Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Twee meiden in een reusachtige camper

9 september 2016 door Kim Otter

Twee meiden trekken tien dagen met een bijna 10 meter lange camper door Colorado. Hun oordeel? Wat een prachtige staat! Vooral in de Nationale Parken is het zo lekker rustig dat je je haast een ontdekkingsreiziger voelt! Suzanne Gabrielse reisde samen met een collega  en loopt hier voor jou de absolute hoogtepunten van de reis na. Hier deel 1 van hun avonturen.

The Capitol - Denver - Colorado - Doets Reizen

Denver

Denver vind ik een hele prettige stad om aan je (camper)reis te beginnen. De stad is erg compact en de vele bezienswaardigheden kun je dus gemakkelijk afvinken, als je die mocht willen bekijken. Vanaf de luchthaven ben je in no time in het centrum van Denver. Aan alles merk je dat deze stad zich in rap tempo aan het moderniseren is. Overal vind je hippe eettentjes en leuke terrasjes, waar steevast bijzondere wijnen en biersoorten op het menu staan die in de omgeving worden gemaakt.

Als je in Denver bent, dan moet je ook zeker naar de Colorado State Capitol gaan. Hier vind je ook de beroemde ‘One Mile Above Sea level’. Een markering die precies aangeeft waar je een mijl boven het zeeniveau staat. Daarmee is Denver ook de hoogste grote stad in de VS. Je hebt vanaf dit punt een prachtig uitzicht op Denver en de Rocky Mountains. Een prachtig plaatje om te zien!

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Road Bear

Na ons verblijf in Denver hebben we onze camper opgehaald, een Road Bear camper. Wij kregen een splinternieuwe camper mee plus een upgrade naar een 31 foot camper! In het begin was het even slikken, maar na een paar minuten rijden voelt deze enorme wagen al helemaal vertrouwd aan.

De uitrustingen die bij Road Bear geleverd worden zijn ook helemaal compleet. Je krijgt beddengoed, alle uitrustingen voor in de keuken (inclusief broodrooster en koffiezetapparaat. Niet onbelangrijk!) en daarnaast krijg je ook een navigatiesysteem. Handig! De campingstoeltjes die wij erbij geboekt hadden zijn ook een aanrader: Aankomen, uitklappen en het camping life is begonnen!


Aspen

Ik ben verliefd geworden op Aspen! Het is een relatief klein stadje, maar er is ontzettend veel te doen! Het staat natuurlijk bekend als een wintersportbestemming, maar in de zomer is het net zo leuk. Dan zijn er veel festivals waar je naartoe kunt gaan. Die variëren van culinaire festivals tot muziekfestivals. Nabij Aspen liggen ook de ‘Maroon Bells’. Dit zijn de meest gefotografeerde bergen in Colorado. En dat heeft natuurlijk een reden. De bergen zijn echt een plaatje om naar te kijken, daarnaast ligt er een prachtige groene vallei waar je naar hartenlust kunt hiken. Let wel op de beren en de elanden!

Aspen - Colorado - Doets Reizen

 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook