Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

The Sound of the South

24 september 2019 door Angela Kuijs

The Sound of the South Wij noemen het ook wel de Swinging Deep South, en dit kan ik zeker beamen. Van Country, Rock 'n Roll, Blues tot de Jazz muziek, het komt hier allemaal aan bod!

Dollywood - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

De muziekstijlen is een van de redenen dat ik dit gebied heel graag wilde ontdekken. Nashville staat bekend om de country muziek, maar we kregen al een voorproefje tijdens onze nachten in Gatlinburg. Hiernaast ligt namelijk Pigeon Forge en dit is de geboorteplaats van Dolly Parton, zij heeft hier een
themapark laten maken, genaamd Dollywood. Dit park ademde Country muziek. Uiteraard werd dit in Nashville nog even wat meer... Hier kan je je er  ook wat meer in gaan verdiepen, vanwege de interessante musea. 

Ryman Auditorium - Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Bezoek hier zeker het Ryman Auditorium, Country Music Hall of Fame en Studio B om de muziek te leren kennen en de historie te achterhalen. Bekende artiesten, zoals Johnny Cash, maar ook de minder bekende artiesten komen aan bod. Dan is het moment dat je naar Broadway moet gaan, de muziek straat van Nashville. Hier komen alle countryzangers naar voren, want er is hier de hele middag en avond live muziek in bijna elk café. Mijn aanrader is hier Tootsies, het bekendste café in een paars gebouw... Niet te missen!

Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Na een kijkje te hebben genomen in de country muziek, was het nu de beurt voor de Rock 'n Roll. Voor ons is dit de iets bekendere muziek en daarom waren we benieuwd wat we hier allemaal gingen leren. Wanneer je Memphis zegt denk je als snel aan Elvis Presley. Hij is in Tupelo geboren, maar nog voordat hij 20 was woonde hij al in Memphis. Bij Sun Studio, heeft hij auditie gedaan en hier is hij dan ook bekend geworden. Tijdens een tour bij Sun Studio leer je hier  alles over en natuurlijk ook over de andere bekende artiesten, zoals Ike Turner. Hier is de Rock'n Roll muziek als eerste vastgelegd en nog steeds worden er 3 a 5 keer per week opgenomen.

Graceland - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Stax Museum of American Soull - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Een bezoek aan Graceland kan natuurlijk ook niet missen  en neem je een kijkje in het leven van Elvis Presley. Uiteraard zijn er nog veel meer musea, zoals het Stax museum en het Rock 'n Roll museum, maar de live muziek op Beale Street wil je ook niet aan je voorbij laten gaan. De muziek is Nashville is met de  gitaar, maar hier komen de mondharmonica's en de saxofoons naar voren. Vervolg je weg naar New Orleans, maak dan zeker een stop in Clarksdale, een plek waar veel Blues artiesten zijn opgegroeid. Bij toeval kwamen wij terecht in de winkel van de wereldberoemde Deak Harp. Hij speelt mondharmonica in combinatie met elektrische gitaar en hij gaf ons een kort live optreden. In Clarksdale ontkom je ook niet aan de Ground Zero Club van o.a. Morgan Freeman. Hier zijn ook regelmatig live optredens en toen wij er waren zelfs een jam sessie, waardoor alle bekende blues artiesten uit omgeving op het podium kwamen spelen.

Ground Zero Blues Club - Clarksdale - Mississippi - Amerika - Doets Reizen

Vervolg de weg naar New Orleans en bevind je in het hart van de Jazz muziek. In elke sfeervolle straat hoor je de muziek, vanuit een café of een van de
straatmuzikanten. Overal hoor je dan ook de saxofoon, maar ook de mondharmonica komt regelmatig terug. 

Beale Street - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook