Overzicht

Doggybag als donatie in Californië

22 april 2016 door Elske Doets

Dit heeft in het ‘land of opportunities’ ook een keerzijde. Aangetrokken door het milde klimaat zie je op bepaalde plekken relatief veel zwervers. Meer dan wij in Nederland gewend zijn. Hier zijn bijna geen opvanghuizen met bad, bed en brood. In Californië overleef je als dakloze op straat of op het strand.

Toch hoef je niet echt bang te zijn voor ze, ik groet ze altijd. Het is gewoon een andere setting door het systeem in Amerika. Zo kan het zijn dat je in het luxe Santa Barbara op het strand tegenover een zwerver ligt met een winkelwagen met zijn bezittingen erin of onder een parasol.

Je kunt in Santa Barbara gezellig en goed eten in State Street en het viel mij daar op dat Amerikanen hun doggybag op bankjes op straat neerzetten. Het eten in Amerika is overvloedig, waarom ook niet, je kunt overgebleven eten geven aan een zwerver die het nu niet uit een vuilnisbak moet vissen. Goed voorbeeld doet goed volgen, dus heb ik ook mijn niet volledig opgegeten lunch achtergelaten in een doggybag op een bankje. Eet smakelijk! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook