Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Elske Doets in Noorwegen: 'Lysefjord is mijn 2e verkenning van Noorwegen'

16 oktober 2023 door Elske Doets

Zegen van Noorwegen

Lysefjord, het fjord van licht, is mijn 2e verkenning van Noorwegen. Ongeveer 50 minuten rijden vanaf Stavanger is dit zeer bereikbaar vanuit Nederland (ruim een uur vliegen). Na de korte reis wordt de omgeving puur natuur en wildernis. Grijze granieten ronde rotspartijen domineren dit ruim 40 km lange fjord en maken een indrukwekkend schouwspel.

Elske Doets in Noorwegen - Doets Reizen - Blog

De iconische 'preikestolen'

De meest bekende attractie van Noorwegen bevindt zich hier, namelijk de 'preikestolen' ofwel 'preekstoel'. Deze ruim 600 meter hoge vierkante rots van ongeveer 25 bij 25 meter breed torent omhoog als een soort tand. De Noren noemden deze rots oorspronkelijk de 'duivelse tand'. Het is sterk aanbevolen om deze rots met een gids te bezoeken, die je via rustige, verborgen wandelpaden weg van de drukte brengt.

Elske Doets in Noorwegen - Doets Reizen - Blog

Een landschap als Yosemite

Het landschap doet sterk denken aan Yosemite in de Verenigde Staten, met zijn granieten rotsen die bij zonlicht oplichten, vandaar de naam 'lichtfjord'. De constante verandering van licht, grijs, donker en zwart, omgeven door watervallen en eilandjes, creëert een fascinerend schouwspel vanuit mijn moderne luxe cabin genaamd 'The Bolder'.

Lysefjord Ferry - Noorwegen - Doets Reizen

The Bolder

'The Bolder' is een kleinschalig accommodatie concept dat Scandinavisch design, privacy, oog voor details en een ongeëvenaard uitzicht biedt. Het is een plek waar je niet meer weg wilt.

The Bolder - Noorwegen - Doets Reizen The Bolder - Noorwegen - Doets Reizen

Wandelen in de Noorse wildernis

Dagelijks ga ik wandelen, maar niet zoals we dat in Nederland gewend zijn. Urenlang klimmen, dalen, klauteren, over boomwortels, langs watervallen, door modder en water – deze wandelingen vergen mindfulness en een goede conditie. Bedachtzaam voortbewegen is de enige manier om te genieten van de imposante natuur.

Elske Doets in Noorwegen - Doets Reizen - Blog

Een onvergetelijke wandeling naar de Fantapytten

Een van de mooiste wandelingen die ik ooit heb gemaakt, leidt naar de Fantapytten. Dit natuurlijke infinity pool biedt uitzicht op het kobaltblauwe fjord. Ik probeerde te zwemmen, maar het water was zo koud dat ik tot drie keer toe niet verder kwam dan tot mijn knieën. De weelderige bossen met mossen, heide, bosbessen en varens vormen een zachte fluwelen omlijsting voor het ruwe graniet. Deze uitdagende wandelingen vereisen een goede conditie, de juiste kleding en schoenen. Het uitdagende wandelen, gecombineerd met een verblijf in rustgevend comfort, maakt dat ik me gezegend voel. Het is alsof het staan op de preekstoel iets met me heeft gedaan. Amen!

Lysebjord fantatyppen - Noorwegen - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook