Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Na 20 jaar opnieuw Honeymoonen

31 juli 2020 door Anouk Gortzak

20 jaar na hun huwelijksreis in 2001 opnieuw naar Amerika

Er zijn adviesgesprekken die langer dan gewoonlijk in je herinnering blijven. Onlangs had ik zo’n gesprek met Rolf en Edwin. In november 2001 zijn zij via Doets Reizen op huwelijksreis geweest naar Florida. Ter ere van hun 20-jarig huwelijksjubileum willen zij, om hun liefde te bevestigen, opnieuw naar Amerika op vakantie. Dit keer niet naar Florida, wat inmiddels voelt als hun tweede thuis. Nee, dit keer willen ze diverse, authentieke gebieden bezoeken waar ze nog niet zijn geweest, maar die ze wel kennen van diverse tv-programma’s op TLC of van boeken van Danielle Steel en Stephen King.

De reis van de twee heren gaat beginnen in het noordoosten van Amerika. Na een eerder bezoek aan Boston, was de wens duidelijk: ‘Wij willen natuur, adembenemende kusten, luxe mansions én verblijf in een huis of appartement’. De keuze was snel gemaakt, het luxueuze Newport met zijn gigantische mansions en het veelzijdige Cape Cod waarbij een uitstapje naar het mondaine Martha’s Vineyard zeker niet overgeslagen zal worden.

Na intensief overleg hebben we samen met Rolf en Edwin besloten hun jubileumreis, na dit heerlijke begin, voort te zetten in een heel ander deel van Amerika. Na wat wikken en wegen - wordt het Yellowstone, Hawaii of toch de staten in het Diepe Zuiden? - hebben zij met volle overtuiging gekozen voor de laatste optie. De authenticiteit, de unieke, muzikale sfeer en de historie trok beide heren volledig over de streep. Deze Deep South roadtrip begint in het zwoele New Orleans met zijn straatmuzikanten, jazzbands, sfeervolle straatjes, vintage shops en natuurlijk de French Market. Ook New Orleans past perfect in het wensenlijstje van Rolf en Edwin.

Vanuit New Orleans gaat de reis verder naar het zuiden van Mississippi, eindbestemming; het elegante Natchez. Tijdens de burgeroorlog is Natchez gespaard gebleven met als gevolg dat de Antebellum Mansions hier nog staan. Deze antebellums hebben prachtige aangelegde tuinen en parken vol met ‘live oaks’ en zijn behangen met ‘Spanish moss’. De volgende stop voor het jubileumkoppel is de bakermat van de blues, het dorpje Clarksdale. De puurheid van de emoties en de authenticiteit van de hier geboren blueshelden (waaronder Muddy Waters, Ike Turner en Johnny Lee Hooker) spreekt de heren ontzettend aan. Een bezoek aan de Ground Zero Blues Club van Morgan Freeman zal dan ook zeker niet ontbreken. De Deep South roadtrip eindigt in Memphis. Rock ’n Roll & Elvis is synoniem voor deze bruisende stad. Een bezoek aan Graceland staat met stip op nummer 1 van Rolf en Edwin's ‘to-do list’. Op de voet gevolgd door het genieten van live muziek in Beale Street.

De heren sluiten hun unieke jubileumreis af in de omgeving van Charleston en Savannah. Dat wordt relaxen in een prachtig huis, de stranden met de prachtige pieren bezoeken (precies zoals in het favoriete TLC programma ‘Vacation House For Free’) en genieten van de omgeving en elkaar!

Wil jij jouw huwelijks- of verjaardagsjubileum vieren in Amerika? Neem contact met ons op en wij stellen jouw (jubileums)droomreis samen, compleet afgestemd op jouw wensen. Altijd op de eerste rij, very VIP. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook