Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bucketlist: Rocky Mountaineer

9 december 2016 door Marloes Sevenhuijsen


De Rocky Mountaineer staat bekend in de top 10 van mooiste treinreizen ter wereld en staat in de lijst met 50 dingen die je moet doen in je leven. De Rocky Mountaineer is ook echt een unieke beleving en die heb ik dit jaar mogelijk beleven. De Rocky Mountaineer heb ik van mijn bucketlist kunnen afvinken. De trein rijdt op plekken waar auto’s niet kunnen komen en biedt dus iets unieks.

Fraser Bridge - Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Ons beginpunt was Jasper en ons eindpunt Vancouver. Eenmaal op het station in Jasper kreeg ik echt het gevoel alsof ik terug in de tijd was gestapt. In mijn hoofd hoor ik de conducteur al zeggen: All aboooard!!!

Dit is echt de ervaring, je gaat niet zomaar met deze trein van A naar B, maar het is een unieke beleving! Je wordt volledig in de watten gelegd. Allereerst raad ik je aan om in Goldleaf te reizen. Dit is een klasse in de trein. Dit treinstel is hoger gelegen dan Silverleaf en dus is het zicht veel beter. De ramen zijn panorama, dus als je iets onderuit zakt kun je boven de lucht, bergen of bomen zien. Wauw wat is dit mooi zeg! Bij de klasse Goldleaf is er buiten een panoramadek waar je op kunt staan. Wat een fantastische vergezichten heb je vanaf hier. Als je net in een bocht zit is het mogelijk om de voorste treincoupes te zien, heel bijzonder.

Gold Leaf  - Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Bij binnenkomst heten de medewerkers je warm welkom. Van een heerlijke verse jus d’ orange tot een zalig driegangenlunch met een overheerlijke wijn, alles is tot in de puntjes geregeld. Je hoeft ’s avonds bij aankomst in het hotel niet meer aan eten te denken. Het personeel van de Rocky Mountaineer weet in de tussentijd zoveel te vertellen over de natuur dat je als het ware een gids in de trein hebt.

Gold Leaf - Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

De uitzichten zijn en blijven echt fantastisch. Zelf heb ik het ook door, want ik val in herhaling. Het is voor mij bijna onmogelijk om te benadrukken hoe gaaf het is. De eerste dag bracht de trein ons van Jasper naar Kamloops . De trein reed door een prachtig rijk bebost gebied en de bergen. Door de rampen zie je watervallen en heb je de kans  om een beer, deer, elk en misschien wel een Moose te spotten. Bij de hoogtepunten rijdt de trein langzamer, zodat je ook echt kunt genieten van dit avontuur. Eenmaal in Kamloops aangekomen wordt je naar je hotel gebracht. Over de bagage hoef je jezelf geen zorgen te maken, dit wordt allemaal voor je geregeld.

Seton Lake - Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

De volgende dag ging de trein verder, op naar Vancouver. Wederom verbaast het landschap mij weer. Totaal niet te vergelijken met het uizicht van gisteren, maar toch weer zeer bijzonder. Het landschap is wat vlakker, maar toch kom je langs canyons, watervallen en rivieren. De Thompson River en Fraser River komen op den duur samen en dan zie je de kleurverschillen tussen beide rivieren. Tijdens deze rit heb ik veel Bald Eagles gespot, wat was dit bijzonder zeg!

Beide reisdagen spendeer je ongeveer tussen de 8 en 9 uur in de trein. Als ik voor mezelf spreek heb ik mij geen moment verveelt. Het kan wel wat drukker zijn op het spoor als er net een goederentrein voorbij komt, maar ach, als je in dit landschap zit, dan is dat zeker geen straf. Eenmaal aangekomen in Vancouver werd ik naar het hotel gebracht in Vancouver. Pak mijn bucketlist en pen erbij… Rocky Mountaineer: Check!

Treinreizen - Rocky Mountaineer - Canada - Doets Reizen

Anderen bekeken ook