Overzicht

Kunst en cactussen in Scottsdale

2 augustus 2016 door Elske Doets

Het is even wennen als je in Zuid-Arizona rondtoert. Er zijn meer cactussen dan bomen. Soms bekruipt je het gevoel dat je in het decor van een western beland bent. Zeker als je rondloopt in Old Scottsdale. Dit is een rijke buitenwijk van Phoenix, de miljoenen stad in de Sonoran Desert. Geen zandvlaktes maar heuvels met rood bruine rotsen en grote Saguaro cactussen, Cholla cactussen en kleine struiken. De Saguaro Cactus kan tien meter hoog worden en wel 150-200 jaar oud. In mei dragen de cactussen prachtig witte bloemen, die vogels en vleermuizen aantrekken. Wij zagen spechten en kleine uilen die nesten in de cactussen speurend naar lekkers.

Scottsdale, Arizona

Het hotel waar wij verbleven draagt toevallig ook de naam Saguaro en is kleurrijk  met strakke lijnen zoals Frank Lloyd Wright dat ook in zijn architectuur toepaste. Niet gek want hij woonde in Phoenix en hier zijn diverse bouwwerken van zijn hand te zien.

Taliesin West, ooit zijn winterverblijf en de First Christian Church zijn twee belangrijke iconen van zijn hand! Wij bezochten Taliesin West, prachtig omdat zijn architectuur op die plek als het ware in harmonie is met het omliggende natuur.

Vervolgens verkenden wij Old Scottsdale dat op het eerste oog wat ‘tacky’ met saloons en cowboyhoeden en boots. Wij liepen hier de Artwalk en dit was buitengewoon stijlvol, met moderne beelden van onder andere Saguaro’s en paarden!

Reistip: als je je reis start in Phoenix is het fijn om even te relaxen in de warmte van Scottsdale, het Saguaro Hotel heeft een heerlijk zwembad.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook