Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Droomreis Atlantisch Canada

5 Beoordelingen
 • 21 dagen

De reis van je dromen door de ongerepte natuur van Atlantisch Canada! Beleef Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island: vol afwisseling en rustpunten. Laat je onderweg verrassen door de uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze autoreis door Oost -Canada is bovendien zeer rustig opgebouwd, zodat je alle tijd hebt om te genieten.

De Atlantische provincies van Canada hebben hun ongerepte natuur en zeevaarttradities gemeen, maar zijn stuk voor stuk voorzien van een eigen rijke cultuur met Europese roots. Met deze reis kun je in de zomer de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island verkennen. Een reis vol afwisseling! Laat je verrassen door de uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig van opbouw, zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vele bezienswaardigheden. De accommodaties zijn met zorg voor je geselecteerd en je reist waar mogelijk aan de goede kant van de kustlijnen, zodat je het mooiste uitzicht hebt. Ook deze autoreis door Atlantisch Canada is natuurlijk weer geheel op maat aan te passen. 

2.529,-
Vanafprijs p.p. i
 • Vol afwisseling en rustpunten
 • Kusten, vuurtorens en historische dorpjes
 • Inclusief ferryovertocht Saint John - Digby
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 3580 km
Dag 1

Hello Halifax...

± 40 km

Na aankomst op de luchthaven van Halifax haal je je huurauto op. De kortste route naar het centrum gaat via de A. Murray MacKay Bridge (tolweg). Zorg dus voor een paar losse Canadese dollars. In deze provincie is nog veel folklore te vinden. Dit zie je terug in de populariteit van de Ierse folkmuziek en de vele festivals. Halifax heeft ongeveer 125.000 inwoners en is daarmee de grootste stad in de omgeving.

 • Overnachting:Halifax
Dag 2

Highlights Halifax

Een volle dag om van Halifax te proeven... Deze compacte stad telt vele leuke bezienswaardigheden. Bezoek in ieder geval de Citadel, de Farmers Market en het immigratiemuseum. De historische boardwalk kent fraaie gebouwen, die het maritieme karakter van deze provincie tonen.

 • Overnachting:Halifax
Dag 3

Kustplaatsjes & baaien

± 200 km

Je verlaat Halifax... Nu begint de autoreis Oost Canada pas echt, met het Eastern Shore gebied. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien en reis je richting het noorden naar Liscomb. Als je vroeg in de middag aankomt, kun je er voor kiezen om iets verder door te rijden naar het prachtige dorpje Sherbrooke, ontstaan rond 1860. Er zijn nog regelmatig mensen te vinden in klederdracht. Ook leuk om door te rijden naar het Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park. Ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen...

 • Overnachting:Liscomb Mills
Dag 4

Kleine overtocht - Marine Drive

± 280 km

Even goed opletten... Kies wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je vaart vervolgens via een kleine ferryovertocht van circa tien minuutjes naar de overkant; zorg dus voor een paar dollar contant. Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze schitterende rit kom je aan op Cape Breton Island en reis je via de highway 105 naar je eindbestemming Baddeck, waar je in een heerlijk hotel verblijft.

 • Overnachting:Baddeck
Dag 5

Woud, toendra, moeras

± 100 km

Relatief korte reisdag... Waadoor je juist extra rust en tijd hebt voor één van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park, zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen.

 • Overnachting:Cape Breton Highlands National Park
Dag 6

'Eén van de mooiste routes van Canada'

± 120 km

Grote kans om aan de kant van de meertjes en stroompjes elanden te zien (veel wild in dit gebied)... Het park heeft in totaal 27 wandelroutes, van korte family walks tot uitdagende wandeltochten langs immense berg- en kustlandschappen. Eén van de mooiste routes van Canada loopt door dit park, Cabot Trail, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger. Een route van 300 kilometer, uitgehouwen uit de bergen, die je langs talloze mooie plekjes van het Cape Breton Highlands National Park brengt. Neem de route bij voorkeur vanaf de oostkust, zodat je geen last hebt van de zon tijdens het maken van foto's. Tip: sla zo nu en dan af bij de bordjes Old Cabot Trail. Je ziet dan authentieke vissersdorpjes.

 • Overnachting:Chéticamp
Dag 7

Walvissen!

± 300 km

Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een vissersdorpje met een Franse inslag. Vanuit Cheticamp worden veel excursies en whalewatch tochten georganiseerd. Ons advies is om dit ook te doen. De gids vertelt je alles over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het Whiskey gebied van Nova Scotia. Je eindbestemming is Pictou, waar je verblijft in een prettige accommodatie.

 • Overnachting:Pictou
Dag 8

Geweldig eiland

± 100 km

Vandaag ga je per ferry van Nova Scotia naar Prince Edward Island; maakt kennis met een geweldig eiland. Je begint de eerste dag in het sfeervolle Charlottetown. Deze hoofdstad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden de plek Port La Joie. Door het Engelse bestuur werd de stad omgedoopt tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottetown een rijke verzameling aan Ierse pubs te vinden. Je kunt echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek. Old Charlottetown is het oude stadsdeel op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad in leven gehouden.

 • Overnachting:Charlottetown
Dag 9

PEI heeft zóveel te bieden...

± 420 km

Omdat Prins Edward Island (PEI) enorm veel te bieden heeft, is het verstandig je bezoek op te splitsen in verschillende delen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor het relaxt genieten van de 'scenic routes'. Langs de noordkust van het eiland vind je veel witte zandstranden. Hier ligt ook het Prince Edward Island National Park. De zuidkust van het eiland heeft een kustlijn met veel rode zandstenen klippen. De eerste nacht verblijf je in het oosten van PEI. Wij adviseren je voor vandaag de toeristische route Points East Coastal Drive (circa 420 km) te nemen.

 • Overnachting:Morell
Dag 10

'Mooiste zandstranden'

± 400 km

Vandaag staan twee gebieden centraal: Red Sands Shore en Green Gables Shore. Het centrale deel van PEI kun je het beste zien via de toeristische route Central Coastal Drive. Zorg dat je hier tegen de klok in rijdt, zodat je altijd aan de kustkant zit. Geniet van zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en wildlife. Hier zijn de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Je rijdt langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Ideaal voor foto's!

 • Overnachting:Cavendish
Dag 11

Vuurtorens & karakteristieke dorpjes

± 400 km

Het laatste en mooiste deel van Prince Edward Island (PEI)...! Een volle dag om de zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive te rijden. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, en karakteristieke dorpjes? Je ziet het allemaal. Tip: upgrade je hotel naar een verblijf in de West Point Light House. Dit is een vuurtoren op een unieke locatie aan één van de mooiste stranden van het eiland.

 • Overnachting:O'Leary
Dag 12

Honderd biljoen ton water

± 280 km

Je verlaat PEI via de bijna dertien kilometer lange (!) Confederation Bridge. Aan het einde van de brug betaal je tol (niet inclusief) en kun je een park bezoeken waar je prachtig uitzicht hebt op de brug en het Visitor Center extra informatie geeft. De komende dagen staan in het teken van de Bay of Fundy, waar getijdenverschillen enorm zijn! Twee keer per dag komt er honderd biljoen ton water vanaf de Atlantische Oceaan binnen, wat ooit gezorgd heeft voor zestien meter getijdenverschil. De hoogte van een gebouw van vier verdiepingen! Dit zorgt voor veel bezienswaardigheden. Maak zeker een tussenstop bij Rocks Provincial Park. Je verblijft twee nachten in Alma in Bay of Fundy National Park.

 • Overnachting:Alma
Dag 13

Lopen over de oceaanbodem

± 50 km

Een volle dag om bij te komen of Bay of Fundy National Park te bekijken, waar je kunt genieten van de zee en schelpen kunt zoeken op het strand. Of je volgt één van de vele wandelroutes die voor elk niveau zijn uitgezet. Er zijn veel recreatiemogelijkheden, zoals een verwarmd zoutwaterzwembad, een uitdagende golfbaan en tennisbanen. Ook kun je er mountainbiken en kanovaren. Je verblijft net buiten het park in het dorpje Alma, een leuk vissersplaatsje met veel Inns en restaurants. Bij laagtij kun je vanaf hier kilometers lopen over de bodem van de oceaan. Check wel het schema van de getijden voor je gaat: het water kan je verassen!

 • Overnachting:Alma
Dag 14

Sfeervol Saint John

± 190 km

Een relatief korte reisdag... Zodat je in de middag kunt genieten op een terrasje in het sfeervolle stadje Saint John. Dit is één van de belangrijkste internationale zeehavens van Canada, aan de monding van de St. John River. In het centrum van de stad vind je talloze historische gebouwen, winkels en restaurants. Saint John is de perfecte mix tussen een Europese en Noord-Amerikaanse stad. Laat je verrassen!

 • Overnachting:Saint John
Dag 15

Europese nederzetting

± 90 km

Per ferry van Saint John naar Digby, waar je twee nachten verblijft, Tip: rijd naar de vuurtoren van Brier Island via de toeristische route. Ook adviseren wij je een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Annapolis Royal (historisch stadje aan de Annapolis River). Het werd in 1605 gesticht en is de oudste permanente Europese nederzetting in Canada. Historische gebouwen, gezellige Inns, mooie restaurants en unieke winkeltjes maken Annapolis Royal het bezoeken zeker waard.

 • Overnachting:Digby
Dag 16

Paradijs voor kanoliefhebbers

± 170 km

Alweer een korte reisdag... Lekker. Dat geeft je ruim de tijd om Kejimkujik National Park te bezoeken. Dit nationale park heeft een zacht glooiend landschap, met talloze meren die door rivieren met elkaar verbonden zijn. Vroeger woonden hier de Micmac-Indianen, aan wie dit park zijn naam te danken heeft. Tegenwoordig is er nog een klein reservaat waar nog wat Indianen wonen. In het Visitor Center vind je een tentoonstelling over het park en de cultuur van de Micmac-Indianen. In het park leeft veel wild, er zijn prachtige bossen en het is een paradijs voor kanoliefhebbers en wandelaars.

 • Overnachting:White Point Beach
Dag 17

Uitblazen & verwend worden

± 20 km

Na alle indrukken van de afgelopen weken is het tijd om jezelf te verwennen met een paar dagen rust. Wat ons betreft kan dit het beste in het White Point Beach Resort. Dit resort ligt aan een uitgestrekt strand. Het hotel beschikt over een zwembad en andere faciliteiten, zodat je heerlijk kunt genieten.

 • Overnachting:White Point Beach
Dag 18

Prachtige wandelingen

± 20 km

Nóg een dagje rusten is je van harte gegund... Maar je kunt ook het nabij gelegen Kejimkujik Seaside National Park bezoeken. Hier kun je prachtige wandelingen maken in ongerepte en unieke natuur. Er leven verschillende vogelsoorten en tijdens de wandelingen zijn er diverse uitkijkpunten op ruige en weelderige kustlijnen.

 • Overnachting:White Point Beach
Dag 19

Authentiek stadje

± 200 km

Via de kustroute van de South Shore terug naar Halifax... Neem beslist de Lighthouse Route! Je kunt dan meerdere keren stoppen bij de uitgestrekte stranden van het Rissers Beach Provincial Park. Bezoek ook zeker de kleurrijke en historische havenplaats Lunenburg, met veel festivals en ambachten. Het stadje is zeer authentiek en past perfect bij een reis door de Maritimes! Je verblijft vandaag in het prachtige Oak Island Resort.

 • Overnachting:Lunenburg
Dag 20

Bijzonder Canada!

± 200 km

Je rijdt op deze slotdag nog door een zeer bijzonder stuk Canada! Een must see is Peggy's Cove, een vissersdorpje, gebouwd op granieten rotsen die door de golven zijn uitgesleten. Kleine vissershuisjes en felgekleurde bootjes maken het plaatje compleet. Hier vind je het enige postkantoor in Canada dat gevestigd is in een vuurtoren. Daarna lever je de auto in op de luchthaven en vliegt terug naar Nederland, België of Duitsland. Deze nacht breng je door in het vliegtuig.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 21

Beginnen met nagenieten

De autoreis door Atlantisch Canada is voorbij... Je landt op vertrouwde bodem. Omdat deze autoreis Oost Canada rustig is opgebouwd kom je vermoedelijk super ontspannen aan en kun je nog lang nagenieten van de schitterende beelden en avonturen.

Einde reis

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Atlantica Hotel Halifax - pool

Atlantica Hotel Halifax

Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 25,- per dag (exclusief lokale belastingen).

Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - pool

Liscombe Lodge

Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2 whirlpools, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool, openhaard en tv. Wi-Fi in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

The Inverary Resort - sfeer

The Inverary Resort

Inverary Resort bevindt zich aan een meer van Baddeck, dichtbij Gilbert H. Grosvenor Hall, Bras d'Or Lakes en Watershed Interpretive Centre en Alexander Graham Bell National Historic Site. In de buurt liggen ook Kidston Island Lighthouse en Bell Ray Golf Club. Inverary Resort heeft een aanmeerplaats, een binnenzwembad en een sauna. In gemeenschappelijke ruimtes is WiFi gratis beschikbaar. Dit milieuvriendelijke hotel biedt diverse eetgelegenheden, zoals een restaurant en een bar/lounge. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Tip van Doets Reizen: bezoek de Uisge Ban Falls. Een indrukwekkende waterval van circa 30 meter hoog en daarmee de hoogste waterval in Nova Scotia. De waterval is te bereiken via een hike van circa 1,5 uur (retour). 

Castle Rock Country Inn - 1

Castle Rock Country Inn

De Castle Rock Country Inn is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Cape Breton Island. Het hotel is vlakbij de Ingonish Ferry gelegen en heeft een mooi uitzicht over de Cape Breton Highlands. In de directe omgeving van het hotel kunt u vele outdoor activiteiten ondernemen, zoals; wandelen, vissen, tennis en kajakken. Het hotel beschikt over een restaurant en bar (is afhankelijk van het seizoen geopend). Een ontbijt buffet is inbegrepen. Het restaurant heeft een geweldig uitzicht net als de rest van het hotel. De Castle Rock Country Inn heeft slechts 16 kamers, deze zijn voorzien van een tweepersoonsbed, tv, bureau en hebben allen een eigen badkamer. 

Braeside Country Inn uitzicht

Braeside Country Inn

De Braeside Country Inn, gelegen in het historische Pictou, Nova Scotia, is een prachtig ingericht hotel  in een parkachtige omgeving met uitzicht op de haven van Pictou. Oorspronkelijk gebouwd in 1938 en nu volledig gerenoveerd om jou van alle gemakken te voorzien. Het hotel beschikt over 18 kamers met elk een eigen badkamer. Elke ochtend kun je heerlijk wakker worden aan het onbtijt (inclusief). Met een wandeling van 5 minuten sta jij aan het water in Pictou. Kortom de perfecte plek voor je verblijf in Pictou.

Rodd Crowbush Golf & Beach Resort1

Rodd Crowbush Golf & Beach Res

Gelegen langs de duinen van Prince Edward Island ligt het Rodd Crowbush Golf & Beach Resort. Bij het hotel hoort een 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan met een geweldig uitzicht over het blauwe water in de achtergrond. Charlottetown ligt op slechts 25 minuten rijden van dit resort en rij je een paar kilometer door dan ben je al in National Park Prince Edward. In de directe omgeving kun je geweldig wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en surfen. Het resort heeft zelf ook erg veel te bieden. Naast uiteraard de fantastische golfbaan beschikt het ook over twee tennisbanen, een zwembad, whirlpool, fitnessruimte en de Rodd Spa Boutique. 


De kamers zijn net als de rest van het resort erg fraai ingericht met warme kleuren en mooie meubels. Dit geeft een luxe uitstraling, maar zeker niet over de top. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo is er een televisie, kluisje, air conditioning, koelkastje, strijkmogelijkheden en een koffiemachine. In de eigen badkamer vind je naast een groot bad ook een föhn en badjassen.  
Parkeren kun je bij het resort gratis en ook het gebruik van Internet is geheel kosteloos.  

Kindred Spirits Exterior

Kindred Spirits Country Inn

Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

Rodd Mill River Resort - golf

Mill River Resort

Het Mill River Experience Resort bevindt zich in O'Leary, dicht bij Mill River Fun Park. Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Prince Edward Island Potato Museum. Het Mill River Resort heeft een golfbaan, een binnenzwembad, een spa, fitnessruimte en een turks stoombad. Dit sportieve resort heeft een restaurant (Amerikaans ontbijt is inbegrepen) en een bar/lounge. Parkeren en Wi-Fi zijn gratis. Bij het Mill River Resort zijn kamers onder andere voorzien van airconditioning, een minibar en een koffiezetapparaat/waterkoker. Elke televisie heeft kabelzenders. Extra voorzieningen zijn onder andere een föhn en een strijkplank/strijkijzer.

Falcon Ridge Inn Exterior

Falcon Ridge Inn

Gelegen op een top locatie, met uitzicht over de Fundy Bay en het rustige kustplaatsje Alma, vind je het Falcon Ridge Inn. Doordat deze bed and breakfast gebouwd is op een heuvel heb je prachtige vergezichten. Het Fundy National Park ligt direct om de hoek en ook de golfbaan ligt op slechts enkele minuten rijden. Voor 's avonds een hapje eten en een lekker drankje hoef je slechts enkele minuten te lopen richting de haven van Alma waar je tal van gezellige restaurants en pubs vindt met lokale gerechten en verse vis.


Het Falcon Ridge Inn is simpel,maar gezellig en modern ingericht met veel houten meubels en speelse kleuren. Vanuit iedere ruimte, inclusief de gastenkamers, heb je een geweldig uitzicht over de kust van Nova Scotia, de Fundy Bay. De kamers zijn compleet ingericht met een openhaard, koelkastje, televisie en gratis Internet. Tevens beschikt het over een eigen badkamer met onder andere badjassen en whirlpool tub. Een lekker ontbijt voor een goed begin van de dag word je gratis door het Falcon Ridge Inn aangeboden. Ook voor het parkeren bij de accommodatie hoef je niet te betalen. 

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. Parkeren kost circa $25 per dag + lokale belastingen (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

Harbourview Inn - aanzicht

Harbourview Inn Digby

Een leuke en kleinschalige Country Inn gelegen in Smith's Cove vlakbij Digby. Vanuit deze inn kan je prima de omgeving verkennen, doe bijvoorbeeld een Whalewatch in de bay van Fundy. De inn beschikt over een ontbijtruimte, tennisbaan, wasservice en een buitenzwembad. Ook is er gratis parkeergelegenheid. Er zijn totaal 13 kamers die allemaal net even anders zijn. De kamers beschikken over een eigen prive badkamer, tv, wekker en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). 

Mersey River Lodge - exterior 2

Mersey River Chalets

Op zo'n 5 km rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen, kayakken en kanoën. Er is ook een speelveld te vinden. De kamers beschikken over 2 double beds, een veranda, haardroger en strijkgerei. Je kunt gratis parkeren. Er is geen Wi-Fi en vanwege de afgelegen locatie kan het zijn dat je geen bereik hebt.

White Point Beach Resort - 3

White Point Beach Resort

Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kan je het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 126 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kan je gratis parkeren bij het hotel. 

Lord Nelson Hotel\ Halifax - exterior

Lord Nelson Hotel & Suites

Een prettig middenklasse hotel op een zeer centrale ligging van Halifax. Het hotel heeft een klassieke uitstraling en beschikt over een eigen restaurant, elegante lobby en comfortabele hotelkamers. Tegenover het hotel liggen de Public Gardens en het oude havengebied is te vinden op korte loopafstand. The Lord Nelson Hotel & Suites beschikt over een volledig uitgerust businesscentrum en een moderne fitnessruimte.  Parkeren kost circa CA$ 28,- per dag (exclusief lokale belastingen en onder voorbehoud). Een klassiek en beroemd hotel waar je je waant in een soort paleis! Er zijn vele voorzieningen aanwezig. Ga in ieder geval dineren in het heerlijke restaurant en drink een borrel in de Engelse Pub. Er is tevens een sportruimte aanwezig. 

Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - pool

Liscombe Lodge

Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2 whirlpools, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool, openhaard en tv. Wi-Fi in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

Silver Dart Lodge View

Silver Dart Lodge

De Silver Dart Lodge bevindt zich aan Bras d'Or Lakes gelegen op circa 90 hectare grond. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Baddeck. De omgeving biedt vele mogelijkheden om je te vermaken zoals mountainbiken of wandelen langs de mooie kustlijnen waar je overigens ook kan golfen. De verschillende accomodatie types liggen verspreid over het terrein van de Silver Dart Lodge. Ook heeft dit resort een restaurant, buitenzwembad, fitness centrum en verschillende wandelroutes. Het hotel heeft gratis Wi-Fi en voldoende parkeergelegenheid.

Keltic Lodge Resort and Spa - zwembad

Keltic Lodge Resort & Spa

Ingonish Beach

Dit resort in Ingonish Beach ligt op een hoge klif aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op het terrein vindt je een full-service spa, 2 restaurants en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de kamers. Alle kamers van het Keltic Lodge beschikken over een tv met kabelzenders. De comfortabele kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten. Je kunt ontspannen in het verwarmde buitenzwembad. Er is een fitnessruimte aanwezig. Op het terrein kun je fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Purple Thistle en de Atlantic gebruiken verse lokale ingrediënten en zeevruchten. Er is tevens elke avond live entertainment. 

Glenora Inn & Distillery Resort - exter

Glenora Inn & Distillery Resort

Mabou

Wow! Je verblijft in de ENIGE Single Malt Whiskey distilleerderij van Noord Amerika. De ligging is fantastisch, je verblijft immers aan de voet van de Cape Breton Mountains. De pub is geopend van juli t/m oktober. Er is een gift shop aanwezig en je kunt indien mogelijk een tour boeken in de 'distillery' van dit hotel. Vraag de baliemedewerker van de receptie voor meer info. Glenora Inn kent een intieme sfeer en telt maar 15 kamers en chalets. Een unieke ervaring! Het restaurant is geopend van half mei t/m half oktober. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en vanuit de Jacuzzi kun je uitkijken over de "distellery". Het hotel beschikt over gratis Wifi.

Braeside Country Inn uitzicht

Braeside Country Inn

De Braeside Country Inn, gelegen in het historische Pictou, Nova Scotia, is een prachtig ingericht hotel  in een parkachtige omgeving met uitzicht op de haven van Pictou. Oorspronkelijk gebouwd in 1938 en nu volledig gerenoveerd om jou van alle gemakken te voorzien. Het hotel beschikt over 18 kamers met elk een eigen badkamer. Elke ochtend kun je heerlijk wakker worden aan het onbtijt (inclusief). Met een wandeling van 5 minuten sta jij aan het water in Pictou. Kortom de perfecte plek voor je verblijf in Pictou.

Rodd Charlottetown Exterior

Rodd Charlottetown

Vanaf het moment dat je binnenstapt in het Rodd Charlottetown Hotel word je omringd door een historische elegantie. Gebouwd in 1931 en later gerestaureerd in oude stijl waan je je jaren terug zonder dat dit ten koste gaat van comfort en belevenis. Vlakbij ligt Victoria Park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en kunt genieten van het mooie uitzicht over Charlottetown Harbour. Ook winkeltjes, restaurants en gezellige pubs liggen allen op slechts een paar minuten lopen van het hotel. Houd je van golfen dan rij je in slechts 10 minuten naar de Belvedere Golf & Country Club of de Fx Meadow Golf Course. Chambers Restaurant & Bar serveert heerlijke en lokale (vis-)gerechten en is de ideale plek om 's avonds gezellig de dag af te sluiten. In de zomermaanden is er in het hotel ook de mogelijkheid om te genieten van het dinertheater. Vraag hiervoor bij de receptie. In het hotel is ook een zwembad met sauna en whirlpool en er is een fitnessruimte. De kamers zijn warm en klassiek ingericht met mooie kleuren en houten meubels. Allen zijn voorzien van de standaardfaciliteiten, zoals televisie, air conditioning, koffiemachine, föhn en strijkmogelijkheden. Iedere kamer beschikt tevens over een eigen badkamer voorzien van alle gemakken. Parkeren bij het hotel is gratis, maar wel beperkt. De parkeerplaats van het hotel is te vinden in een zijstraatje en is niet bereikbaar via de hoofdingang. Internet is ook te gebruiken zonder kosten. 

Rodd Crowbush Golf & Beach Resort1

Rodd Crowbush Golf & Beach Res

Gelegen langs de duinen van Prince Edward Island ligt het Rodd Crowbush Golf & Beach Resort. Bij het hotel hoort een 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan met een geweldig uitzicht over het blauwe water in de achtergrond. Charlottetown ligt op slechts 25 minuten rijden van dit resort en rij je een paar kilometer door dan ben je al in National Park Prince Edward. In de directe omgeving kun je geweldig wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en surfen. Het resort heeft zelf ook erg veel te bieden. Naast uiteraard de fantastische golfbaan beschikt het ook over twee tennisbanen, een zwembad, whirlpool, fitnessruimte en de Rodd Spa Boutique. 


De kamers zijn net als de rest van het resort erg fraai ingericht met warme kleuren en mooie meubels. Dit geeft een luxe uitstraling, maar zeker niet over de top. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo is er een televisie, kluisje, air conditioning, koelkastje, strijkmogelijkheden en een koffiemachine. In de eigen badkamer vind je naast een groot bad ook een föhn en badjassen.  
Parkeren kun je bij het resort gratis en ook het gebruik van Internet is geheel kosteloos.  

Kindred Spirits Exterior

Kindred Spirits Country Inn

Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

West Point Lighthouse Exterior 2

West Point Lighthouse

Op een unieke locatie op Prince Edward Island vind je dit geweldige hotel. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1875, doet tegenwoordig dienst als hotel en herbergt slechts 13 kamers waardoor de intimiteit behouden blijft. Je hoeft geen auto te pakken om de mooie natuur te aanschouwen aangezien dit hotel direct aan de kust ligt en naast een prachtig natuurgebied. Je vindt er rust, kalmte en een uitgebreide flora en fauna. 
Het is gezellig en huiselijk ingericht, je kan er echt tot rust komen en heerlijk onthaasten. Het is zeer kleinschalig opgezet en je voelt je er te gast. De kamers zijn van alle standaardfaciliteiten voorzien en ook is er Wi-Fi in het hotel. Daarnaast is er een parkeerplaats aanwezig, evenals een museum waar je alles over de vuurtoren zelf en haar omgeving kan leren. Een continentaal ontbijt is inbegrepen.

Falcon Ridge Inn Exterior

Falcon Ridge Inn

Gelegen op een top locatie, met uitzicht over de Fundy Bay en het rustige kustplaatsje Alma, vind je het Falcon Ridge Inn. Doordat deze bed and breakfast gebouwd is op een heuvel heb je prachtige vergezichten. Het Fundy National Park ligt direct om de hoek en ook de golfbaan ligt op slechts enkele minuten rijden. Voor 's avonds een hapje eten en een lekker drankje hoef je slechts enkele minuten te lopen richting de haven van Alma waar je tal van gezellige restaurants en pubs vindt met lokale gerechten en verse vis.


Het Falcon Ridge Inn is simpel,maar gezellig en modern ingericht met veel houten meubels en speelse kleuren. Vanuit iedere ruimte, inclusief de gastenkamers, heb je een geweldig uitzicht over de kust van Nova Scotia, de Fundy Bay. De kamers zijn compleet ingericht met een openhaard, koelkastje, televisie en gratis Internet. Tevens beschikt het over een eigen badkamer met onder andere badjassen en whirlpool tub. Een lekker ontbijt voor een goed begin van de dag word je gratis door het Falcon Ridge Inn aangeboden. Ook voor het parkeren bij de accommodatie hoef je niet te betalen. 

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. Parkeren kost circa $25 per dag + lokale belastingen (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

Mersey River Lodge - exterior 2

Mersey River Chalets

Op zo'n 5 km rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen, kayakken en kanoën. Er is ook een speelveld te vinden. De kamers beschikken over 2 double beds, een veranda, haardroger en strijkgerei. Je kunt gratis parkeren. Er is geen Wi-Fi en vanwege de afgelegen locatie kan het zijn dat je geen bereik hebt.

White Point Beach Resort - 3

White Point Beach Resort

Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kan je het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 126 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kan je gratis parkeren bij het hotel. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.200 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 60,7%
Accommodaties 16,9%
Rondreis 14,7%
Huurauto 6,5%
Veerboot 1,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.200 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.781 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 16 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (5)

Onze autoreis naar Atlantisch Canada is uitstekend bevallen

J. Admiraal

Onze autoreis naar Atlantisch Canada is uitstekend bevallen. Het auto rijden is erg relaxed zodat je goed kan genieten van de natuur. Onze wensen zijn goed verwerkt, zodat onze op maat reis fantastisch was.

Een bijzondere reis!

C. van Splunter

Reizend over de gravel roads van Labrador en dan moeten stoppen voor een zwarte beer is toch wel een bijzondere ervaring moet ik zeggen. Uit de andere richting kwam een vrachtauto die ook stopte. Gelukkig ging de beer tegen de vrachtauto op staan want die enorme klauwen tegen onze auto aan, we moeten er niet aan denken wat voor krassen dat zou geven op de auto. De beer loopt een paar rondjes om beide auto's en ik kan mooie foto's maken, daarna besluiten we maar weer weg te rijden.

Onze accomodaties waren prima, verrassend en op mooie locaties. Eigenaren van de B&B waren heel vriendelijk, betrokken en erg gastvrij.

C. Moerenhout

      

Ook als je genoeg hebt van de gebruikelijke bestemmingen in Canada heeft Doets Reizen voldoende interessante alternatieven!

N. Laseur

          

De mooie kusten en natuur o.a. The Cabot Trail.

J. van Dijk

Onze reis over Nova Scotia, Cape Breton, PEI, New Brunswick en weer terug naar NS
was onvergetelijk. Hotels op prima locaties, veelal uitzicht op zee of een
haventje, de prachtige natuur. Met alle lekkers uit zee zoals kreeft en krab,
schelvis en heilbot, clams en scallops en de onovertroffen chowder.  Alleen maar vis gegeten!!

De fantastische ligging van de Keltic Lodge op Cape Breton. De mooie kusten en
natuur o.a. The Cabot Trail. De rust op PEI en het verblijf in Westpoint
Lighthouse. Hopewell Rocks en Lunenburg.


Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij
 • 19 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • Ferryovertocht Saint John - Digby
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Optionele opwaardering huurauto naar huursoort 2 of een ander type huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Droomreis Atlantisch Canada

21 dagen
Vanaf 2.529,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs