Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Leven in de natuur: Camperreis West Canada

15 juli 2016 door Florence Vermeulen

Wie aan Canada denkt, denkt aan de azuurblauwe meren, de hoge bergen van de Canadese Rockies bekleedt met groene dennenbomen en natuurlijk, wildlife! Canada is een land voor op je bucket list. Ik ben maar al te blij dat ik deze heb mogen doorstrepen op mijn lijstje. Wanneer je een reis wilt maken door West-Canada, is een camper de ideale optie. Wie wil nou niet wakker worden omgeven door zoveel natuurschoon? Ik ben in ieder geval overtuigd! Tijdens mijn reis was er een gemiddelde temperatuur van slechts 10 graden. Maar ondanks die lage temperaturen bleek een camper het beste vervoermiddel!

Mijn camperreis deed ik met de Adventurer 4 van Fraserway RV. Wij vertrokken vanuit Vancouver en eindigden onze reis in Calgary. Een perfecte route voor een rondreis over het vaste land. Het rijden in een camper was voor mij helemaal nieuw. In het begin vond ik het ontzettend spannend om in zo’n gigantische wagen rond te rijden. Maar dat bleek al snel te wennen. De wegen zijn namelijk heel ruim en veel rustiger dan in Nederland.


Whistler was onze eerste stop. Tijdens de route ernaartoe, via de prachtige ‘Sea-to-Sy Highway’, keek ik mijn ogen uit. Wat is het hier mooi! Whistler staat voornamelijk bekend om zijn wintersport en outdoor activiteiten. Het centrum is bijna sprookjesachtig met houten gekleurde lodges, winkeltjes en eetgelegenheden. 

Whistler - British Columbia - Canada - Doets Reizen

De volgende stop op onze route was Wells Grey Provincial Park. Dit prachtige natuurgebied is het thuis van de beren. Op de route dieper het park in, kom je langs de meest bijzondere watervallen en rivieren die zeker een stop waardig zijn. Wanneer je kampeert in dit park zit je midden in de natuur. De bebossing om de camper en het geluid van de stromende rivier geven een heerlijk outdoor gevoel. Wat is het hier mooi! s ‘Avonds lekker vuurtje gestookt. Marshmallows geroosterd en heerlijke s’mores gesmuld. Precies zoals het hoort. Vanuit Wells Grey Provincial Park vervolgden wij onze route richting Jasper, de top van de beroemde ‘Icefields Parkway’. 

Wells Gray Provincial Park - British Columbia - Canada - Doets Reizen

De Icefields Parkway is adembenemend. Na elke bocht kom je weer een nieuw prachtig uitzicht tegen. Deze weg verveelde mij geen moment. Neem vooral de tijd voor deze route. Onderweg kom je namelijk veel mooie stops tegen waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. Halverwege de Icefields Parkway kom je bij de Athabasca Glacier. Met de Glacier Experience ga je dan met een snowcoach de gletsjer op. Een bijzondere ervaring! Zo liepen wij over het ijs, in de sneeuw, met stromend gletsjerwater langs onze voeten waar menig waterflesje mee werd gevuld. Onze overnachting die nacht was op het David Thompson RV Resort, halverwege de Icefields Parkway in het plaatsje Nordegg. Deze camping ligt naast de ‘Rockies Heli Tours’, en was dus perfect voor onze Heli & Hike tour de volgende dag: Hét hoogtepunt van deze reis! Wat was dit fantastisch! Met een helikopter vlogen wij over de Canadese Rockies. Het uitzicht was onbeschrijfelijk mooi. Zo vlogen wij over bergen, bomen, meren en zelf de besneeuwde bergtoppen. Prachtig! Het leuke van deze combi tour is dat de helikopter midden in de natuur een landing maakt. Vanaf hier maakten wij een mooie, makkelijke wandeling samen met een gids. Zo volgden wij een beekje van felblauw water dat eindigde in een prachtige waterval. Eenmaal terug bij de helikopter kregen we een heerlijk glaasje bubbels en chocolaatjes. Een ultiem gevoel van luxe! Ik kan iedereen aanraden om deze tour toe te voegen aan zijn reis. Het was voor mij de kers op de taart!

Helikoptervlucht Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Onze laatste overnachting vond plaats in Banff. Op de route richting Banff kom je de meest prachtige meren tegen: Peyto Lake, Bow Lake, Moraine Lake, Emerald Lake en natuurlijk Lake Louise. Banff is een ontzettend gezellig plaatsje. Naast een leuke hoofdstraat met veel shops, restaurants en barretjes stroomt er een mooie rivier door Banff en is het ook weer omgeven door prachtige natuur. Wanneer je vanaf Banff de Rocky Mountains uit rijdt, zie je de omgeving veranderen. De bergen lopen over in een heuvellandschap en je ziet de stadsbebouwing van Calgary in rap tempo op je af komen. Alsof je in een andere wereld terechtkomt. 

Bow Lake - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Calgary - Alberta - Canada - Doets Reizen

Bekijk hier onze camperreizen naar Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook