Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Bluescrush in ‘Memphis’

18 augustus 2016 door Elske Doets

Uitgaan in Memphis doe je op Beale Street.


Wij streken daar vrijdagavond laat neer in de ‘Rum Boogie Cafe’ in Beale Street. Toen wij Beale Street verkenden was er een festival waarbij volwassenen geschminkt waren met bloed en een van hen hersenen presenteerde op zijn hand. Bijzonder is een understatement.

Daarnaast waren er allerlei straatartiesten die acrobatiek uitvoerden voor de voorbijgangers. Een zeer kleurrijk en levendig geheel. Wij hadden het geluk dat ‘Papa Chris’ in de Rum Boogie Café tot ver na middernacht optrad. Hij bracht klassieke blues maar ook Elvis en Johnnie Cash.

Ober John serveerde ons een typische Memphis ‘sparerib’.  Ietwat groot en taai, maar alles voor de beleving…. John zorgde met zijn uitbundige en enthousiaste verschijning inclusief piratenzakdoek op zijn hoofd voor een gezellige avond.


Ondertussen kreeg papa ‘Chris’ een lichte bluescrush op de twee Dutch ladies. Wat wij heel vermakelijk vonden. De Amerikaanse gasten waren wat onrustiger en gingen na een drankje al weer op zoek naar iets anders. Wij genoten van de zwoele en krachtige blues. De muziek is wat het reizen in de ‘Deep South’ zo bijzonder maakt en veel sfeer geeft. Ondertussen treedt de band van papa ‘Chris’, de Chris McDaniels Band’ elke vrijdag op in de Rum Boogie Café. Dit café is een van de beste bluescafe’s in Memphis. De beste Spareribs eet je ondertussen bij ‘Charlie Vergos Rendezvous. 


Bekijk hier onze reizen naar de Deep South

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook