Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Elske Doets

Directeur / Mrs. Canada Spirit Bear

Inspirator van het intuïtief ondernemen

Directeur Elske belichaamt in alles het plezier van op reis zijn. Ze verkent graag nieuwe gebieden, is daarbij extreem nieuwsgierig, stelt dus veel vragen en omdat haar zintuigen altijd op volle toeren draaien, kan ze op gevoel razendsnel inschatten of het ergens ‘klopt’, aangenaam is, of juist niet. Met haar ongelofelijke vaart en scherpe intuïtie inspireert ze, maar laat soms ook mensen naar adem happen. Haar alter ego, de energieke Spirit Bear, sluit helemaal aan bij haar blonde uiterlijk en schijnbare onvermoeibaarheid: ‘Over reizen raak ik nooit uitgedacht.’

Inspirator of the intuitive enterprise

Director Elske Doets embodies in every way the joy of being on a trip. She loves to explore new horizons and is extremely curious on top of that, thus asking many questions and with her senses always working full capacity, she can real quick intuit if a place is ‘right’, enjoyable, or not. With her incredible speed and keen intuition she inspires people, but she also sometimes leaves them gasping for air. Her alter ego, the energetic Spirit Bear, completely matches her blonde looks and apparent stamina: ‘I will never stop thinking about travel.’

Spirit Bear - Great Bear Rainforest - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1972

Functie
Eigenaar en directeur van Doets Reizen. In 2001 heb ik het stokje overgenomen van mijn vader en oprichter Jan Doets. Vanaf mijn veertiende werkte ik hier al in de vakanties. Ik ben begonnen met stempelen en telexen.

Sinds
1986

Reist door Canada en/of de VS
Vier keer per jaar ben ik in de VS en Canada en de kick blijft.  Elske was onder meer in Deep South, California, West USA, New Mexico, Washington DC, New York, Canada en Florida.

Favoriete hotel
De Wickaninnish Inn op Vancouver Island. Je kijkt uit over de Grote Oceaan en in je rug prikken de fjorden en in verderop de besneeuwde bergtoppen. Je vindt er gekleurde zeesterren, zeldzame sand dollars  en zeeanemonen. Het hotel is van een fijne ingetogen luxe en aan elk detail is gedacht. Hier word je compleet in de watten gelegd. Zit je te eten en er komt een zeeotter langs, dan komt de ober met een verrekijker naar je toe om hem aan te wijzen. Alle kamers hebben zeezicht, soms zelfs vanuit het bad. Dit is de overtreffende trap van genieten.

Favoriete US/Canadian food
Ik ben dol op kreeft. Uit de Atlantische oceaan, bij Halifax in Canada, vind je de allerlekkerste. Ik eet mijn kreeft liefst zo puur mogelijk waarbij het ontleden part of the fun is.

Favoriete uitzicht
Als ik – met het mes op de keel – moet kiezen, ga ik voor Crypt Falls in Waterton National Park in Alberta, Canada. Je komt er alleen via een hike, waarbij je door een tunnel moet kruipen om het meer te zien waar de waterval van zeventig meter hoogte in dendert. Onvoorstelbaar prachtig. Bovenaan de waterval kun je heerlijk lunchen. Deze ervaring wil ik graag met jou regelen. Het is een voorbeeld van onze maatwerk reizen.

Favoriete stad
Ik ben dol op de architectuur en de musea van Chicago en op de bijzondere sfeer van San Francisco. Maar toch is New York mijn favoriet. De energie die hier bruist en het tempo waarin alles gaat, is zo bijzonder, daar ga je vanzelf in mee. Dit is de stad waar je ziet wat hip and happening is.

Favoriete staat/provincie
New Mexico vind ik een heel fijne staat. Het heeft de good looks van Utah met zijn rode gesteente maar dan met meer sfeer, kunst, lekker eten en dat alles met een ongedwongen Mexicaans/Spaanse sfeer. New Mexico heeft ook iets mysterieus. Er wonen veel Native Americans, maar liefst 23 verschillende indianenstammen. En je moet eens naar Roswell rijden waar in 1947 een vliegende schotel werd gezien. Een buitenaards ruimteschip met buitenaardse lijken. Of het waar is, weet ik niet, maar het draagt wel bij aan de mysterieuze sfeer van deze staat.

Favoriete activiteit
Een tocht door de wildernis is mijn favoriete activiteit in de VS en in Canada. Je kunt zelfs zonder begeleiding zomaar walvissen zien langs zwemmen, een beer tegenkomen, zeehonden, ijsvogels, zeeleeuwen en zalmen die je om de oren springen. Maar alleen als je de tijd neemt. Wij helpen je om niet als de ‘cliché Japanner’ op reis te gaan en als een dolle van hot naar her te rennen. Dan mis je de details, de sfeer, de échte beleving en de verrassingen. Daarom stellen we ook reizen samen waarin je genoeg tijd hebt om meer te beleven en te ervaren dan uitsluitend de klassieke hoogtepunten. Wij regelen de reis en elk detail. Onze gasten hoeven alleen nog maar de uitgebreide reisbescheiden te volgen en de ogen open te houden.

Favoriete National Park
Crater Lake National Park in Oregon is mijn favoriet.  Het kratermeer is zo diep en kobaltblauw dat het niet echt lijkt. Zoals in nagenoeg alle nationale parken hebben wij ook hier een lodge ín het park, op een absolute toplocatie. Vanuit je schommelstoel op de veranda van deze vakantiewoning kijk je uit over het meer dat in jouw herinnering gegrift blijft.

Favoriete strand
Het strand van Captiva Island in zuidwest Florida vind ik het mooiste dat bestaat. Tropisch met die heerlijke rust en ruimte. Je kunt er dolfijnen spotten en visarenden en roggen springen soms zo even uit het water. Ik heb er zelfs hamerhaaien gezien. We hebben een paar prachtige accommodaties hier, die we graag voor onze klanten boeken en ook nog betaalbaar.  

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring