Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De ongekende diversiteit van West-Amerika

14 juli 2018 door Anne Slot

In geen andere bestemming in de wereld is het landschap zo indrukwekkend en zo afwisselend als in West-Amerika. Het is dé perfecte bestemming voor wie houdt van steden, cultuur maar ook van een prachtige natuur.

Iedereen kent de machtige Rocky Mountains en de indrukwekkende Grand Canyon wel, maar er is echt zoveel meer! Wist je namelijk dat het landschap in het westen van Amerika ook uit vulkanen, regenwouden, bergen en oneindige woestijnen bestaat? Deze grote diversiteit van bezienswaardigheden geeft je de mogelijkheid om heerlijk te genieten van de rust, schitterende plaatjes die de natuur biedt of om het dagelijks het “Amerikaanse leven” van de steden te beleven.

Zo begonnen wij onze rondreis met een prachtige camper in het bruisende San Francisco, waar wij hebben genoten van de schattige straatjes, Pier 39, de Golden Gate Bridge en tevens een heuse honkbalwedstrijd (+aardbeving) hebben bijgewoond, waarna we doorreisde naar het rustige Yosemite National Park en vervolgens weer terug naar de kust; Monterey! Vervolgens reden we met de camper door naar het enorm uitgestrekte Los Angeles en het hysterische Las Vegas, waarna we uiteindelijk weer tot rust kwamen bij het adembenemend mooie Zion National Park en Bryce Canyon National Park. Tot slot bezochten we het plaatsje Moab, de perfecte uitvalsbasis voor een scala aan natuurlijke wonderen, zoals Arches National Park, Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. De avontuurlijke rondreis met de camper eindigde in Colorado, waarbij we eerst nog vanuit Grand Junction door de imposante Rocky Mountains richting Denver reden, om uiteindelijk in deze fijne, overzichtelijke stad de reis af te sluiten.

Denver - Colorado - Doets Reizen

Hoge bergen, gletsjers, watervallen, meren en bossen met de grootste sequoia bomen ter wereld; klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Yosemite National Park heeft alles van het zojuist genoemde rijtje. Je kunt hier fantastische wandeltochten maken (hikes) en je komt er heerlijk tot rust.

In Monterey draait alles om de sardientjes fabrieken die hier lang geleden nog in werking waren.  Vergeet vooral niet om hier een lekker vers visje van de markt te halen of aan te schuiven in één van de restaurants op de pittoreske Old Fisherman's Wharf van Monterey! Santa Cruz is een ongeëvenaard paradijs wanneer je van surfen houdt, want deze stad staat namelijk bekend om het surfersmerk O’Neill! Je kunt hier zelfs een museum van O’Neill bezoeken.

Bij Santa Monica fietste ik samen met mijn vriend langs het prachtige, grote strand. Ik kwam verschillende karakteristieke Volkswagen busjes tegen met surfplanken er boven op; de Beach Boys ten voeten uit! Aangekomen bij Venice Beach viel het ons echt op dat dit kustplaatsje erg beroemd is onder skateboarders, wij konden hier wel uren kijken en hebben zelfs een kleine loop gewaagd! De bekendste toeristische attractie van Santa Monica is zonder twijfel de Santa Monica Pier; een grote pier met daarop een klein pretpark met diverse attracties! Het omringende Los Angeles staat natuurlijk bekend om haar filmsets. Wij hebben hier de Warner Bros. Studio bezocht, dit was zeker een aanrader en hebben hier enorm van genoten! Ook de Hollywood Boulevard en Beverly Hills mogen uiteraard niet ontbreken tijdens het verblijf in Los Angeles, dit maakt het echt af!

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Eenmaal gearriveerd in Las Vegas kijk je je ogen uit! Een stad midden in de woestijn, wie heeft dat bedacht? Deze hysterische stad is niet te vergelijken met San Francisco of Los Angeles. In Las Vegas draait het voornamelijk om de show! Je bent hier aan het juiste adres voor een Cirque du Soleil voorstelling, maar je kunt vanuit Las Vegas ook zo de natuur in! Denk bijvoorbeeld aan de imposante Hoover Dam of het oogstrelende Valley of Fire State Park.

Wij vervolgden onze reis naar het altijd groene en overzichtelijke Zion National Park, waar wij een hele ochtend door het park hebben gefietst en op deze manier dit indrukwekkende nationale park hebben ervaren. In Bryce Canyon National Park keken wij onze ogen uit, zoiets moois hadden wij nog nooit gezien! De rood/witte vergezichten die je hier treft zijn om nooit te vergeten. Een wandelroute over de Navajo Loop met de indrukwekkende ‘hoodoos’ overal om je heen zal je altijd bij blijven.

Santa Monica - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

In het plaatsje Moab is alles weer anders! Hier krijg je echt het gevoel alsof je jezelf op een compleet andere planeet begeeft door al het indrukwekkende natuurschoon in de omgeving, maar je vindt hier zelfs ook nog dinosaurusresten en muurtekeningen van onze voorouders! Met een jeeptour kan je op de meest interessante manier de nationale parken Arches National Park en Canyonlands National Park bezoeken.

In Colorado verandert de omgeving van de plateaus in hogere bergen, waar je soms (in mei) nog sneeuw ziet liggen tussen de bomen! Grand Junction is net als Zuid-Frankrijk; de perfecte bestemming voor wijnliefhebbers! Je kunt hier een fietstour langs de wijngaarden ter plaatse boeken! Prachtig en heerlijk om te doen!

Denver was onze laatste stop met de camper en dit is de hoofdstad van Colorado. 'The Mile High City' vormt niet alleen de ideale gateway voor de machtige Rocky Mountains ten westen van de stad, maar is tegelijkertijd een verrassende bestemming met veel uiteenlopende bezienswaardigheden. Zo is het indrukwekkende Colorado State Capitol niet te missen, evenals het flaneren over de bruisende 16th Street Mall en het bezoeken van het bijzonder vormgegeven Denver Art Museum.

Sport - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Als reisadviseur vertel ik mensen vaak over autorondreizen met overnachtingen in hotels, dus dit was de uitgelezen kans om de mooiste National Parks van Amerika te leren kennen op een andere manier tijdens een prachtige campervakantie. 

Nog een tip om mee af te sluiten: koop ter plaatse in Amerika een ‘America The Beautiful Pass’ voor US$80,-. Hiermee kun je namelijk een jaar lang onbeperkt alle National Parks in Amerika bezoeken. Een bezoek aan één park kost ongeveer US$30,-, dus met het enorme aanbod aan National Park in Zuidwest-Amerika heb je die kosten van de pas er heel snel uit en kun je onbeperkt genieten! 

Bekijk hier onze camper reizen naar Zuid West USA

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook