Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Marloes in Zuidwest Amerika

30 oktober 2023 door Marloes Sevenhuijsen

Product Manager Marloes op reis in Zuidwest Amerika

In het voorjaar had ik samen met mijn collega Anouk het genoegen om naar Salt Lake City te vliegen voor een onvergetelijke rondreis door het westen van Amerika. Wat een heerlijk gevoel om weer op reis te zijn en de wereld te verkennen. Gedurende deze reis hebben we elke minuut optimaal benut door zoveel te ontdekken en beleven. In deze reisblog neem ik je graag mee langs enkele hoogtepunten van onze avontuurlijke reis door het westen van de Verenigde Staten.

Monument Valley: Een spektakel van rotsformaties

Onze reis begon met een bezoek aan Monument Valley, een plek die je al van kilometers ver kunt ruiken dankzij de majestueuze Mesa's (rotsformaties) die hoog boven het landschap uitsteken. Na een lange rit stonden we eindelijk oog in oog met deze indrukwekkende rotsformaties. Midden in niemandsland bevonden we ons, omringd door rood en geel gekleurde wonderen van Moeder Natuur. Bij ons hotel parkeerden we onze auto en stapten we aan boord van de Sunset Jeeptour, georganiseerd vanuit Gouldings Lodge. Deze tour is bijzonder omdat het je diep het nationale park in brengt via off-road routes die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor gewone auto's. Onze gids, vaak een Navajo Indiaan, deelde fascinerende verhalen over de landschappen en rotsen. Tijdens de tour bezochten we indrukwekkende bezienswaardigheden zoals Three Sisters, John Ford Point, Elephant Butte en de Totempaal. Laat je fantasie de vrije loop, want in elke Mesa ziet onze gids vormen, van Snoopy tot zandloper en zelfs een dinosaurus. Het is een boeiende ervaring en zelfs kinderen zullen er dol op zijn.

✔️ Neem de Sunset Jeep Tour voor diepgaande verkenning.
✔️ Bewonder de unieke Mesa's en hun verbluffende vormen.
✔️ Vergeet je camera niet voor adembenemende foto's.
✔️ Luister naar Navajo-gidsen voor boeiende verhalen.
✔️ Ervaar de magie van Monument Valley bij zonsopgang of zonsondergang.

Monument Valley - Jeep tour - Vakantie west Amerika - Doets Reizen (5)

Reizen door verschillende tijdzones naar Bryce Canyon National Park via Page

Onze volgende bestemming was Bryce Canyon. Onderweg besloten we een tussenstop te maken in Page, waar we Lake Powell bezochten, een stuwmeer ontstaan door de bouw van een dam in de Colorado River. Een andere prachtige plek in de buurt van Page is het Amangiri Resort, verscholen in het adembenemende woestijnlandschap van Arizona. De rit naar dit resort op zich was al een avontuur, en eenmaal daar werden we overladen met rust, ruimte, gastvrijheid en service om onze ervaring onvergetelijk te maken.  En dan, Bryce Canyon National Park, een waar natuurwonder in de staat Utah. Hier bewonderden we geologische rotsformaties, genaamd hoodoos, die gevormd zijn uit kalk- en zandsteen. We verkenden het park met onze eigen auto, maar in de zomermaanden kun je de auto parkeren en gebruikmaken van de gratis shuttlebus. Tijdens onze wandelingen hebben we de Queen's Garden Trail en de Navajo Loop bewandeld, die naadloos op elkaar aansluiten. Het afdalen vanaf Sunrise Point bracht ons te midden van de hoodoos, met overal om ons heen het kenmerkende rood, tegen een helderblauwe lucht. Het uitzicht was adembenemend mooi, vooral als je af en toe achterom keek.

Bryce Canyon National Park - Utah - Vakantie West Amerika - Doets Reizen (7)

Slingerend door de canyons in Zion National Park

Vanuit Bryce Canyon National Park vervolgden we onze reis naar Zion National Park. Via de donkere Zion Mount Carmel Tunnel, ongeveer 1,6 kilometer lang, bereikten we de prachtige canyons. Autorijden in Zion National Park is niet toegestaan, dus parkeerden we onze auto en stapten over op de shuttlebus/trein. Het systeem was uiterst efficiënt, met wachttijden van maximaal 10 minuten voor de shuttlebus. Je kunt overal in- en uitstappen, en dit nationale park is een paradijs voor wandelaars. We hadden het voorrecht om een deel van The Narrows te verkennen, waarbij je een groot deel van de trail door het water loopt. De juiste uitrusting is beschikbaar bij het bezoekerscentrum. Zelfs als we niet het water in gingen, was het begin van de trail al prachtig. Tussen de hoge kloven voelden we ons klein en nietig, terwijl de natuur om ons heen alle aandacht opeiste en ons sprakeloos maakte.

Zion National Park - Utah - Vakantie West Amerika - Doets Reizen (5)

San Francisco

Onze reis bracht ons verder naar het bruisende Las Vegas, dat we achterlieten om via Mammoth Lakes en Yosemite National Park naar de volgende grote stad, San Francisco, te reizen. Dit gaf me gemengde gevoelens. De inzet van hoteleigenaren om de best mogelijke service te bieden was bewonderenswaardig, maar het was duidelijk dat ze lange dagen maakten en extra handen tekortkwamen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat de stad zal herstellen en weer zal floreren. San Francisco is een stad van wereldklasse, met grote bedrijven als Salesforce en Google die ongetwijfeld weer open zullen gaan voor hun personeel. Het stadsleven zal zeker terugkeren en met meer bedrijvigheid op straat zullen de daklozen minder opvallen. De straten zullen weer bruisen van het leven en zowel de inwoners als toeristen zullen hun plek heroveren. Ik twijfel er niet aan dat San Francisco zal herrijzen en haar glans zal hervinden.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook