Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Noorderlicht in Alaska

26 september 2019 door Ananda Visser

Staat het noorderlicht ook op jouw bucketlist? In Alaska heb je de kans deze te zien! Hoe kan je het noorderlicht spotten?

Aurora activiteit 

De Aurora Borealis is een natuurverschijnsel. Om het noorderlicht te kunnen zien is er activiteit nodig. Soms is er weinig activiteit en soms juist zo veel dat het in theorie zelfs in Nederland zichtbaar zou kunnen zijn. Er zijn verschillende websites en apps die voorspellingen doen over Aurora activiteit. 

Heldere nacht 

Om de Aurora activiteit te kunnen zien heb je een heldere nacht nodig. Als het bewolkt is, zul je het noorderlicht niet kunnen zien. Een goed meetpunt zijn sterren. Als je veel sterren ziet, heb je een heldere nacht en kans op het noorderlicht.

Noorderlicht - Alaska - Doets Reizen

Geen lichtvervuiling 

Als laatste is het belangrijk dat er geen lichtvervuiling is. Om het noorderlicht goed te kunnen zien heb je eigenlijk totale duisternis nodig. In een stad met veel lichtvervuiling zal je het noorderlicht dus waarschijnlijk niet kunnen zien. Zelfs een volle maan kan het noorderlicht niet zichtbaar maken. 

Beste reistijd 

Het noorderlicht seizoen in Alaksa loopt van 21 augustus tot 21 april. De beste reistijd zou dan de laatste week van augustus en de eerste week van september zijn.

Heb je nu geen zin om de hele nacht wakker te blijven om het noorderlicht te kunnen zien, dan hebben de meeste hotels een noorderlicht wake up call. Ideaal! Mocht het noorderlicht te zien zijn, dan bellen ze je wakker zodat je naar buiten kunt om te genieten van het noorderlicht. 

Noorderlicht - Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook