Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

3 leuke biezienswaardigheden in de White Mountains

1 juli 2019 door Beaudylle Swinkels

De officiële bijnaam van New Hampshires is ‘The Granite State’, maar er wordt ook wel eens gesproken over de ‘The White Mountain State’ of het ‘Zwitserland van Amerika’, vanwege de besneeuwde bergen in het noorden. Wel 90 procent van het gebied is bedekt met bergen, bossen en meren. Tijdens je rondreis door New Hamshire in New England heb je dan ook grote kans op het spotten van zwarte beren, elanden en lynxen die leven in de Great North Woods.

New Hampshire is zowel voor de winter en de zomer een paradijs voor outdoor liefhebbers. De White Mountains is het grote natuurgebied van deze staat. Hier kan je niet alleen lekker genieten van de natuur, maar ook zijn er goede restaurants te vinden en kan je er fijn winkelen. Mijn top 3 van de White Mountains zijn:

Naar de top van Mount Washington 

Tijdens je rondreis door New England kom je oog in oog te staan met Mount Washington. Met de auto kan je de weg volgen die je naar de top van Mount Washington brengt. Wil je zelf niet rijden? Neem dan de trein die langs de berg omhoog rijdt.

White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Let op: Mount Washington ligt gemiddeld 300 dagen per jaar in de wolken en het kan er flink koud worden. De kans is groot dat je niet tot nauwelijks uitzicht hebt. Met een beetje geluk heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Bij de entree van de weg betaal je voor 2 personen $40, je krijgt hiervoor: een stikker, een certificaat en een audio cd met daarop de stem van een gids die je informatie geeft over deze bijzondere bergroute.

Mount Washington State Park - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Covered bridges van New England

Een van de meeste iconische plaatjes uit New Hampshire en Vermont: de overdekte bruggen. Vele worden gebruikt voor trouwfoto’s, niet gek want het is een super romantisch gezicht! Waarom de eerste covered bridges werden gebouwd, is verduisterd door de tijd. Sommigen zeggen dat paarden comfortabeler een gesloten overspanning passeerden dan een open brug. Anderen zeggen dat de bruggen zijn gemaakt om het feit dat een brug langer meegaat als het zware hout wordt beschermd. Een ding is zeker, de covered bridges zijn een echte must-see in de White Mountains. 

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Watervallen in de White Mountains

De meeste watervallen tref je tijdens je rondreis door New England in het White Mountain National Forest. Het hoogtepunt van dit National Forest is de Kancamagus Highway. Deze weg loopt dwars door het park en onderweg zijn er veel bezienswaardigheden te zien. Het duurt ongeveer 45 minuten om de hele route te rijden, maar er is zoveel te zien dat je er wel een hele dag kwijt kunt zijn. Tijdens de rit kan je onder andere stoppen bij de volgende watervallen: Lower Falls, Rocky Gorge en Sabbaday Falls. De Lower Falls zijn vanaf de weg te zien en dit is een mooie stop voor een verfrissende duik. Om bij de andere watervallen te komen moet je een stukje wandelen, maar dat is zeker de moeite waard!

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook