Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

De leukste reistips en plaatsen in Georgia

30 april 2019 door Sandy Reynhout

Georgia een zeer veelzijdige staat en geselecteerd als een van de 50 beste reislocaties van 2019!

Georgia biedt veel afwisseling van de grote stad Altanta tot aan vele kleine steden. De Appalachen in het noorden van de staat tot de Okefenokee-moerassen en de Atlantische kust in het zuiden van de staat. Georgia heeft eersteklas accommodaties, bekroonde restaurants en een eigen cultuur.

Coca Cola - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Atlanta is de aanvlieghaven voor Georgia en biedt vele attracties en bezienswaardigheden. In het centrum van Atlanta ligt het Centennial Olympic Parc dat 4 topattracties bevat:

*  "the World of Coca-Cola" geeft je een interactief kijkje in de geschiedenis rondom s'werelds meest beroemde frisdrank.

* Georgia Aquarium is het grootste aquarium in de Verenigde Staten en huisvest meer dan 120.000 dieren zoals mantaroggen en walvishaaien.

* Tijdens een studio tour bij CNN zie je de nieuwsmakers live aan het werk.  

* Ook een bezoek waard is het National Center for Human and Civil Rights waar regelmatig wisselende en boeiende tentoonstellingen zijn. 

CNN- Studio's - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

In Midtown Atlanta ligt het Martin Luther King jr. National Historic Park waar de leider van de burgerrechtenbeweging opgroeide en het Margarate Mitchell House & Museum waar het iconische boek "Gone with the wind" werd geschreven.                             

Martin Luther King Jr. National Historic Site - Georgia - Amerika -Doets Reizen


Antebellum - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Vanaf Athens naar Macon loopt een zeer mooie route: "the Antebellum Trail" dwars door het romantische hart van Georgia. Deze panoramische route vanaf de universiteitsstad Athens loopt langs kleine steden met schilderachtige pleinen en prachtige Antelebellum villa's en neemt je mee langs o.a. Madison, vele malen uitgeroepen tot het mooiste stadje van America! De Trail eindigt bij het plaatsje Macon, het hart van Georgia waar zo'n 6000 historische gebouwen staan en waar iedere voojaar het "Cherry Blossom Festival met meer dan 30.000 Kersenbomen staan en Macon tot een roze bloesemzee omtoveren!

Cherry Blossoms - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Cumberland Island is het grootste van de Barrier Islands aan de Georgia's Altantische kust en is alleen per veerboot bereikbaar vanuit St. Marrys.  Maak kennis met de vele bezienswaardigheden die nog steeds eigendom zijn van de familie Carnegie zoals de ruines van de Robert Stafford Plantation, de Plum Orchard Mansion en de FIrst African Baptist Church waar John.F. Kennedy en Carolyn Bassette eens trouwden. Het eiland staat onder bescherming van de National Park Service en heeft ongerepte schelpenstranden, duinbossen, uitgesterkte moerassen en wandelpaden door een sprookjesbos vol Palmetto-Bomen en Spaans Mos.

Coastal driftwood - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Georgia is uitgegroeid tot een van de meest populaire filmlocaties van de Verenigde Staten!. Atlanta Movie Tours neemt filmfans mee naar de originele locaties van films en series als "the Hunger Games" en verschillende Marvel films. Voor fans van de populaire serie the Walking Dead is een bezoekje aan de stad Senoia een absolute must. Riverwood Studios heeft hier onlangs the Walking Dead Studion Tour gelanceerd waarmee men toegang heeft tot de straten van Alexandrie en de studio's. Savannah diende als achtergrond bij films als Forrest Gumb en Midnight in the Garden of Good & Evil, terwijl Baywatch 2 geschoten is op Tybee Island.

Captain America - Film - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen   Captain America - Film - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

De muziekgeschiedenis van Georgia zit diepgeworteld en voor vele artiesten is deze staat hun thuis. Legenden als James Brown, Ray Charles en Otis Redding en cultband  R.E.M. hebben hun sporen achtergelaten in de Amerikaanse muziekgeschiedenis en op internationale grote podia. De levendige hiphopscene van Altanta heeft artiesten als OutKast, Usher, Ludacris en CeeLo voorgebracht. Georgia heeft zo'n 100 festivals per jaar. WIst je dat Savannah de geboorteplaats is van het kerstlied Jingle Bells en thuis voor Johnny Mercer die het beroemde lied Moon RIver componeerde?

muziek in Georgia - Amerika -Doets Reizen

Kortom Georgia zit vol verrassingen en is zeker de moeite waard om te bezoeken!Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook