Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek de Hamptons

23 december 2016 door Anouk Gortzak

De Hamptons worden vaak niet erkend als de typische strandbestemming. Toch zijn de Hamptons gedurende de zomermaanden een prachtige bestemming om aan de kust te verblijven! Ontdek de Hamptons aan de oostkust van de USA. 

Waar liggen de Hamptons?

Op maar 2,5 uur rijden van de luchthaven JFK in New York. Op Long Island is de Hamptons een groep dorpen als Southampton, East Hampton, Sag Harbor en Montauk en bieden de typische, schattige New England-ambiance. Je vindt daar houten huizen, witte pilaren en schommelstoelen op de veranda. Kortom: het sfeertje van het oude koloniale Amerika. Daarnaast zijn de Hamptons ook heel exclusief door de vele celebrities die hier een huis hebben en er de weekenden of zomers doorbrengen. De rijke New Yorker showt hier zijn of haar welvaart en dat weerspiegelt zich in het winkel en restaurantaanbod.


Wat kun je doen in de Hamptons?

- Bezoek de Montauk Point Lighthouse in het plaatsje Montauk

- De stranden van de Hamptons zijn lang, met hier en daar een stuk privé strand dat behoort tot de bewoners van de grote strandhuizen. Het meest bekende en populairst strand is Coopers Beach, waar een 7 mijl lang strand met spierwit zand te vinden is. 

- Ditch Plains Beach bij Montauk is de perfect surflocatie. 

Tip: combineer je stedenTrip New York bijvoorbeeld met een aantal dagen in een sfeervol hotel in Southampton. Een relaxte afsluiting van een drukke week in de Big Apple.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook