Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Stedentrip Montreal

0 Beoordelingen
 • 5–8 dagen

In het levendige grotendeels Franstalige Quebec ligt Montreal. Dat het betekent Koninklijke berg. De stad heeft een modern Engelstalig gedeelte dichtbij de top universiteit McGill en een meer historisch Franstalig gedeelte bij de Old Town. Hier kun je flaneren op Boulevard Saint Denis & Saint Laurent. Kleurige huizen met gietijzeren trappen kenmerken het straatbeeld. De oudste wolkenkrabber van Montreal ligt tegenover de prachtige Notre Dame van Montreal. Joie de vivre is wat de klok slaat in Montreal. Dus genieten van eten, levendigheid en prachtige winkels maken dat een bezoek aan Montreal compleet.

De mix van de Franse invloeden, de sfeer, de cultuur, de geschiedenis en de fijne dingen van het leven maken Montreal heel verrassend. Deze moderne stad is gelegen aan de St. Lawrence River en bekend om zijn vele kerken, waarvan de Notre Dame de Bonsecour de meeste indrukwekkende is. Tijdens deze reis heb je voldoende tijd om alle hoogtepunten van Montreal te kunnen ontdekken. Montréal is één van de oudste en grootste steden van Quebec. Het is een metropool met een Franse inslag, en met één van de grootse binnenhavens ter wereld. 

Montréal ligt op een eiland in de St. Lawrence rivier (Ile de Montreal), op 1.600 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het is een stad waar je zowel boven- als onder de grond terecht kunt. Een unieke belevenis is het om ondergronds te gaan met de geluidloze metro die je van het ene station naar het andere brengt. Je kijkt je ogen uit, zo mooi als het er is: ieder station is anders van ontwerp. Ze lijken meer op kunstgalerijen dan op metrostations. Via de metro en voetgangerstunnels komt u in de Underground City. Hier vindt je winkels, restaurants, theaters, banken et cetera. Het oude centrum van Montréal, 

De straten zijn prachtig en romantisch.  Montréal is een heerlijke stad, met meer dan 300 parken en pleinen waarvan Mount Royal Park één van de mooiste is. Vanaf de uitkijkpunten in het park heb je prachtig uitzicht over Montréal. Kies daarom eens voor Montreal als StedenTrip bestemming en laat je verrassen door het vriendelijke karakter en bruisende stadsleven. 

Waarom je StedenTrip boeken bij  Doets Reizen?

 • Persoonlijke ervaringen met hotels
 • Zelf jouw reisduur samenstellen
 • Directe inkoop bij hotels en excursies, zonder dure tussenschakels en inkooporganisatie
 • Kritische inkoop zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen
 • Complete pakketten bestaande uit hotel + vliegreis 
 • Informatief reisbescheidenpakket
 • Bij Doets Reizen geen keuze uit duizenden hotels: Maar alleen de leukste!
 • StedenTrips zijn geschikt voor ieder budget: toeristenklasse, middenklasse en luxeklasse  1.064,-
  Vanafprijs p.p. i
  • Mix van Franse invloeden maakt Montreal verrassend
  • Gelegen aan de St. Lawrence River
  • Bezoek de Underground City
  Bereken jouw prijs

  Bestemming

  De sferen van Montreal

  Welkom in Montreal! De stad waar men leeft volgens het Savoir Vivre motto. Het reislustige hart van Doets Reizen gaat harder kloppen bij ieder bezoek aan deze unieke wereldstad. De bijzondere mix van Franse invloeden, sfeer, cultuur, geschiedenis en de fijne dingen van het leven maken Montreal heel verrassend. De ligging aan de St. Lawrence River is strategisch. De stad heeft veel kerken waarvan de Notre Dame de Bonsecour in het oude stadsgedeelte en het St. Joseph Oratorium op Mont Real het meest indrukwekkend zijn.

  De stad verkennen

  Te voet is het de prettigste manier om de stad te verkennen en de sfeer van Montréal te proeven, maar je kunt ook een rijtuigje huren; een authentieke manier om de stad te verkennen. Met Gray Line kun je per bus een excursie maken door de stad. Daarnaast verzorgen River Boat en Le Bateau Mouche rondvaarten over de St. Lawrence River, waarbij je een fraai uitzicht hebt op de skyline van Montréal.

  Mont Royal Park

  Parc Mont-Royal lijkt op een groene long die boven het laag gelegen stadscentrum uitrijst. Deze 234 meter hoge berg levert de meest spectaculaire uitzichten over de imposante skyline van Montréal op. Een oppervlakte van zo’n 100 hectare vol met heuvels, loofbossen, wandelpaden en sportvelden bieden de inwoners en toeristen van Montréal de mogelijkheid om te ontvluchten aan het drukke stadsleven.

  Underground City

  Onder de binnenstad van Montréal is met het verbinden van een gangenstelsel een ondergrondse “stad” ontwikkeld. Met meer dan 32 kilometer aan gangen is een winkelcentrum verbonden met hotels, musea, kantoorgebouwen, banken, universiteiten, trein- en metrostations. Langs 120 ingangen is dit gangenstelsel met de naam ‘RESO’ bereikbaar.

  Botanische tuin

  De op één na belangrijkste botanische tuin van de wereld is die in Montréal. Hier staat de grootste Bonsaï-collectie buiten Azië en vind je een schat aan tuinjuweeltjes. De tuinen hebben meer dan 30.000 soorten bloemen en planten, verdeeld over 10 kassen en 31 tuinen. Je vindt er onder andere The Japanese Pavillion, waar je insecten uit meer dan 100 landen kunt bewonderen. Iedere tuinliefhebber kan hier zijn hart ophalen!

  Een veelzijdig nachtleven

  Montréal heeft een sprankelend nachtleven, met veel restaurants waar je uitstekend kunt eten en genieten van het aangeboden entertainment. Muziekliefhebbers willen zeker een kijkje nemen in de Place des Arts, de residentie van het Montreal Symphonie Orket. Hier worden concerten gehouden en zijn twee mooie theaters aanwezig!

  The Old City

  Het oude centrum van Montréal vormt een goed begin om de stad te verkennen. Hier staat de oudste kerk van de stad, de Notre Dame de Bonsecours Chapel, uit 1772. Ook zijn er talloze gerestaureerde monumenten en andere historisch belangrijke gebouwen zoals het Du Calvet House en Chateau Ramezay. Je vindt hier overigens ook heerlijke bistro's en leuke cafeetjes, omringd door schitterende huizen!

  Accommodaties

  Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

  Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

  Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

  Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

  Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

  Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

  Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

  CO₂-uitstoot

  Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

  Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

  Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.600 kilo CO₂ per persoon uit.

  Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
  Vliegreis 93%
  Accommodaties 4,6%
  Stedentrip 2,3%

  Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

  Wat is 1.600 kilo CO₂-uitstoot precies?

  Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

  • 2.023 keer 8 minuten douchen
  • De besparing van 12 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

  Over deze berekening

  De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

  Vliegvervoer

  Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

  Auto/camper

  Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

  Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

  Veerboot

  Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

  Treinvervoer

  Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

  Accommodaties en activiteiten

  De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

  Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

  Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

  Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

  Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

  Foto's van deze reis

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

  Inbegrepen

  • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
  • Luchthavenbelasting
   Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
  • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
  • Aantal gekozen hotelovernachtingen in het genoemde hotel
  • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
  • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
  • Toeristisch informatie pakket
  • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon
  • Niet inbegrepen

   • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
   • Transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: een openbaar vervoer, taxikosten etc.)
   • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
   • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
   • Reserveringskosten €40,- per boeking
   • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
   • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
   • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
   • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

   Luchtvaartmaatschappij

   Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

   Verzekeringen

   Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

   Beschikbaarheid

   Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

   Voorwaarden & praktische informatie

   Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

  Gerelateerde reizen

  Logo Doets Reizen

  Stedentrip Montreal

  5–8 dagen
  Vanaf 1.064,-
  Vanafprijs p.p. per persoon i
  Bereken jouw prijs