Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Voor het eerst reizen met de camper in West Amerika

14 juli 2018 door Kim Otter

Amerika is het perfecte land voor een camperreis. Rijdend over de uitgestrekte wegen, onderweg een kopje koffie drinken en aangekomen op de camping alle indrukken van die dag verwerken tijdens een drankje voor de camper. Deze ervaring zal je nooit meer vergeten. Tijdens een rondreis van drie weken door Amerika met de campe leer je alle ins en outs, lees hieronder onze tips:

Apollo - Yellowstone National Park - Camper huren Amerika - Doets Reizen

Ophalen van de camper in Amerika 

Na het ophalen van de camper bij een van de Amerikaanse steden is het aan te raden genoeg tijd in te plannen om de grote boodschap bij de Walmart, FoodMax of Target in te slaan. Bij ontvangst van de camper is er nog helemaal niks en het is toch heerlijk om de volgende dag al optimaal te kunnen genieten van de volgende stad of nationaal park. Plan op deze dag dan ook een korte reisdag in naar de camping, niet meer dan 150 mijl. En ja, wij Nederlanders rijden ook niet elke dag in zo'n grote camper, dus het zal even wennen zijn. 

Het boeken van campings in Amerika 

De beste tip is om alle campings van te voren te boeken, dit geeft veel rust tijdens jouw camperreis door Amerika. De afstanden zijn groot en onderweg valt er veel te zien en te doen waardoor je  aan het einde van de middag pas aankomt. Met een gereserveerde plaats weet je waar je heen moet en ben je verzekerd van een goed plekje en waarschijnlijk dichtbij de highlights van het park of de stad. Op een camping kan je kiezen voor een plaats met full hook-up aansluitmogelijkheden en dit zorgt ervoor dat je de camper kan aansluiten op water, stroom en riolering. Uiteindelijk een eenvoudige klus, want oefening baart kunst. 

Apollo - Camper huren Amerika - Doets Reizen

Parkeren met de camper in Amerika

Een veelgestelde vraag: 'Kan ik wel overal parkeren?'. De parkeerplaatsen onderweg en bij een aantal nationale parken kunnen wat klein zijn. Voordat je die dag gaat rijden naar de volgende camping is het mogelijk om via Google openbare parkeerplaatsen te zoeken die plek hebben voor een camper van 25ft of langer. Stel je navigatiesysteem in en je hoeft niet lang te zoeken naar een plek. Vroeg vertrekken kan hier ook bij helpen. 

Geniet van het avontuur, de vrijheid en de gezelligheid die een camperreis te bieden heeft. 

Anderen bekeken ook