Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Van totale stilstand naar heftige drukte: 41 Jaar Doets Reizen

1 maart 2022 door Elske Doets

Groot contrast met hoe we ons 40-jarig jubileum ‘vierden’

Mochten er nog twijfels zijn of de reisbranche een van de meest dynamische sectoren van de economie is, dan zijn die sinds de coronacrisis wel verdampt. Zelden is een sector in zó korte tijd met zoveel regels en restricties bestookt. Een jaar geleden had ik als CEO van Doets Reizen een knoop in mijn maag omdat het hele bedrijf noodgedwongen stilstond en alles wat ooit vanzelfsprekend leek, reizen verkopen, tot nul was gereduceerd. Toch zijn in diezelfde periode – achteraf gezien – de juiste stappen gezet om nu des te harder weer uit de startblokken te schieten. Omdat de zin ‘het zal wel meevallen’ niet voorkomt in mijn vocabulaire en ik van het zwartste scenario uitging, namelijk dat corona de wereld ingrijpend zou veranderen, hebben we Doets Reizen in de luwte van de lockdown ingrijpend vernieuwd.

Elske Doets - CEO Doets Reizen - Zakenvrouw

Het succes van Scandinavië

Allereerst zijn we ons vanwege corona en de klimaatproblematiek gaan concentreren op het ontwikkelen en aanbieden van een bestemming veel dichterbij huis, Scandinavië. Hoewel het vanwege reisbeperkingen lastig was, hebben we met alle creativiteit en flexibiliteit die in ons zat in korte tijd een prachtig aanbod gecreëerd, in Finland en Noorwegen, maar voornamelijk in Zweden. We merken nu aan de boekingen hoe geliefd Scandinavië al is. En uit de reacties maken we op hoe snel deze bestemming een weg heeft gevonden naar de harten van Doets-klanten! Groot voordeel ook: in en naar Scandinavië reizen kan ook per trein.

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Klimaatbewust ondernemen

Naast het toevoegen van Scandinavië hebben we ons reisaanbod in lijn gebracht met de filosofie dat Doets Reizen voortaan een toekomstbestendige reisorganisatie wil zijn. Ofwel: dat we zorgvuldig zijn gaan meewegen welke ‘footprint’ er aan onze reizen hangt. En hoe we die ‘footprint’ kunnen terugdringen. Voortaan willen we onderdeel zijn van de oplossing; van hoe we, samen met onze klanten, dienstbaar kunnen zijn aan de natuur en een schonere aarde. Ook als dat betekent dat we bepaalde reizen of reisonderdelen moeten schrappen.    

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Zóveel geleerd…

Het klinkt misschien raar. Maar door de tegenslag van corona en de onvoorspelbaarheid die eraan vastzat, is Doets Reizen sneller het soort reisorganisatie geworden dat helemaal klaar is voor de toekomst. Het Doets-team en ik zijn door een ongekende ‘rollercoaster’ heen gegaan, met een ververst reisaanbod, een daaraan aangepast team en optimale mogelijkheden om online te boeken als de voornaamste beloftes voor de toekomst.

Farewell Harbour Lodge - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Wát een contrast!

Samenvattend: wat zijn we ongelofelijk blij en dankbaar dat we weer volop ‘in de running’ zijn. En wat zijn we ons bewust hoe anders het vorig jaar was, tijdens ons 40-jarig jubileum! En hoe diep is intussen ons besef dat de wereld onzeker is en we – opnieuw – met beperkingen te maken kunnen krijgen. Reden genoeg om nú voluit te gaan! Samen met de Doets-klanten.

Hopelijk zal het 41-ste jaar ons, na een inktzwarte periode, mooiere reisherinneringen brengen dan ooit tevoren!

Met reislustige groet,

Elske Doets

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook