Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Green Mountains in levendig Vermont

3 augustus 2017 door Elske Doets

Nadat we ontzettend genoten hadden van ons bezoek aan New Hampshire is nu de staat Vermont aan de beurt. Vermont is een liberale staat, maar vooral de levendigheid is erg aanwezig. Lees mee waarom je tijdens een roadtrip door New England deze staat niet mag overslaan... 

Round Barns - Vermont - Amerika - Doets Reizen

De rode 'barns' van New England

Onderweg zagen wij heel veel 'Old Mc Donald farms', rode boerderijen, grote schuren ofwel 'barns'. Wie bekend is met het speelgoed van Fisher Price herkent direct de typische Amerikaanse boerderijen. Naast de prachtig groene bergen en covered bridges zijn deze 'barns' een nieuw hoogtepunt. Het lijkt niet heel bijzonder maar de reinheid van het lieflijke groene landschap wordt gecomplementeerd door de witte en rode barns. Op bijna alle barns zitten zogenaamde 'barnstars'. Het lijkt alsof dit dient als decoratie maar in werkelijkheid is het een teken van geluk die de oogst goed zou kunnen doen. De torentjes op de daken van de barns, genaamd cupola's, zijn er in vele soorten en maten maar ze hebben allemaal een doel en dat is om de barn te ontluchten en licht toe te laten. Extra bijzonder zijn de rode 'shaker barns'. De 'shakers' waren een religieuze zelfvoorzienende leefgemeenschap met eind 18e eeuw veel aanhangers. In Shelburne kun je in het openluchtmuseum een rode 'round barn' bewonderen, een leuke stop voor onderweg!


Bezoek Stowe

De sfeer en lieflijkheid tref je ook aan wanneer je Stowe binnenkomt. In het dorpje vind je een typische New England witte kerk met spitse toren, een paar leuke bistro's zoals Plate en de bierbrouwerij 'Von Trapp Brewery' waar je een bierproeverij kan doen. De Trapp Family Lodge is locatie geweest voor de film 'Sound of Music'. Stowe is de perfecte uitvalsbasis voor avonturiers want in de omgeving vind je de mooie bergen met watervallen waar je goed kunt wandelen, mountainbiken of kan gaan ziplinen. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Bezoek de Ben & Jerry's fabriek

Net ten zuiden van Stowe in Waterbury is het wereldberoemde 'Ben & Jerry's' groot geworden. De fabriek staat er nog steeds en als ijsliefhebber moet je natuurlijk de tijd nemen om hier een rondleiding te nemen. 

Vermont - Amerika - Doets Reizen

Wij zijn via Vermont afgereisd naar de Massachusetts. De prachtige routes over de wegen van New England brengen je langs wijngaarden en groene heuvels.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook