Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Ontdek historisch St. Augustine

1 juli 2016 door Sjanneke Geertsma

De Verenigde Staten staat niet bekend om zijn oude geschiedenis, maar toch zijn er genoeg historische plaatsjes. Maak tijdens jouw vakantie in Florida kennis met de historische plaats St. Augustine, de oudste Europese nederzetting van de USA. 

St. Augustine - Florida - Doets Reizen

Geschiedenis in St. Augustine

St. Augustine is de eerste stad die de Europeanen in 1565 in de Verenigde Staten stichtten. Het waren de Spanjaarden die als eerste Europeanen een nederzetting schitten in Florida. Maar zij waren niet de enige. In de eeuwen erna kwamen er nog veel meer Europeanen een stukje Florida claimen. Zo vind je in West Palm Beach met z’n Toscaanse huizen, sterke Italiaanse invloeden, stonden de Grieken overduidelijk aan de wieg van Tarpon Springs en vind je in Miami niet Europese, maar sterke Cubaanse invloeden. 

St. Augustine - Florida - Doets Reizen

Uitwaaien in St. Augstine

De historische achtergrond vind je nu nog steeds terug in het hedendaagse straatbeeld. Imposante gebouwen, houten huizen met veranda’s, autovrije straten, een echt fort en paardenkoetsen die je langs alle bezienswaardigheden voeren zijn wat St. Augustine uniek maken. Je vindt er veel art galeries en musea. Even uitwaaien doe je op het strand van het nabijgelegen St. Augustine Beach. In de winter, vanaf half november tot eind januari houden ze er de ‘Nights of Lights’. Een traditie die terugvoert naar de tijden van de Spaanse kolonisten die rond kerstmis een kaars voor hun raam zette. Dat is uitgegroeid tot een lichtjes spektakel door het hele stadje. Het geeft een heel bijzondere sfeer.

Ontdek de verschillende culturen In Florida en maak een miniatuur wereldreis door deze staat.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook