De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Gelegen aan het einde van het High Line park ligt Hudson Yards, een fonkelnieuwe wijk op Manhattan. Je vindt er futuristische wolkenkrabbers, waarvan er eentje een indrukwekkend observatiedek in de vorm van een driehoek heeft: ‘The Edge’. Het lijkt alsof er een scherf zo in de top van het gebouw is gestoken. Vlakbij de ingang van Hudson Yards staat de ‘Vessel’. Het lijkt op een koperkleurige, opengewerkte vaas en is openbaar toegankelijk voor het publiek

Hudson Yards, de stad van de toekomst

Hudson Yards is de nieuwste wijk van New York en de thuisbasis van meer dan 100 verschillende winkels en culinaire ervaringen, kantoren voor leiders in de industrie, belangrijke openbare kunst en dynamische culturele instellingen zoals The Shed, moderne woningen, 14 hectare openbare plaza's, tuinen en bosjes en 's werelds eerste Equinox Hotel. Hudson Yards is het culturele centrum van Manhattan's New West Side geworden. The Hudson Yards is een sjabloon voor de toekomst van steden en heeft niet alleen de manier veranderd waarop New York naar de wereld kijkt, maar de manier waarop de wereld New York ziet. 

The Vessel

Je kunt 1,5 km lopen in deze vaas, trapje op, trapje af. Het is een bijzondere attractie die eigenlijk van een afstand het meest aantrekkelijk oogt. Je kunt je er van alles bij voorstellen, zoals een omgekeerde Bijenkorf of een glimmende parodie van het ‘Guggenheim’. 

The Shed

Direct ernaast ligt een gebouw dat de naam ‘The Shed’ draagt. Het lijkt overdekt te zijn met een soort kunststof dekbed-achtige deken. Deze deken, die functioneert als dak, is heel bijzonder omdat het beweeglijk is op meerdere manieren. Het kan open, het kan opgeblazen worden, halfopen, etc.  ‘The Shed’ is  onderdeel van het Lincoln Center van beeldende kunst. Daarnaast wordt er moderne dans en muziek opgevoerd. Dit complex lijkt te grossieren in bijzondere namen, zoals het Snark Art Park dat je op een heel toegankelijke wijze laat kennismaken met kunst. Het is opgezet als een soort gevonden voorwerpen afdeling waar je alle kunst mag aanraken en voelen. Het draait hier namelijk allemaal om toegankelijkheid: wonen, werken, eten, drinken, winkelen en kunst moet voor en van iedereen zijn. Kortom, inclusiviteit. Hudson Yards is spannend omdat dit complex in zijn opzet echt ‘Amerikaans’ rigoureus is. 


Reizen in de buurt van Hudson Yards

Logo Doets Reizen Amerika

Hudson Yards