Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Kentucky de staat van Quarter Horses, Bluegrass Music en Bourbon

10 september 2019 door Sjanneke Geertsma

Kentucky een staat waar niet veel Nederlanders heen gaan op vakantie, maar juist hierdoor voelde het voor ons wel echt als vakantie en alsof wij echt ver op reis waren. Als er overal om je heen Nederlands wordt gesproken is het vakantie gevoel bij mij als snel een stuk minder. We waren tijdens onze reis door Kentucky even weg van het Nederlandse massa toerisme. Natuurlijk is het niet te garanderen dat je hier helemaal geen Nederlanders tegenkomt, want Nederlanders vindt je natuurlijk overal, maar de kans is wel een stuk kleiner dan in de West kust, Florida of New York. Maar als er bijna geen Nederlanders naar Kentucky gaan , waarom zou jij dan wel een bezoek aan deze staat moeten brengen vraag jij je nu vast af. In Kentucky leer je het echte Amerika en de echte Amerikanen kennen. Kentucky staat bekend om de Bluegrass muziek, Quarter Horses en Bourbon. Maar er is nog veel meer te zien en te doen.

Daniel Boone National Forest - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Het Daniel Boone National Forest, om maar direct een hoogtepunt te noemen, is gelegen in het oosten van de staat en is de perfecte locatie voor het maken van wandelingen en kajaktochten. Maar het is hier ook mogelijk om te mountainbiken, bergbeklimmen en andere outdoor activiteiten te ondernemen. In het zuiden van het National Forest, nabij Corbin liggen de Cumberland Falls, deze waterval is circa 21 meter hoog. ‘S nachts tijdens een heldere volle maan is het mogelijk om hier een moonbow te aanschouwen, dit bijzondere natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door de mist van de waterval.  In het noorden van het Daniel Boone National Forest vind je de Red River Gorge Geological Area, een prachtig gebied met canyons aan de Red River. Vanaf Chimney Rock heb je een prachtig uitzicht over dit bosrijke gebied. Veder wordt dit gebied gekenmerkt door kliffen van zandsteen en natuurlijke bruggen, het Natural Bridge State Park grenst namelijk direct aan het National Forest.

National Corvette museum - Bowling Green - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Bowling Green een van de grotere steden vlakbij het Mammoth Cave National Park heeft zelf ook veel te bieden. Zo brachten wij hier een bezoek aan het National Corvette Museum. Een echte must do als je houdt van deze sportieve auto’s. Ook leuk als geen auto fan bent. Naast de geschiedenis en het heden van deze auto’s heeft dit museum nog iets heel bijzonders. In 2014 is dit museum namelijk voor een deel verdwenen in een Sinkhole. Een tiental  van de tentoongestelde Corvettes verdwenen in het 8 meter diepe en 12 meter brede gat. Gelukkig gebeurde dit in de nacht en waren er geen mensen in het museum. De meeste auto’s konden weer uit het gat worden getakeld. Een aantal van deze auto’s zijn weer helemaal opgeknapt en de andere vertellen nog steeds het verhaal van de bijzondere gebeurtenis. In het museum wordt ook uitgelegd wat een Sinkhole is het hoe deze kunnen ontstaan. 

National Corvette museum - Bowling Green - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Mammoth Cave - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Kentucky staat ook bekend om de vele grotten. Het meeste bekende en grootste grottenstelsel van Kentucky is het Mammoth Cave National Park. Het gangenstelsel is meer dan 560 meter lang en slechts een klein deel hiervan is ontdekt en open voor het publiek. Voor dit Nationale Park is een nationale parken pas niet nodig, omdat je het echt nationale park alleen per rondleiding kunt ontdekken. Reserveer je rondleiding voor je bezoek online via de nationale parken website, dit om te voorkomen dat er ter plaatse geen plek meer is, er zijn namelijk maar een beperkt aantal rondleidingen per dag. De tours door de grotten verschillen in zwaarte, maar voor iedereen is een leuke tour te vinden.  In het Mammoth Cave National Park kan je ook diverse wandelingen maken, kajakken en paardrijden.

Land between the Lakes - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

In het zuidwesten van Kentucky ligt het Land Between the Lakes, dit recreatie gebied ligt ook deels in de staat Tennessee. Zoals de naam misschien al doet vermoeden ligt het gebied tussen twee grote meren in, namelijk Lake Barkley en Kentucky Lake. Midden in de bossen liggen veel campings en je vindt hier heel veel meren met zwemsteigers waar je even helemaal alleen op de wereld kan zijn. In dit gebied leven heel veel Amerikaanse Zeearenden, let dus goed op of je deze imposante vogel kunt spotten. Midden in het gebied ligt de bizon prairie, hier lopen tientallen bizons, welke je van vrij dichtbij kunt aanschouwen. Informeer voor je bezoek bij het bezoekerscentrum of de bizons wel aanwezig zijn, dit is namelijk niet altijd het geval.

Land between the Lakes - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Rosie Barn - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

De Bluegrass Music is ontstaan in Kentucky in de jaren 50 en werd onder andere op de bluegrassbanjo gespeeld. De grondlegger van deze muziekstijl is Bill Monroe en woonde net buiten Rosine. Het kleine plaatsje Rosine trekt jaarlijks vele liefhebbers van de Bluegrass Music. Er is hier een Bill Monroe museum en elke vrijdag avond  vind hier de Rosine Barn Jamboree plaats. Liefhebbers komen dan van heinde en verre bij een om te luisteren naar de Bluegrass Music.

Rosie Barn - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Quarter Horses kunnen je ook niet zijn ontgaan al je reist door Kentucky. Meer weten over deze paarden en de paardensport? Bezoek dan de paardenrenbaan, Churchill Downs in Louisville, hier wordt jaarlijks de Kentucky Derby gehouden en vind je het Kentucky Derby Museum.

Distillery Bardstown - Kentucky - Amerika - Doets Reizen

Zeg je Kentucky dan zeg je Bourbon. Vele bekenden Bourbon merken kennen hun oorsprong in Kentucky. Rondom Bardstown vindt je dan ook vele distilleerderijen. Veel van deze distilleerderijen kan je bezoeken. Hier wordt uitgelegd hoe het maken van Bourbon in zijn werk gaat en krijg je een uitgebreide rondleiding, welke meestal eindigt met het proeven van de bourbon welke in de distilleerderij gemaakt wordt. Door Kentucky is er ook zelfs een Bourbon Trail, deze trail leidt je langs maar liefst 16 verschillende distilleerderijen. De meest bekende distilleerderijen zijn toch wel Jim Beam, Maker’s Mark en Four Roses.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook