Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek de blues muziek in Clarksdale

11 juli 2017 door Sabine van der Kolff

Tijdens mijn reis door de Deep South bezocht ik indrukwekkende plaatsen langs de Mississippi rivier. Wanneer je vanuit New Orleans naar het noorden rijdt kom je eerst aan in Natchez, een prachtige plaats waar je veel authentieke woningen van plantage-eigenaren kunt bekijken. De contrasten in leefstijl zijn in de Deep South erg groot en om oog in oog te staan met de heftige geschiedenis moet je via de Mississippi rivier richting het noorden voor de plaats Clarksdale. Het contrast is groot, mensen leven hier in armoede en dat is onderweg al goed te zien. Deze heftige geschiedenis zorgt er ook voor dat de blues muziek hier is geboren en deze muziekstijl voel je overal terug.   

Ground Zero Blues Club - Clarksdale - Mississippi - Amerika - Doets Reizen

Wat kun je doen in Clarksdale? 

Clarskdale is een kleine plaats met veel oude gebouwen met gave muurschilderingen. De geschiedenis van deze plaats is ontzettend interessant en om deze te achterhalen zijn er een aantal must do's:

Delta Blues Museum

Op de katoenplantages is de blues geboren, het was hier op de ‘Devil’s Crossroads’ waar muzieklegende Robert Johnson zijn ‘ziel aan de duivel verkocht’ om blues te kunnen spelen. Veel grote legendes komen hier vandaan, zoals Sam Cooke, Muddy Waters, Johnny Lee Hooker en Ike Turner. Om een idee te krijgen wie deze artiesten zijn en wat zij hebben bereikt kun je het Delta Blues Museum te bezoeken. Je leert hier veel over de muziekstijl en dit kan goed van pas komen als je in de avond een bezoek brengt aan de Ground Zero Club. 

Ground Zero Club

De Ground Zero Club is de blues club van Clarksdale. Elke week kun je hier in de avonduren genieten van live optredens en/of jamsessies. Een leuk weetje is dat deze club is opgericht door o.a. Morgan Freeman. Houd er rekening mee op welke avond je hier heen gaat want de club is niet elke avond open. 

Ground Zero Blues Club - Clarksdale - Mississippi - Amerika - Doets Reizen

Overnacht op een katoenplantage 

De accommodatie waar je kan overnachten in Clarksdale ademt geschiedenis. Dit doe je namelijk bij de The Shack up Inn. De Shack Ups staan op de Hopson Plantation, waar vroeger katoen werd geplukt en graan werd geoogst. Vanuit de hele omgeving zijn de shacks waar de medewerkers van de plantage op woonde verzameld en nu kunnen toeristen hier overnachten. Omdat er op deze plek zo veel is gebeurd en je echt kunt voelen hoe de mensen vroeger leefden, komen hier ook schrijvers, muzikanten en artiesten naar toe om inspiratie op te doen. Op de Hopson Plantation vind je de Juke Joint Chapel Bar. Van binnen is de bar net een museum en in de avond kun je genieten van de live muziek. 

Shack Up - Hotel - Clarksdale - Mississippi - Amerika - Doets Reizen

Clarksdale moet je ervaren tijdens je trip door de Deep South. Dit wordt gegarandeerd een van de meest indrukwekkende plaatsen van je rondreis!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook