montreal als Steden Trip bestemming of voeg het toe aan je rondreis en laat je verrassen. 

Rooftopbar Terrasse Nelligan - Old Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook