Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

De 20 mooiste plekken van Canada

15 mei 2018 door Melvin Malepaard

1. Peyto Lake
Peyto Lake in Banff National Park is één van de vele gletsjermeren die dit nationale park in het westen van Canada rijk is. Via een korte wandeling loop je de berg op en heb je vanaf het platform een prachtig uitzicht op dit felblauwe gletsjermeer. Peyto Lake is een traktatie van Moeder Natuur!

Peyto Lake - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

2. Mount Edith Cavell
Via een zijweg vanaf de Icefields Parkway, ten zuiden van Jasper National Park kom je bij Mount Edith Cavell: een vallei met een gigantische, hangende gletjser in de vorm van een engel.

Mounth Edith Cavell - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

3. Stanley Park
Een ongerept regenwoud midden in een stad? Dat kan natuurlijk alleen in Canada... Stanley Park in het centrum van Vancouver heeft een eeuwenoud regenwoud, maar ook totempalen, stranden en wandel/fietspaden. Rondom het park heb je uitzicht op de bergen van Vancouver.

Stanley Park - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

4. Coastal Rainforest in British Columbia
De westkust van British Columbia is bekend om zijn ongereptheid en unieke flora en fauna. Het regenwoud is vrijwel onaangetast en de zee en rivieren zijn rijk aan voedsel en zalm. Hierdoor leven er veel grizzlyberen en andere wildsoorten. De beste manier om dit gebied te verkennen is door in natuurlodges zoals de Spirit Bear Lodge of de Knight Inlet Lodge te verblijven. De nadruk qua excursies ligt op wildlife-safari’s.

5. Fogo Island
Dit bijzondere eiland ligt ten noorden van Newfoundland in Oost-Canada. Het is jarenlang vrijwel volledig van de bewoonde wereld afgesloten, waardoor je hier de echte eilandcultuur proeft. Kleurrijke huizen, haventjes en rotskusten zijn typische kenmerken. Tot eind juni drijven torenhoge ijsschotsen voorbij en kun je als toerist in de Fogo Island Inn overnachten. Een modern hotel met luxe faciliteiten. Op verschillende plekken zijn artstudio’s van kunstenaars te bekijken. De meest ideale en inspirerende locatie in Canada!

Fogo Island Inn - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

6. Niagara Falls
Sommige plekken moet je gezien hebben, zoals de Niagara Falls. Deze gigantische watervallen liggen op de grens tussen Canada en Amerika. Een duizelingwekkende hoeveelheid water klettert over de Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Falls. Het mooiste uitzicht op dit wonder der natuur heb je vanaf de Canadese kant.

7. Old Quebec City
Europese gezelligheid met NoordAmerikaanse allure: dit is hoe Old Quebec, het oude stadscentrum van deze Québécoise stad het best omschreven kan worden. Als je niet beter weet, waan je jezelf in een Europese stad of op een filmset van een Disney-sprookje. De gezellige pleinen met terrasjes, parken en goede restaurants maken het plaatje compleet. Het aanzicht van Old Quebec City wordt gevormd door het Fairmont Chateau Frontenac, een kasteel én hotel.

Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

8. Churchill in Manitoba
In het noorden van Manitoba, grenzend aan Hudson Bay ligt een piepklein dorpje: Churchill. Dit dorp is door zijn geïsoleerde locatie alleen per vliegtuig of trein te bereiken. En dat is een beleving op zich. Rond Churchill leven grote groepen ijsberen die je tijdens een meerdaagse safari van dichtbij kunt zien. Deze safari wordt georganiseerd door onze partner Lazy Bear Expeditions . Een once-in-a-lifetime experience. Als kers op de taart is de kans heel groot dat je hier het Noorderlicht ziet. In de zomer kun je hier snorkelen met beluga walvissen.

IJsbeer Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

9. Hopewell Rocks in Bay of Fundy
De Bay of Fundy ligt tussen de provincies Nova Scotia en New Brunswick. Wat deze baai ontzettend bijzonder maakt is het grote verschil tussen eb en vloed. Het verschil van 16 meter is een unicum in de wereld. Extra traktaties van Moeder Natuur zijn de dinosaurus fossielen, walvissen en Hopewell Rocks. Deze rotstorens zijn door erosie ontstaan en hebben 9als bijnaam Flower Pots.

Hopewell Rock - Bay of Fundy National Park - New Brunswick - Canada - Doets Reizen

10. Bruce Peninsula National Park
Dat de provincie Ontario meer te bieden heeft dan alleen Algonquin Provincial Park, Toronto en de Niagara Falls bewijst de Bruce Peninsula. Bij het zien van deze prachtige, bijna tropisch ogende, foto’s denk je misschien aan Florida. Het landschap bestaat uit ruige kliffen, grotten en eeuwenoude cederbomen. Het water is op een zonnige dag tropisch blauw wat soms voor verwarring zorgt.

Fathom Five National Marine - Bruce Peninsula National Park - Ontario - Canada - Doets Reizen

11. Torngat Mountains
Hoge bergen, een ruige kustlijn, dramatische fjorden, unieke natuur en cultureel erfgoed: het zijn de kenmerken van dit nationale park. Het ontleent zijn naam aan het Inuktitut-woord Torngait dat ‘plaats van geesten’ betekent. De Torngat-bergen zijn thuisbasis van de Inuit, die teruggaan tot duizenden jaren geleden. Je vindt sporen die achtergelaten zijn door Inuit en ontdekkingsreizigers, zoals tentringen, stenen, kariboehekken en graven. Dit tref je aan op archeologische vindplaatsen in het park. De resten van Moravische missie-sites en Hudson Bay Company-handelsposten laten een recentere geschiedenis zien. Het park ligt afgelegen. Doets Reizen regelt speciale arrangementen zodat je echt in het Torngat Base Camp kunt verblijven.

Bekijk hier onze autorondreizen door Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook