Overzicht

Oregon en Washington State

25 april 2017 door Marieke Herder

Afgelopen september heb ik een geweldige reis van extremen gemaakt.

Van het gezellige Seattle via het lieflijke Mount Rainier NP en de prachtige Columbia River Gorge naar de stad van de tuinen en microbrouwerijen: Portland. Vervolgens langs de fantastische kust van Oregon naar het adembenemende en kraakheldere Crater Lake en outdoor town Bend.En aan het einde van de rit ook nog naar ‘Utahmazing’ voor de Big Five van Utah: Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce en Zion. Wat een overdonderend natuurgeweld! And last but not least: Las Vegas!

Ik was al een paar keer eerder in Seattle geweest, maar het is altijd weer een plezier om hier terug te keren. Een tikkeltje alternatief en excentriek en weer compleet anders dan andere grote steden in de VS. Natuurlijk heb ik daar ook de Pike Place Market bezocht. Toeristisch uiteraard, maar altijd bruisend en één en al energie. Seattle heeft veel top attracties zoals de uitzichtpunten Space Needle en Sky View Observatory, de musea Chihuly Garden and Glass, Pacific Science Center en Museum of Pop Culture. Seattle ligt aan het water dus ook een boottochtje langs de haven behoort tot de mogelijkheden of maak een ritje in de Great Wheel. Een half uur rijden ten noorden van Seattle ligt de Boeing Factory. Wat een gigantisch complex is dat, ten grootte van Disneyland! Je kunt hier een rondleiding van 90 minuten boeken. Dit moet vooraf via de site www.futureofflight.org. Je reserveert dan de dag + vaste tijdstip. De tour is zeer interessant en zo krijg je een glimp te zien van de fabricatie van de Boeings 747, 767, 777 en het nieuwe type 787: de Dreamliner.

Boeing Fabriek in Everett, Washington State

8 km voor de ingang van het Mount Rainier NP ligt het plaatsje Ashford. Daar verbleef ik in de Nisqually Lodge, een ontzettend leuke sfeervolle lodge met een knapperend haardvuurtje in de lobby en een zeer vriendelijke gastheer. En je verwacht het misschien niet in zo’n klein dorpje, maar er is een heerlijk Nepalees Restaurant: Wildberry. 

Mount Rainier NP in Washington State

Toen ik Mount Rainier NP binnenreed, kreeg ik een heus Canada gevoel. Het is een schitterend NP met de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier als blikvanger, gletsjers, meren, riviertjes, regenwoud en het is een waar wandelparadijs.  Ik heb de hele zuidkant van het NP bereisd, van de Nisqually Entrance tot de Stevens Canyon Entrance en toen doorgereden naar de eindbestemming van die dag, The Dalles.

De Columbia River begint in de Canadese Rockies en mondt via Washington State en Oregon uit in de Stille Oceaan. De Columbia River Gorge is een brede kloof waartussen de rivier over een afstand van 80 mijl stroomt. Onderweg kun je stoppen bij talloze uitzichtpunten en watervallen waarvan de Multnomah Falls de bekendste zijn. Het is een geliefde plek om te wandelen, fietsen, varen en kamperen.

Columbia River Gorge, Oregon

Aangekomen in Hotel Lucia in Portland ging ik gelijk een stukje lopen in deze heerlijke stad. Portland is een walhalla voor koffie- en bierliefhebbers en foodies. Op bijna elke hoek van straat kom je ze weer tegen: de food carts. Ideaal voor een snelle hap en bovendien erg lekker! Die middag ben ik geëindigd in Fat Head’s Brewery, één van de brewpubs waar je kunt kiezen uit tientallen biertjes, proost!

 

Bekijk hier onze reizen naar Noordwest USA

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook