Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De highlights tijdens een bezoek aan de USA Rockies

30 april 2015 door Anouk Gortzak

Een bezoek aan Yellowstone daar zeg je geen nee tegen. Je kan met gemak tijdens je rondreis door Amerika 3 of 4 dagen in Yellowstone verblijven, het National Park blijft je verrassen. Maar wat is er nog meer te zien in de omgeving? Laat je meenemen langs de highlights van de Rockies van Amerika. 

Denver 

Een gezellige en compacte stad en daarom ook perfect om de rondreis te beginnen. Een volle dag in deze stad is zeker de moeite waard en met fietsen verken je de stad gemakkelijk. Breng een bezoek aan het Capitol en the Mile High Stadium waar je een American Football wedstrijd kan bijwonen van de Denver Bronco's of alleen een kijkje nemen in dit immense stadion is natuurlijk ook leuk!

Invesco Field - Mile High - Denver - Colorado - Doets Reizen

De natuur in Estes park 

Estes Park is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Rocky Mountain National Park. Het prachtige, bosrijke gebied leent zich tijdens de zomermaanden uitstekend voor het maken van wandeltochten. 

Black Hills in South Dakota

Deadwood is de ideale plaats om de Black Hills van South Dakota te ontdekken, want hier is veel te zien. Van de bizons in Custer State park tot de vier presidentshoofden. 

Mount Rushmore Memorial

De in een rots uitgehouwen hoofden van de vier presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn de beroemdste bezienswaardigheid in de Black Hills. Er loopt een wandelpad waardoor je recht onder het memorial komt. Bezoek Mount Rushmore in de ochtend of avond voor het beste lichtinval. TIP: 's avonds om 21:00 vertelt een ranger kort de geschiedenis en wordt het volkslied gespeeld. 

Mount Rushmore National Memorial - South Dakota - Amerika - Doets Reizen

Crazy Horse Memorial

Minder bekend dan het Mount Rushmore Memorial maar wel een bezoek waard. Het Crazy Horse Memorial is een gigantisch beeldhouwwerk ter herinnering aan de grote en dappere Oglala Lakota leider Crazy Horse. De bouw is nog altijd aan de gang en wij zullen het ook niet meer maken als het helemaal klaar is. De bouwers vangen geen overheidssteun, het geld komt van de toegangsprijzen en donaties. 

Custer State Park

Dit prachtige State Park is een van de favorieten van Doets Reizen! Door Custer State Park kronkelt de schitterende Needles Highway. Deze autoweg slingert 23 kilometer lang langs spiraal- en naaldvormige granieten bergen en wringt zich soms door tunnels heen. Aan het einde van de weg ligt de niet te missen Needles Eye. Door het zuidelijke deel van het park loopt de 30 kilometer lange Wildlife Loop Road dwars door het heuvelachtige prairielandschap. Je hebt hier grote kans op het spotten van wildlife: bighorn-schapen, mountain-oat, wapitiherten en een grote kudde van 1.300 (!) bizons. TIP: neem je eigen picknickpakket mee en ga lunchen bij Sylvan Lake. Dit is werkelijk prachtig.

Custer State Park - South Dakota - Amerika - Doets Reizen

Badlands National Park 

Midden op de prairie voelt het alsof je door een maandlandschap rijdt met de kleurrijke rotslagen. Je rijdt door een maanlandschap met verschillende kleuren. Badlands National Park is een archeologisch spektakel met de Fossil Exhibit Trail waar je kunt zoeken naar fossielen uit de tijd van dinosaurussen! Onderweg waren de dikhoornschapen die zicht goed lieten zien de kers op de taart.

Ucross

'The middle of nowhere', zo kan je Ucross ook wel wonen met zijn welgeteld 25 inwoners. De Ranch at Ucross is een te gekke accommodatie. Het is een rustpunt waar je even kunt bijkomen van alle indrukken die je al hebt opgedaan tijdens de reis, maar ook je ervaringen kan delen. De maaltijden nuttig je met de andere gasten van de ranch. De kans is groot dat je mede gasten aan tafel komen zitten en je alle hoogtepunten met elkaar kan delen. 

Ranch Ucross - Wyoming - Doets Reizen

Cody 

In het cowboyplaats Cody overheerst de westernsfeer. Het in de stad gelegen gerenommeerde Buffalo Bill Center of the West heeft 5 top musea, echt een aanrader! Bij een bezoek aan de restaurants kom je er al snel achter dat zie hier voornamelijk steaks serveren. TIP: Bij Proud Cut Saloon & Steakhouse kun je genieten van een heerlijke steak voor een eerlijke prijs. In de zomermaanden kan je de dag afsluiten bij de Cody Nite Rodeo. In onze ogen is het wellicht wat dieronvriendelijk, maar het hoort toch echt bij de Westerncultuur.

Yellowstone National Park 

Om dit park binnen te komen is het een must om de Beartooth Pass te rijden, ook wel #1 Scenic Highway genoemd. Wij zijn het hier volkomen mee eens. Deze fantastische route met prachtige uitzichten brengt je naar zo'n 3,5 kilometer hoogte en als je uitstapt sta je in de sneeuw. Neem dan ook een lekkere picknick mee voor een stop bij een van de meren. De Beartooth Pass eindigt in Cooke city wat op de grens ligt met Yellowstone National Park. Een verblijf van minimaal drie nachten is hier aan te raden, want wat een juweeltje is Yellowstone National Park. Een van de hoogtepunten zijn de vele geisers, Lake Yellowstone, Grand Canyon en de Lower Falls. Naar beide watervallen kun je een trail lopen. 

Geisers - Yellowstone National Park - Wyoming - Doets Reizen

Grand Teton 

Grand Teton ligt in de schaduw van Yellowstone, maar moet je zeker niet onderwaarderen. De scherpe bergpieken, adembenemende uitzichten en avontuurlijk activiteiten maken het park perfect om even bij te komen van het overweldigende en drukke Yellowstone. Voor wandelaars is het een perfect gebied, maar ook raften over de Snake River is een van de mogelijkheden. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende niveaus, maar het blijft spectaculair!

Raften - Snake River - Grand Teton National Park - Wyoming - Doets Reizen

Raften - Snake River - Grand Teton National Park - Wyoming - Doets Reizen

Salt Lake City 

Salt Lake City wordt gezien als goed begin- of eindpunt van een rondreis door de Amerikaanse Rockies. Het is een vrij industriële stad, maar in de tijd dat je hier bent zijn er natuurlijk een aantal highlights die je af kunt gaan. Zo is Temple Square een grot plein met diverse mormonen tempels, waar de mormonen een (gratis) rondleiding geven. Tegenover Temple Square vind je een groot winkelcentrum waar je naar hartenlust kunt winkelen. 

Anderen bekeken ook