Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

3 fantastische steden in Oost-Canada

5 december 2018 door Jesper Spierings

Camperreizen, elanden, beren en overweldigend veel prachtige natuur: dat is het algemene beeld dat mensen hebben van Canada. En dat klopt ook, maar er is nóg meer. Want in Canada vind je ook fantastische steden. In deze reisblog nemen we je mee naar de drie leukste steden van Oost-Canada; Ottawa, Toronto en Montreal. Combineer deze steden tijdens een stedentrip naar Oost-Canada. 

Indian Summer Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Ottawa

Welkom in Ottawa! Met allure en grandeur vervult Ottawa de rol van hoofdstad van Canada. De stad barst uit haar voegen door cultuur en historie; van de indrukwekkende parlementsgebouwen bij Parliament Hill tot de sfeervolle kades langs het tot Unesco Werelderfgoed verheven Rideau Canal. Deze stad heeft een lange geschiedenis met Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde het koninklijk huis hier. Nog elk jaar geeft de Nederlandse regering duizenden bloembollen als dank en waardering. Het zogeheten Tulip Festival is dan ook heel populair onder de Canadese bevolking. In Ottawa vind je ook mijn favoriete museum van Canada: het Museum of Civilization is een prachtig ontworpen gebouw (veel verwijzingen naar kano’s en totempalen komen terug in de architectuur van het gebouw). Op een leuke manier leer je alles over de indrukwekkende geschiedenis van dit enorme land. Van de oertijd naar de First Native (Indianen)-cultuur tot aan de kolonisatie van de Europeanen. Eigenlijk mag je dit niet missen tijdens je bezoek aan Oost-Canada.

Byward Market - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Toronto

Toronto heeft het allemaal en kan tippen aan wereldsteden als New York en Chicago. Veel Canadezen ervaren Toronto als modern, hip en bruisend. Deze stad biedt je een mix van strakke wolkenkrabbers en etnische, kleurrijke wijken. De ligging aan het grote Lake Ontario, dat op heldere dagen een lichtblauwe kleur heeft, geeft de stad een ruimtelijk effect. Als je Toronto wilt plaatsen in het rijtje van Noord-Amerikaanse grote steden, dan vind je een mix van New York en Chicago met een Canadese twist. Het unieke van Toronto is dat het, naast een bovengrondse stad, een ondergrondse stad heeft. Hier zijn winkels in alle soorten en maten en perfect om even af te koelen tijdens een hete zomerdag of op te warmen in de winter. Toronto heeft een groot aantal Broadway-producties van musicals op topniveau. Niet voor niets is Toronto de derde theaterstad van de wereld! In Toronto kun je aan het begin van je reis - afhankelijk van je interesses - één tot drie volle dagen doorbrengen. 

Toronto - Ontario - Canada - Doets Reizen

Toronto - Ontario - Canada - Doets Reizen

Toronto - Ontario - Canada - Doets Reizen

Montreal

De mix van de Franse invloeden, de sfeer, de cultuur, de geschiedenis en de fijne dingen van het leven maken Montreal heel verrassend. Deze moderne stad is gelegen aan de St. Lawrence River en bekend om zijn vele kerken, waarvan de Notre Dame de Bonsecour de meeste indrukwekkende is. Tijdens deze reis heb je voldoende tijd om alle hoogtepunten van Montreal te kunnen ontdekken. Montréal is één van de oudste en grootste steden van Quebec. Het is een metropool met een Franse inslag, en met één van de grootse binnenhavens ter wereld. 

Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Old Montreal - Quebec - Canada - Doets Reizen

Montréal ligt op een eiland in de St. Lawrence rivier (Ile de Montreal), op 1.600 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het is een stad waar je zowel boven- als onder de grond terecht kunt. Een unieke belevenis is het om ondergronds te gaan met de geluidloze metro die je van het ene station naar het andere brengt. Je kijkt je ogen uit, zo mooi als het er is: ieder station is anders van ontwerp. Ze lijken meer op kunstgalerijen dan op metrostations. Via de metro en voetgangerstunnels komt u in de Underground City. Hier vindt je winkels, restaurants, theaters, banken et cetera. De straten zijn prachtig en romantisch.  Montréal is een heerlijke stad, met meer dan 300 parken en pleinen waarvan Mount Royal Park één van de mooiste is. Vanaf de uitkijkpunten in het park heb je prachtig uitzicht over Montréal. Kies daarom eens voor Montreal als StedenTrip bestemming en laat je verrassen door het vriendelijke karakter en bruisende stadsleven. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook