Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De 5 gebieden in Yellowstone National Park

23 oktober 2019 door Anouk Gortzak

Yellowstone National Park is een van de meest bekende parken van Amerika. Wij snappen wel waarom. We nemen je in deze blog mee naar de 5 gebieden van het park!

Grand Canyon of Yellowstone

De gigantische Grand Canyon of the Yellowstone is ruim 40 kilometer lang en wordt nog steeds verder uitgeslepen door de Yellowstone River. Op sommige plaatsen, zoals bij Artist Point is de steile wand wel 500 meter diep. Er zijn twee watervallen in de canyon. De Lower Falls vormt de meest imposante waterval in de Yellowstone River. Vanaf Artist Point heb je een van de mooiste uitzichten van het park, over zowel de Grand Canyon als de Lower Falls.

Artist Point - Yellowstone National Park - Wyoming - Doets Reizen

Je kunt een prachtige wandeling maken om dichter bij de waterval te komen. Zeker een aanrader om dit van dichterbij te bekijken.

Lake Country

Op een hoogte van 2.357 meter ligt het Yellowstone Lake dat met 155 kilometer aan oevers het grootste bergmeer van de VS is. Het is een ideaal watersportgebied, ondanks het koude water. Met name sportvissers die op forel vissen zijn hier veel te vinden. Het West Thumb Geyser Basin is een aanrader; een gevarieerd thermisch gebied met kleurrijke warmwaterbonnen, modderpoelen en geisers. Als je het park vanaf de zuid ingang in rijd zie je het meer al snel aan je rechterhand.

Rooseveld Country

Dit gebied is vernoemd naar de populaire Amerikaanse president Theodore Roosevelt, die een groot voorvechter van het behoud van de natuur was. Deze streek is vooral bekend vanwege de begroeide heuvels met dennen-, pijn-, en espenbomen en kraakheldere riviertjes waarin het wemelt van de forellen. Ook vind je in Roosevelt Country de Petrified Forests - versteende bossen - die zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting die de bossen met as bedekte. De route van en naar dit gebied is prachtig als je goed om je heen kijkt kun je misschien wel beren en bizons spotten.

Bizons - Yellowstone National Park - Wyoming - Doets Reizen

Mammoth Country

In het noordwestelijk deel van Yellowstone National Park bevinden zich warmwaterbronnen en kalksteenformaties. De bronnen veranderen niet alleen van kleur, maar ook van vorm door de invloed van algen en bacteriën. Mammoth Hot Springs is een zeer bijzondere, terrasvormige kalksteenformatie. De warmwaterbronnen zijn van dichtbij te bewonderen (en te ruiken!) via een voetpad, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven.

Yellowstone National Park - Wyoming - Doets Reizen

Geyser Country

In dit gedeelte van Yellowstone National Park bevinden zich niet alleen de meeste geisers en bronnen ter wereld, maar ook de meest bekende geiser: The Old Faithful. Al ruim 100 jaar spuit deze geiser ongeveer 18 keer per dag in 15 seconden duizenden liters heet water en stoom tientallen meters omhoog, om vervolgens weer even snel te stoppen. Andere bezienswaardigheden in Geyser Country zijn de Emerald Spring, de Morning Glory Pool en de wereldberoemde Grand Prismatic Spring. Ook de Fountain Paint Pots zijn heel bijzonder!

In dit gebied kun je zeker een hele dag rondkijken. Plan van te voren welke geisers je wilt bezoeken. Dit scheelt veel tijd.

Geisers - Yellowstone National Park - Wyoming - Doets Reizen

Hoeveel nachten verblijven in Yellowstone?

Yellowstone National Park is een prachtig park waar je heel veel kanten op kan en heel veel kunt zien. Om alles te kunnen beleven en het maximale uit jouw bezoek te halen, raden wij aan om 3 nachten te verblijven in Yellowstone.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook