Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het natuurschoon van de Icefields Parkway

9 juli 2015 door Jesper Spierings

De Icefields Parkway is beslist de mooist scenic route in West Canada. Na iedere bocht is er weer een fenomenaal uitzicht en de een nog mooier dan de ander. Heb jij deze weg al eens bereden? Laat je inspireren door onze hoogtepunten en tips. 

Helikoptervlucht Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Welke stops mag je niet overslaan? 

Let's start in Waterton Lakes National Park

Het plaatsje Banff wordt vaak als beginpunt gezien van de Icefields Parkway, om vervolgens richting het noorden naar Jasper National Park te rijden. Vergeet niet dat er onder Banff ook nog diverse mooie stops zijn. De natuur van Warterton Lakes National Park is prachtig én rustgevend. Dit komt mede doordat nog niet zoveel toeristen deze natuur hebben ontdekt. Met een nacht heb je hier te weinig tijd want er is natuurlijk wel ontzettend veel te zien. Bezoek zeker de Cameron Falls, Lake Cameron en de Red Rock Canyon. Voor de avonturiers zijn er diverse hiking trails of een kanotocht. Het gezellige dorpje past precies bij de omgeving, de straten worden versierd met bloemen baskets en je kunt hier heerlijk eten. 

Banff, het begin van de Icefields Parkway

Via Kootenay NP, Radium Hotsprings en andere kleine plaatsjes bereikten we onze eindbestemming en wat een mooie route! Alvast een voorproefje op de rest.. Het gezellig plaatsje Banff kan je niet overslaan, naast de leuke restaurants en winkeltjes ben je omgeven door de indrukwekkende Rocky Mountains. Wil je genieten van een onvergetelijk uitzicht? Neem de Banff Gondola en ga naar de top van de Sulphur Mountain voor een panoramisch uitzicht. 

Banff Gondola - Alberta - Canada - Doets Reizen

Bezoek de meren van Lake Louise

Reis verder naar het noorden richting Lake Louise, want hier zijn drie hoogtepunten van de Icefields Parkway te vinden. De azuurblauwe meren Lake Louise, Moraine Lake en Emerald Lake zijn echte pareltjes! Hike een stukje de berg op en bekijk de meren van bovenaf en gegarandeerd een mooi vakantiekiekje. Mooie wandelpaden zijn hier aangelegd, maar ook kan je een stukje kanoën op een van de meren. 

Moraine Lake - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Verder de Icefields Parkway op 

Je bent vast nog niet uitgekeken op de prachtige meren, want er zijn er nog meer! Maak dan ook een stop bij Bow lake en Peyto Lake en laat je weer verrassen door het natuurschoon. Langs de Icefields Parkway kom je ook langs gletsjers en hier is de Athabasca Glacier een van. Het is onder toeristen erg populair om de gletsjer beter te kunnen bekijken en velen boeken dan ook de Glacier Skywalk, waar je via een glazen brug recht in de gletsjer kan kijken en de Ice Explorer Glacier Tour waar je per bus de gletsjer op gaat. 

Glacier Adventure - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Naast al deze natuur hoogtepunten kom je natuurlijk ook voor de wildlife en de kans op het spotten beren is ontzettend groot. Zorg er dan ook voor dat je genoeg tijd hebt om uit te stappen om de tijd te hebben voor elk hoogtepunt en elke beer die je onderweg ziet. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook