Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Op naar de sterren in Florida

18 augustus 2016 door Sjanneke Geertsma

Cocoa Beach, aan de Oostkust van Florida is een niet te missen bestemming als je in de buurt bent. Sjanneke Geertsma, Florida expert bij Doets Reizen: “Ze noemen het ook wel de Space Coast. Je hebt er bijvoorbeeld het Kennedy Space Center op Cape Canaveral. 


Je leert er over het verleden, het heden en de toekomst van de ruimtevaart. Maar bij zonder het door te hebben. Het is zo goed opgesteld, totaal geen taaie kost. Dus ook echt leuk als je geen interesse hebt in de ruimtevaart. Je kunt er de Rocket Garden bezoeken, waar je de oude raketten kuntn zien en je kunt ervaren hoe het ongeveer voelt om gelanceerd te worden in een Space Shuttle. Er is een I-Max theater en je kunt er een bustour doen waarbij je onder meer de Apollo raket ‘ontleed’ ziet. Ik was er echt verrast van, hoe indrukwekkend dit allemaal is.”

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Van Cocoa Beach, waar de surfliefhebber trouwens ook heel goed de golven op kan zoeken, is het een aanrader om door te rijden naar West Palm Beach. Een andere favoriet van Sjanneke. “Ik noem het altijd het St. Tropez van Florida. Woningen in Toscaanse stijl met veel groen, bomen en wuivende palmen. Echt een paradijsje. Ga hier vooral winkelen op Worth Avenue. Een luxe winkelstraat vol couture, maar ook veel lokale artiesten bieden er hun waar aan. En links en rechts van de avenue vind je hofjes met restaurantjes en barretjes. Hier pak je een fijn terrasje. Het voelt even Europees aan, zo met die kleine pleintjes. Heel apart om dat te vinden, zo ver van huis.” 


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook