Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Prikkel je zintuigen in de Deep South

18 augustus 2016 door Elske Doets

In 5 dagen door 5 Amerikaanse staten rijden? Wij hebben dat gedaan en dan wel een autorondreis door de Deep South. Laat je zintuigen prikkelen, geniet van de diverse muziekstijlen en leer meer over de indrukwekkende en heftige geschiedenis. Maak kennis met de staten Louisiana, Mississippi, Tennessee, Georgia en North Carolina. 

Bezoek Louisiana 

New Orleans is een te gekke stad met een warme sfeer. Dit komt door de jazz muziek, Cajun eten, de gastvrije locals met een 'big smile', de subtropische weelderige begroeiing met kleurige architectuur en dit zijn de kenmerken van New Orleans. Slenteren door de straatjes is de beste manier om een goede indruk te krijgen van deze stad. Vergeet ook niet om met de radarboot over de Mississippi te varen. Het geeft je een prachtig zich op de skyline van New Orleans. 

New Orleans - Lousiana - Amerika - Doets Reizen

Bezoek Mississippi

De blues, de katoenvelden, de Mississippi rivier, de plantage huizen en de burgeroorlog van meer dan 150 terug drukken een grote stempel op de staat Mississippi. De plaatsjes Natchez, Vicksburg en Clarksdale moet je dan ook zeker aandoen om meer te leren over de geschiedenis van deze staat. 

Bezoek Tennessee

Een staat doordrenkt van muziek, rock-'n-roll, blues, country, je vindt hier allemaal. Bezoek Memphis om de Elvis Style in je op te nemen en Nashville voor de country vibe. Dolly Parton is geboren en getogen in Pigeon Forge, Tennessee, en heeft hier haar 'country' pretpark Dollywood opgericht. 

Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Bezoek North Carolina 

Via de groene Appalachen rijd je zo North Carolina binnen. Pak een stuk van de Blue Ridge Parkway mee en stop zeker bij een aantal uitzichtpunten, want de vergezichten gaan je niet vervelen. Asheville is een perfect uitvalsbasis in deze stad, vanuit dit gezellige 'knusse' plaatsje bezoek je eenvoudig de Great Smokey Mountains of ga langs het vrij onbekende Chimney Rock State Park. 

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Bezoek Georgia

In de Peach State pak je Atlanta natuurlijk mee. Het Coca Cola Museum en het CNN Centre zijn de bekende highlights van Atlanta maar een bezoek aan de Ponce city Market mag natuurlijk niet ontbreken, verrassend trendy en gezellig. Stone Mountain, net buiten Atlanta, is ook een van de hoogtepunten in Georgia. Mooi combinatie van natuur en cultuur. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook