Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

3 leuke biezienswaardigheden in de White Mountains

1 juli 2019 door Anne Slot

Top 3 favorieten in de White Mountains

De officiële bijnaam van New Hampshires is ‘The Granite State’, maar er wordt ook wel eens gesproken over de ‘The White Mountain State’ of het ‘Zwitserland van Amerika’, vanwege de besneeuwde bergen in het noorden.  90 procent van het gebied is bedekt met bergen, bossen en meren. Zwarte beren, elanden en lynxen leven in de Great North Woods in het noorden van de staat en deels in de White Mountains.

New Hampshire is zowel voor de winter en de zomer een paradijs voor outdoor liefhebbers. De White Mountains is het grote natuur gebied van deze staat. Hier kan je niet alleen lekker genieten van de natuur, maar ook zijn er goede restaurants te vinden en kan je er fijn winkelen.

Mijn top 3 van de White Mountains zijn:

Mount Washington Auto Road

Wil je zelf niet rijden? Neem dan de trein die langs de berg omhoog rijdt.

White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Let op: Mount Washington ligt gemiddeld 300 dagen per jaar in de wolken en het kan er flink koud worden. De kans is groot dat je niet tot nauwelijks uitzicht hebt. Wij hadden gelukkig mazzel en hadden prachtig uitzicht over de White Mountains!

Bij de entree van de weg betaal je voor  2 personen $40, je krijgt hiervoor: een stikker, een certificaat en een audio cd met daarop de stem van een gids die je mee neemt in het verhaal van deze bijzondere bergroute.

Mount Washington State Park - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Covered Bridges

Toch een van de meeste iconische plaatjes uit New Hampshire en Vermont: de overdekte bruggen. Vele worden gebruikt voor trouwfoto’s, niet gek want het is een super romantisch gezicht!

Waarom de eerste Covered Bridges werden gebouwd, is verduisterd door de tijd. Sommigen zeggen dat paarden comfortabeler een gesloten overspanning passeerden dan een open brug. Anderen zeggen dat de bruggen zijn gemaakt om het feit dat een brug langer meegaat als het zware hout wordt beschermd.

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Het maakt mij niet uit hoe de bruggen zijn ontstaan, het is echt een must-see in de White Mountains!

Watervallen

De meeste watervallen tref je toch wel in het White Mountain National Forest. Het hoogtepunt van dit National Forest is de Kancamagus Highway. Deze weg loopt dwars door het park en onderweg zijn er veel bezienswaardigheden te zien. Het duurt ongeveer 45 minuten om de hele route te rijden, maar er is zoveel te zien dat je er wel een hele dag kwijt kunt zijn. Tijdens de rit stopten we nog bij een aantal watervallen: Lower Falls, Rocky Gorge en Sabbaday Falls. De Lower Falls zijn vanaf de weg te zien. Hier mag je ook zwemmen en het kan hier in de zomermaanden erg druk worden denk ik. Om bij de andere watervallen te komen moet je een stukje wandelen maar naar mijn mening het is het waard

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook