Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Wat te doen in Winnipeg?

16 februari 2018 door Sander Leystra

Wanneer je korte tijd in Winnipeg bent, maar niet alleen in je hotel wilt blijven, dan is er genoeg te zien en te doen in deze bruisende stad. Het centrum van de compacte stad herbergt alle bekende winkelketens, afgewisseld door kleine lokale bedrijven. Veel is op loopafstand en de meeste van de attracties van Winnipeg kun je ook gemakkelijk met het openbaar vervoer bereiken. Het oude gedeelte van het centrum bestaat uit oude pakhuizen die een nieuwe bestemming hebben gevonden en er wordt veel geïnvesteerd om de oude charme van de stad te herstellen.

Winnipeg - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Wil je meer dan alleen shoppen dan kun je naar het Canadian Museum of Human Rights gaan waar je veel leert over de verschillende culturen en mensen die in Canada leven. Het nieuwe museum is zeer interactief en is van binnen en buiten prachtig vormgegeven.

Bezoek The Forks in het centrum van de stad. In deze oude gebouwen van de Canadian National Railway zijn nu veel hippe winkeltjes, boetiekjes, koffiezaken en bakkerijen gevestigt. Dit is de plaats om de lokale bevolking te ontmoeten en in de zomer vinden hier veel verschillende evenementen plaats.

Winnipeg - Manitoba - Canada - Doets Reizen

French District ligt vlakbij het centrum en heeft een rijke historie. Je vindt hier prachtige oude gebouwen terug en je gaat terug in de tijd van toen de Fransen in dit gebied kwamen wonen. Winnipeg heeft buiten Quebec de grootste Franstalige gemeenschap en doet er alles aan om dit in stand te houden. Bij veel van de oude gebouwen staan informatiebordjes in het Frans en Engels waardoor je er meer over kan leren.

Het Legislative Building is gebouwd voor het parlement van Manitoba en staat vooral bekend om de ‘Golden Boy’, het gouden standbeeld op het dak. Dr. Frank Albo ontdekte dat het niet een gewoon parlementsgebouw is, maar een verborgen tempel voor de vrijmetselaars. De bewijzen hiervoor laat hij je zien tijdens de Hermetic Code Tour, wat zeker een aanrader is om te gaan doen.

Winnipeg - Manitoba - Canada - Doets Reizen

In Assiniboine Park Zoo is prachtig aangelegd en huisvestigt veelal dieren die in Canada voorkomen. Daarnaast is er een gedeelte van het park speciaal aangericht onder de naam ‘Journey to Churchill’, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een tour door het noorden van Manitoba te maken. De flora en fauna is anders dan de rest van het park en ook de verblijven van de dieren vloeien meer in elkaar over, alsof ze direct bij elkaar leven. Er is een geweldige tunnel aangelegd waarbij je onder de ijsberen kunt lopen. Deze glazen tunnel gaat door het verblijf van deze dieren en zeker bij voedertijd plonzen ze in het water direct boven je. Erg gaaf om deze dieren op een andere manier en van zo dichtbij te zien!

Winnipeg - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook