Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Bezoek de 'Big Five' van Utah

25 april 2017 door Marieke Herder

Van grillige rotsformaties, diepzwarte meertjes, adembenemende kloven en tot bergen in allerlei tinten rood, je vindt het in Utah. Al dat moois heeft zich ‘verzameld’ in vijf nationale parken, die één voor één een reis naar Amerika rechtvaardigen, de zogenaamde ‘Big Five’: Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park. 

Utah wordt niet voor niets ‘Utahmazing’ genoemd, laat je meenemen langs de 'Big Five'.

Bezienswaardigheden bij Moab

Moab is perfect voor een verblijf van drie nachten. Je kan namelijk gemakkelijk naar Arches National Park en de Canyonlands National Park rijden en voor beide parken kan je zeker een dag uittrekken. Tegenwoordig is Moab een sfeervol en trendy plaatsje met veel hotels, gezellige restaurants en winkelcentra.

 

Arches National Park

Nergens in de wereld vind je zó veel natuurlijke rotsbogen als in Arches National Park. Tijdens en bezoek sta je oog in oog met de roodgekleurde natuurstenen bogen, waarvan Delicate Arch, Landscape Arch en The Windows de absolute toppers zijn. Een aantal van de bogen zijn te zien vanaf de weg, maar voor ander moet je iets meer moeite voor doen. Ontdek Arches dan ook met de avontuurlijke wandelroutes langs de reusachtige rotspartijen en aanschouw de oogverblindende zonsondergang. 

Canyonlands National Park

In de buurt van het plaatsje Moab ligt één van Amerika’s meest indrukwekkende en onontdekte parken: Canyonlands National Park. Het park bestaat uit drie delen - het meeste bezochte Island in the Sky, The Needles en The Maze – waarvan een groot deel alléén te bereiken is met een jetboat, jeep, raft of 4x4. De best verborgen plekken in Canyonlands National Park zijn juist het mooist. Bewonder kloven en tafelbergen uitgesleten door de Colorado River, bekijk de beroemde Mesa Arch in het Island in the Sky district en raak verdwaald in de indrukwekkende rotsformaties van The Maze. 

Dead Horse Point State Park

Deze stond niet in het rijtje, maar is wel een bezoek waard tijdens een verblijf in Moab. Dead Horse Point State Park is bekend vanwege het fenomenale uitzicht! De Colorado River slingert rondom een enorme mesa (rotsplateau), wat een uniek beeld geeft.

Capitol Reef National Park -  Utah - Doets Reizen

Bezoek Capitol Reef National Park

Achter de roestkleurige rotsformaties van Capitol Reef ligt het groene hart van de Canyonlands. Midden in de dorre droogte van Utah waar de Fremont River en Sulphur Creek samenkomen, vind je een oase van kleurrijke boomgaarden en vruchtbare landbouwgronden. Dit Nationale Park beschikt over misschien wel de meest indrukwekkende hiking trails van Utah. Hike de Hickman Bridge Trail en volg een schilderachtige wandelroute naar de bijzondere, door erosie uitgesneden, stenen brug. Vergeet ook de Grand Wash Trail niet. De smalle canyon is een bijzonder natuurspektakel met gigantische zandstenen rotswanden die gevormd zijn tot een honingraat. Uitgewandeld? Koel af in de rivierbeddingen van Sulphur Creek of Fremont River en neem nog één keer het fenomenale kleurenpalet in je op.

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Ervaar Bryce Canyon National Park 

Wanneer je Bryce Canyon bezoekt tijdens je rondreis door West-Amerika val je werkelijk van het ene in het andere hoogtepunt. Kijkend over Bryce Canyon voel je de kippenvel opkomen, met bizarre rotsformaties en bijzondere 'pilaren' is Bryce Canyon National Park in Utah een lust voor het oog. De wonderlijke amfitheaters van Bryce Canyon bestaan uit puntvormige zand- en kalkstenen rotsen en is met name zo speciaal door de geologische kleurenmix van wit, roze, oranje en rood. Kleuren die tijdens zonsopgang en -ondergang nóg mooier zijn vanaf de uitzichtpunten Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en de absolute topper: het Amfitheater. Dit populaire punt kijkt uit op een canyon met duizenden pieken in de meest royale kleuren. Een onvergetelijk plaatje! 

 

Ontdek Zion National Park

Kilometers diepe ravijnen, smalle bergweggetjes en torenhoge rotswanden zo rood als tennisgravel. Trotseer de smalle bergtunnel door Carmel Mountain en waan je in hét bedevaartsoord voor natuur- en wandelliefhebbers. In Zion National Park vind je spectaculaire trails, zoals Emerald Pools, The Narrows en Angel’s Landing. Voor de Angels Landing Trial moet je geen hoogtevrees hebben en beschikken over een redelijke conditie want het gaat steil omhoog, maar het uitzicht vanaf de top is waanzinnig. Ben je iets minder van het lopen? Pak dan de fiets en ontdek Zion National Park!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook