Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Must-do, een orka tocht vanuit Victoria!

18 augustus 2016 door Elske Doets

Op zoek naar de Killer Whales of zoals wij deze prachtige dieren noemen de orka's? Stap dan aan boord van een van de twee verschillende boten en laat je meenemen de zee op. 

Het leefgebied van de orka's in West-Canada

De zee ten zuiden van Victoria is veruit het beste gebied om orka’s te spotten. Rond Victoria leeft een orka familie van bijna 70 orka's die hier permanent rondzwemmen. Dit zijn de residents. In de zomermaanden komen in ditzelfde gebied ook de emigrerende orkafamilies voor. Kortom, het krioelt bijna van de orka’s wat je kans enorm vergroot om ze daadwerkelijk te zien tijdens een boottocht. Tijdens de tour spot je niet alleen orka's, maar je hebt ook grote kan sop andere zeezoogdieren als dolfijnen, bruinvissen en zeeleeuwen. 

Orka's spotten Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Orka's spotten met een covered vessel of een zodiac?

Je kunt kiezen voor de covered vessel, een normale boot, met diverse faciliteiten zoals een toilet aan boord. Ga je liever voor een avontuurlijke rit? Kies dan voor de zodiac boot. Het voordeel van een Zodiac boot is dat er veel sneller kan worden ingespeeld op het zien van orka's. Zodiac boten zijn namelijk sneller en flexibeler dan de 'covered vessels'. Let wel, om deze reden is een zodiac niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar, zwangere vrouwen en personen met rug- en nekklachten. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook