Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Na 20 jaar opnieuw Honeymoonen

31 juli 2020 door Priscilla Melse

In 2001 op huwelijksreis in Amerika

Er zijn adviesgesprekken die je lange tijd bij blijven. Onlangs had ik zo’n gesprek met Rolf en Edwin. In november 2001 zijn zij via Doets Reizen op huwelijksreis geweest naar Florida. Ter ere van hun 20-jarig huwelijksjubileum willen zij weer naar Amerika op vakantie. Dit keer niet naar Florida, wat inmiddels voelt als hun 2e thuis. Zij willen authentieke gebieden bezoeken waar ze nog niet zijn geweest maar ze wel kennen van diverse tv programma’s op TLC en boeken van Danielle Steel en Stephen King.

De reis van de twee heren gaat beginnen in het noordoosten van Amerika. Na een eerder bezoek aan Boston, was de wens duidelijk: ‘wij willen natuur, adembenemende kusten, luxe mansions én verblijf in een huis of appartement’. De keuze was snel gemaakt, het luxueuze Newport met zijn gigantische mansions en het veelzijdige Cape Cod waarbij een uitstapje naar het mondaine Martha’s Vineyard zeker niet overgeslagen zal worden.

Deze jubileumreis wordt voortgezet naar een ander deel van Amerika. Na wat wikken en wegen, wordt het Yellowstone, Hawaii of toch de staten in het Diepe Zuiden, hebben zij met volle overtuiging gekozen voor de laatste optie. De authenticiteit, de unieke, muzikale sfeer en de historie trok beide heren volledig over de streep. Deze Deep South roadtrip begint in het zwoele New Orleans met zijn straatmuzikanten, jazzbands, sfeervolle straatjes, vintage shops en natuurlijk de French Market. New Orleans past perfect in het wensenlijstje van Rolf en Edwin.

Vanuit New Orleans gaat de reis verder naar het zuiden van Mississippi, eindbestemming; het elegante Natchez. Tijdens de burgeroorlog is Natchez gespaard gebleven met als gevolg dat de Antebellum Mansions hier nog staan. Deze antebellums hebben prachtige aangelegde tuinen en parken vol met ‘live oaks’ en behangen met ‘Spanish moss’. De volgende stop wordt de bakermat van de blues; Clarksdale, de puurheid en het authentieke leven wat hier geleidt wordt spreekt de heren ontzettend aan. Een bezoek aan de Ground Zero Blues Club van Morgan Freeman zal zeker niet ontbreken. De Deep South roadtrip eindigt in Memphis. Rock ’n Roll & Elvis staan synomiem voor deze bruisende stad. Een bezoek aan Graceland staat met stip op nummer 1 van de ‘to-do list’. Op de voet gevolgd door het genieten van de live muziek in Beale Street.

De heren sluiten hun unieke jubileumreis af in de omgeving van Charleston en Savannah. Relaxen in een prachtig huis, de stranden met de prachtige pieren bezoeken (precies zoals in het favoriete TLC programma ‘Vacation House For Free’) en genieten van de omgeving en elkaar!

Wil jij jouw huwelijks- of verjaardagsjubileum vieren in Amerika? Neem contact met ons op en wij stellen jouw (jubileums)droomreis samen, compleet afgestemd op jouw wensen. Altijd op de eerste rij, very VIP. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook