Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Hoogtepunten Acadia National Park

1 juli 2019 door Anne Slot

Hoogtepunten Acadia National Park

In 1604 werd het eiland ontdekt, Acadia National park heette toen: L’Isle des monts déserts. Pas na 1850 werd het gebied bekend onder de kunstenaars wie de hoge rotsen, de luchten en de zee op doek zette en hun werk lieten zien in Boston.

Acadia National Park is het op 4 na kleinste Nationale Park van Amerika, maar dit hebben wij totaal niet gemerkt!

Acadia National Park - Maine - Amerika - Doets Reizen

De bezienswaardigheden in het nationale park zijn: Mount Cadillac, Loop Road, Sand Beach en Otter Cliffs. Dit waren ook zeker de hoogtepunten die je niet mag missen!

Mount Cadillac is een 500 meter hoge berg van graniet welke per auto, te fiets of te voet beklommen kan worden via een panoramische weg. Het uitzicht is hier fantastisch! Je kijkt uit over de baai tot aan Isle au Haut.

Acadia National Park - Maine - Amerika - Doets Reizen

De Loop Road is dé 50 km lange weg welke begint bij het Visitor Center, net buiten Bar Harbor. De alleen met de klok mee te rijden weg brengt je langs spectaculaire rotsachtige kusten en het binnenland van het park. Hoogte punten hier zijn Sand Beach en Otter Cliffs.

Acadia National Park - Maine - Amerika - Doets Reizen

Het park is heel goed per auto te bereiken, echter wil je meer van het park zien dan zul je de auto aan de kant moeten zetten. Het park telt 200km aan wandelpaden, genoeg om uit te kiezen! De zo genoemde: trails brengen je langs kale toppen en door wilde valleien. De mooiste wandeling om te maken is de Precipice Trail. Let op: vanwege het broedseizoen van slechtvalken is de trail van juni tot half augustus niet toegankelijk.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook