Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Oost Canada met Doets Reizen

28 januari 2016 door Melvin Malepaard

Oost Canada wint het in eerste instantie niet van West-Canada. Maar dat is misschien heel onterecht. Melvin Malepaard maakte een reis door het Oosten van Canada en is fan voor het leven. 

Canada, mijn favoriete land! Ik ben er al vaak geweest, en keer op keer krijg ik er een enorme kick van. Bij aankomst voel je meteen: dit land is bijzonder. De vriendelijkheid en de gastvrijheid zijn ongekend in dit deel van de wereld. Mijn laatste reis vond plaats in het oosten: de provincies Ontario en Quebec. De jaarlijkse internationale inkoopbeurs Rendez-Vous vond plaats in Ottawa. Deze beurs wordt bezocht door duizenden mensen uit het vak en is voor mij een prachtig ritueel om 'vrienden' uit het vak te spreken en te zien. Dit is het moment waarop wij als bedrijf contracten afsluiten en onderhandelen over de prijs. Een belangrijke schakel voor het succes van ons bedrijf dus. We kopen namelijk in zonder gebruik te hoeven maken van dure tussenpersonen. 

Rideau Canal - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Ottawa

Ottawa is voor mij een bijzondere stad. Het was - alweer vijf jaar geleden - de eerste stad in Canada die ik bezocht. Nu vijf jaar later voelt het als thuiskomen. Deze stad heeft een lange geschiedenis met Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde het Koninklijk Huis hier. Nog elk jaar geeft de Nederlandse regering duizenden bloembollen als dank en waardering. Het zogeheten Tulip Festival is dan ook heel populair onder de Canadese bevolking. In Ottawa vind je ook mijn favoriete museum van Canada: het Museum of Civilization is een prachtig ontworpen gebouw (veel verwijzingen naar cano’s en totempalen komen terug in de architectuur van het gebouw). Op een leuke manier leer je alles over de indrukwekkende geschiedenis van dit enorme land. Van de oertijd naar de First Native (Indianen)-cultuur tot aan de kolonisatie van de Europeanen. Eigenlijk mag je dit niet missen tijdens je bezoek aan Oost-Canada.

Museum of History - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Natuurlodges

Na Ottawa brachten wij een bezoek aan het Le Windigo Resort, waar de Belgische eigenaar ons hartelijk ontving. Dit prachtige resort ligt in 'the middle of nowhere' in het Franstalige Quebec. De verschillende chalets zijn allemaal van hout gemaakt en zorgen voor een Canadese sfeer. Wij hadden uitzicht op het meer, genieten!

Le Village Windigo - Quebec - Canada - Doets Reizen

Een ander hoogtepunt vond ik de Sacacomie Lodge. Deze lodge is volledig van hout gemaakt en ligt op een heuvel. Het uitzicht was er prachtig: ongerepte bossen en uitgestrekte meren. Hoe Canadees wil je het hebben? Nog geen paar uurtjes rijden en je bent in Quebec City. Het is er sprookjesachtig en kleinschalig. Overal tref je oude pandjes, gekleurde daken, steegjes met kunstenaars en overladen terrasjes aan. Ik weet zeker dat iedere Nederlander zich goed voelt in Quebec City. 

Montreal

Mijn favoriete stad in Oost-Canada is het mondaine Montreal. Zelf spreek ik amper Frans, maar dat is geen belemmering in Canada. Montreal is een combinatie tussen Parijs en New York. Diverse wolkenkrabbers, historische kathedralen en sfeervolle pleintjes met straatartiesten en kunstenaars zorgen voor een goede sfeer. Het is de ultieme mix tussen de Europese gezelligheid en Amerikaanse allure. Bezoek ook Old Montreal met haar nostalgische uitstraling. Ook het Olympisch Stadion - met een planetarium! - is het bezoeken waard.

Old Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Van deze metropool naar een rustiek stukje Canada: Elmhirst’s Resort. Tijdens de rondleiding waren wij onder de indruk van de lokale aanpak. Als gast geniet je namelijk van puur en biologisch eten. Bijna alles wordt verbouwd op de bijbehorende boerderijen: 'local and authentic'. Persoonlijk vond ik dat een verademing na alle drukke steden.

Elmhirst's Resort - Keene - Ontario - Canada - Doets Reizen

Toronto

De laatste grote stad die wij bezocht hebben, is Toronto. Dit is de meest moderne stad van Canada, met wolkenkrabbers in overvloed. Er is genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar St. Lawrence Market. Dit is een grote markt waar je van alles kunt kopen: van heerlijke biologische producten tot exotisch seafood. Ben je gek op vintage kleding, dan kun je uren slenteren in Kensington Market. Geweldig! Voor leuke boetiekjes en bars ga je naar The Distillery District. Hier zijn pakhuizen omgebouwd tot restaurants en kunstgaleries.

Toronto - Ontario - Canada - Doets Reizen

Oost-Canada is voor mij uniek! Geniet van Amerikaanse allure met Europese gezelligheid, in combinatie met ongerepte natuur.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook