Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In de jaren 60 vormde Haight-Ashbury het centrum van de hippiecultuur. Vandaag de dag is het nog steeds een kleurrijke en aantrekkelijke wijk. Het wemelt er van de leuke winkeltjes (in de Victoriaanse panden) in tweedehandsboeken, kleding en platen. Er hangt een ongedwongen sfeer. Make love not war!

De wijk Haight-Ashbury werd tegen het eind van de jaren zestig wereldberoemd. De buurt vormde het centrum van de hippiecultuur. Maar inmiddels heeft The Haight veel veranderingen ondergaan. In de plaats van het zachte “make love & peace, not war” kwam er een hardere realiteit: de harddrugsscene. Haight-Ashbury holde achteruit. 

De ommekeer kwam in de jaren zeventig. De prachtige, maar uitgewoonde en vervallen Victoriaanse huizen werden door de elite van de stad opgekocht en volledig gerenoveerd. Boetiekjes, winkeltjes en cafeetjes openden er al snel hun deuren. Vandaag de dag is Haight-Ashbury, met Haight Street als kern, een bijzonder leuke en aantrekkelijke wijk. Het wemelt er van de leuke winkeltjes in tweedehands boeken, platen en kleding. Het is er gezellig druk en er hangt een ongedwongen sfeer.

Tegenwoordig is het Haight-Ashbury District nog steeds een levendig en interessant deel van San Francisco. Er zijn een aantal funky winkels, restaurants en andere historische bezienswaardigheden. De meeste winkeleigenaren hier werken er hard aan om de bloemenkracht en de hippie vibe in de buurt levendig te houden.

Haight Street loopt door het midden van deze buurt. Vandaag de dag is het het commerciële gebied waar je de meerderheid van de winkels en restaurants vindt. Beginnend bij Masonic Avenue in het oosten, strekt het zich uit over vijf stadsblokken naar Stanyan Street. 

Naast de winkels en restaurants langs Haight Street, vind je ook een aantal mooie en kleurrijke huizen langs de zijstraten. Het Haight-Ashbury District is een van de weinige wijken die niet hard werd getroffen door de aardbeving en brand van 1906, waardoor het de buurt is met de hoogste concentratie van Victoriaanse huizen die nog steeds intact zijn.


Reizen in de buurt van Haight-Ashbury

Logo Doets Reizen Amerika

Haight-Ashbury