Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Mijlpaal met een traan

2 januari 2021 door Elske Doets

Piepjong en onervaren ging ik het avontuur aan. Enthousiasme en een gezonde  bewijsdrang waren toen belangrijke drijfveren. Ik had ze allebei al snel heel erg hard nodig, want binnen de kortste keren kreeg ik de pittigste test in de historie van Doets Reizen voor mijn kiezen: 9/11, ofwel, de aanslagen waaronder die op de Twin Towers. 

Nu, twintig jaar verder, kan ik zeggen dat die moeilijke start mij enorm ‘geholpen’ heeft. Sneller dan ikzelf kon bevatten leerde 9/11 mij hoe de wereld eensklaps kan veranderen. Hoe afhankelijk je als bedrijf bent van externe factoren. Het schonk mij de hyperalerte mindset dat je als bedrijf, en zeker als reisbedrijf, altijd wendbaar en dynamisch genoeg moet zijn om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Niet alleen de wereld om ons heen kan er ineens anders uit gaan zien, ook de voorkeuren van reizigers kunnen in korte tijd veranderen. Met de opkomst van internet kun je een reis tegenwoordig veel gedetailleerder, geheel naar jouw smaak, invullen. Het leidde ertoe dat ik met Doets Reizen vroegtijdig investeerde in online. En klanten haakten inderdaad in grote getalen op die nieuwe (digitale) mogelijkheden in.

Elske Doets 2001 - Doets Reizen - Jan Doets America Tours

Doets Reizen verkeerde dan ook in blakende vorm toen alles in maart 2020, van het ene op het andere moment, tot stilstand kwam. Een soort 9/11-situatie, maar dan nog een x-aantal keer langer, zwaarder, uitdagender. Niettemin sta ik sta te popelen om het bedrijf weer te laten ontwaken. Het liefst kijk ik over een tijdje net zo terug op deze coronatijd als ooit op 9/11: als een manier om Doets Reizen met kracht een nieuw tijdperk binnen te loodsen.

Al met al ben ik supertrots op de trackrecord van 20 jaar Doets Reizen, waarin we met een altijd enthousiast en strijdlustig team een geweldig bedrijf hebben neergezet!

Momenteel kijk ik al over de pandemie heen. Vandaar dat het bedrijf volop in de startblokken staat om post-corona opnieuw uit te blinken en ieders reiswensen in vervulling te laten gaan.

Al deze gebeurtenissen, ambities en gevoelens maken dat ik mij vandaag trots voel met een traan.


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook