Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bereik de top van Mount Washington in New Hampshire

25 juli 2017 door Elske Doets

Naast de covered bridges en de prachtige watervallen die New Hampshire rijk is, loopt hier ook de Appalachen Mountain doorheen. De White Mountains in New Hampshire maken onderdeel uit van het oude gebergte de Appalachen dat zich uitstrekt van New Foundland tot Alabama. In deze staat is de eyecatcher zeker Mount Washington van bijna 2000 meter hoog. Volg de scenic drive naar de top en trosteer dikke mistbanken, diepe ravijnen, windsnelheden van meer dan 250 km/h of zelfs mini-orkanen!

Mount Washington State Park - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Bereik de top van Mount Washington

Nietsvermoedend namen wij de scenic drive naar de top van de berg. Het was vroeg in de morgen, de helling is erg steil, de weg smal en zonder relingen. Al snel waren wij boven de boomgrens en bestond de weg uit losse gravel en stond er een harde wind. De SUV begon steeds meer te schommelen door de harde wind en wij besloten toch maar om te keren en dat was geen verkeerde beslissing. Toen we de trein wilden pakken waarmee je ook naar boven kan, ging deze al niet meer door de harde wind. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Per auto naar de top van Mount Washington

De top kan bereikt worden met de auto, maar houd rekening met smalle gravel wegen en veel wind. Wanneer je de top hebt bereikt kan je de sticker 'This car climbed Mt. Washington' vol trots op de auto plakken. 

Per trein naar de top van Mount Washington

Liever de steile, losse gravelwegen vermijden? Ga aan boord van de Cog Railway en leun achterover terwijl de knalrode trein naar de top van de berg rijdt. De rit neemt ongeveer 3 uur in beslag, waarbij je ook de tijd hebt om boven op de berg volop te genieten van het uitzicht. 


Kies je eigen manier, maar een ding is zeker.. het is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook