Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Overweldigend woestijnlandschap in Monument Valley

18 augustus 2016 door Beaudylle Swinkels

Zeg 'cowboylandschap' en miljoenen mensen zullen meteen de contouren zien van Monument Valley. Niet voor niets zijn hier dan ook vele bekende (western) films opgenomen. Het echte cowboy gevoel kan je natuurlijk ook zelf ervaren tijdens jouw vakantie naar Monument Valley. 

Overweldigend woestijnlandschap in Monument Valley

Torenhoge dieprode eilandbergen, uitgestrekte woestijnvlaktes, diepe canyons en intense stilte. Het natuurschoon van Monument Valley is in één woord fantastisch. Stap in de auto en volg de bekende Valley Drive langs schitterende uitzichten en monumentale eilandrotsen. Ga verder naar het noorden en aanschouw de ruige Valley of the Gods, met als hoogtepunt de Mexican Hat en uitdagende hiking trails. Liever niet alleen de vallei verkennen? De Navajo’s staan klaar om je alle ins en outs te laten zien tijdens een avontuurlijke jeeptour. 

Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Ontdek Monument Valley per jeep!

De beste manier om Monument Valley te ontdekken is door het boeken van een jeeptour onder leiding van een Navajo gids. Je maakt kennis met de omgeving en de Navajo cultuur. Je rijdt over de 17 mijl lange loop door Monument Valley en bezoekt enkele stops in de 'back country' welke je zelf met eigen auto niet kunt bezoeken. Alle mesa's die je bezoekt hebben een eigen naam en deze is afgeleid naar de vorm van de mesa. Zo heb je de 'Totem Pole', 'Three Sisters' en 'The Thumb'. De tour biedt je de mogelijkheid om een authentieke Navajo Hogan (woning) te bezoeken en daar laat een Navajo vrouw zien hoe de prachtige kleden worden gemaakt. 

Een uniek stukje natuur en de Navajo cultuur maken Monument Valley tot een prachtig juweeltje!  

Valley of the Gods - Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Insiders tip: Boek je verblijf in Monument Valley vroeg van te voren zodat je er zeker van bent dat je een kamer hebt in het View Hotel. De naam van dit hotel zegt het al: Het uitzicht vanaf je balkon is adembenemend! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook