Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Muurschilderingen in Manitoba

16 februari 2018 door Sander Leystra

In juni 2017 zijn 18 artiesten van over de hele wereld naar Churchill gekomen om hun kunsten te vertonen. Het resultaat zijn zeer verschillende en veelal kleurrijke muurschilderingen. Deze zijn voornamelijk aangebracht op de verlaten gebouwen in en rondom Churchill en vertellen elk een eigen verhaal.

Het idee achter het project Seawalls for Ocean is om iedereen bewust te maken de we de oceanen, en het leven dat het met zich meebrengt, te beschermen en te respecteren. Uiteindelijk heeft het project veel teweeggebracht. De gemeenschap van Churchill is nog dichter bij elkaar gekomen en de problemen die spelen in het kleine dorp zijn bespreekbaar geworden.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

De murals vind je overal en vanaf het moment dat je landt in Churchill zie je de eerste al. Zo is er op de Polar Bear Holding Facility een prachtige versiering aangebracht en rijd je langs het meest hippe waterpomphuisje ter wereld. Wanneer je tijd over hebt is het zeker aan te raden een wandeling te maken door het dorp en als een soort puzzeltocht op zoek te gaan naar de murals.

Er is een fantastische website gemaakt waar je het verhaal achter de muurschilderingen vindt, net als een plattegrond met de locaties: www.seawallschurchill.ca

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook