Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Nóg een ‘small bite’ van ‘the big apple’

4 april 2024 door Dewi van der Waals

Mijn enerverende studiereis naar New York (deel 2)

In het tweede deel van dit blog neem ik jullie graag mee naar het Summit One Vanderbilt, naar Central Park, naar The Edge en naar het TWA Hotel. 

De bijzondere spiegeleffecten van Summit One Vanderbilt 

Na highline en Hudson Yards was het tijd om naar de Summit te gaan. Dit observatiedek bevindt zich in midtown Manhattan, naast Grand Central Terminal. Het uitkijkpunt ligt op meer dan driehonderd meter hoogte en biedt een fantastisch uitzicht op Empire State Building, Chrysler Building en nog veel meer. 

Wat dit uitkijkpunt zo uniek maakt is dat het niet alleen fantastisch uitzicht biedt, maar ook een bijzondere beleving met beeld, geluid en verschillende ruimtes. Zo heb je een ruimte met hoge plafonds en spiegels, maar ook een ruimte met talloze spiegelballonnen. Een zeer populaire plek om Instagram foto’s of TikToks te maken. In beide ruimtes zie je ontelbare keren de skyline van New York. Geen last van hoogtevrees? Probeer dan ook een foto te maken bij een glazen overhangende vloer. 

De avond sloot ik af met een heerlijke cocktail in de bar. Daar zie je je gezicht in de wolken. Hoe dat kan? Bij de ingang van de Summit wordt een scan gemaakt van je gezicht, die uiteindelijk terug te zien is in een speciale wolken display. 

(Tip: draag bij een bezoek aan de Summit bij voorkeur geen rok of jurk, want ook de vloeren zijn spiegels.) 

Stedentrip New York City - Amerika - Doets Reizen

Verliefd op Central Park 

De volgende ochtend had ik lekker tijd voor mezelf. Ik was altijd al benieuwd naar Central Park door de vele films, dus was het tijd om verwachtingsvol hier naartoe te gaan. Wow! Meteen was ik tot over mijn oren verliefd! Wat een geweldig groot en sfeervol park. 

De New York City Marathon was aanstaande, dus waren er heel veel mensen al aan het oefenen. Daarnaast zie je in Central Park overal honden en evenementen. Zo kwam ik langs een evenement met brandweerlieden, die hun hand op hun borst hadden omdat het volkslied werd gezongen. Iets dat indruk maakte, zeker omdat je zoiets plechtigs in Nederland zelden ziet.

Wanneer je Central Park bezoekt, is het handig om vooraf te bepalen wat je wilt zien. Alles zien is – vanwege de enorme grootte – bijna onmogelijk. Ik besloot de ingang bij Tavern On The Green te nemen en liep rustig via Sheep Meadow naar Bethesda Terrace en Fountain. 

Sheep Meadow is een goede plek om even tot rust te komen; je ziet hier veel mensen picknicken en yogalessen volgen. Bethesda Terrace en Fountain zijn ook prachtig, en dat vind ik niet alleen: hier worden dagelijks heel veel trouwfoto’s gemaakt. Daarnaast vind je er ook straatmuzikanten.


The Edge, het hoogste observatiedek 

Na mijn wandeling door Central Park ging ik door naar The Edge. Dit is het hoogste outdoor observatiedek van New York en is maar liefst 335 meter hoog. The Edge biedt je 360 graden uitzicht en als je op de glazen vloer gaat staan kan je naar beneden kijken. Neem je camera mee, want ook hier kijk je je ogen uit. 

Voor de echte waaghalzen is The Edge ook te beklimmen. Met een harnas loop je via een trap aan de zijkant van het gebouw naar ongeveer 365 meter hoogte. Vanaf boven kan je over de top leunen om New York en zelfs de omliggende staten te bewonderen. 

Helaas had ik geen tijd om The Edge te beklimmen, maar dit staat zeker op mijn to do-lijst voor de volgende keer. 

Stedentrip New York City - Amerika - Doets Reizen

Terug naar de jaren zestig in het TWA Hotel

Trans World Airlines was een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij en werd opgericht in 1930 (failliet in 2001). American Airlines nam het bedrijf over. Het TWA Hotel bevindt zich op JFK Airport en werd op 15 mei 2019 geopend. Het TWA Flight Center (in het hotel) fungeert als lounge en is officieel ontworpen in 1962. Dit is ook terug te zien in de stijl. Zo is er een beautysalon uit de jaren zestig, een twisterkamer, oude telefoons, restaurants, klapperende luchthaven borden (zoals vroeger), een rooftop zwembad met uitzicht over het platform, uniformen van vroeger, vliegtuig Connie en diverse geschiedenistentoonstellingen.

Stedentrip New York City - Amerika - Doets Reizen

Om deze geweldige reis af te sluiten heb ik in de lounge nog genoten van een drankje om daarna het vliegtuig terug naar huis te pakken. 

Tot de volgende keer, fantastisch New York!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook