Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

New England buiten de Indian Summer

31 mei 2024 door Thijs Boogaard

Alles over de lente…

Bij de naam New England denken de meeste mensen bijna vanzelf aan sfeer- en kleurrijke herfstkleuren. Maar het uitbundige New England heeft ook buiten de Indian Summer (herfst) enorm veel te bieden. In deze blog lees je bijvoorbeeld over New England in de lente. 

Van kerstbloesem tot boomgaarden 

De lente die in het Engels ‘spring’ wordt genoemd. ‘Spring’ komt van het Oud-Engelse woord ‘springan’, dat springen of ontspringen betekent. Het verwijst naar het fenomeen waarbij planten bijna letterlijk uit de grond springen. Immers, na maanden van kaalheid komt de natuur in de lente weer tot leven. Overal in New England komen dan bloesems tot bloei, van sierlijke kersenbloesem in Boston’s public garden tot de boomgaarden in Vermont. 

Polly’s Pancake Parlor

Als de herfst New England’s Kerst is dan is Maple siroop-seizoen het Sinterklaasfeest. Dit seizoen loopt ongeveer van eind februari tot begint april. Zeker in deze periode is Polly’s Pancake Parlor een absolute aanrader; een uniek pancake restaurant met verschillende soorten maple siroop (esdoornsiroop).  Geweldige locatie voor een uitgebreide lunch.

Doets Reizen - Boston Public garden. Photo Credit Adam Detour

Boston Public garden. Photo Credit: Adam Detour

Hoogste berg

In de lente smelt de sneeuw langzaam en worden de wandelpaden weer gangbaar. Het is dan ook de beste periode om de Mount Washington te beklimmen, met bijna 2000 meter de hoogste berg van New England. Wat de berg extra speciaal maakt zijn de weersomstandigheden: de berg heeft het hoogste gemeten windrecord buiten tropische cyclonen.

Keiharde windsnelheden

Met windsnelheden die regelmatig de 160 kilomater per uur overschrijden, is Mount Washington voor bergbeklimmers de ideale plek om je voor te bereiden op de ultieme klim aller tijden, De Mount Everest. Je kunt kiezen uit zo’n 60 wandeltochten met verschillende gradaties van moeilijkheid. Wil je een zonder een hike naar de top van deze berg? Lees dan de blog, ‘Bereik de top van Mount Washington in New Hampshire’.

Naspelen van de historie

De derde maandag van april is er een feestdag namelijk; Patriots’ Day. Ze vieren de eerste dag van de Amerikaanse revolutie (onafhankelijkheidsoorlog). In de staat Massachusetts zul je dan vele parades tegenkomen. Vooral in plaatsen als Lexington en Concord worden de historische gevechten nagespeeld. Ook een leuk weetje: op Patriots’ Day wordt ook de Boston Marathon gehouden.

Ben je klaar om New England te ontdekken in de lente? Kijk naar ons uitgebreide aanbod.

Doets Reizen - Lexington and Concord Battle -  © Hung, Jonathan Kozowyk and Henry

Photo Credit : Hung, Jonathan Kozowyk and Henry

Mijn favoriete foto van New England in de lente? Uitzicht vanaf Mount Washington:

Doets Reizen - New England - Amerika Reizen

9 april 2024 – Mount Washington

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook