Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Tips voor een bezoek aan Oslo

19 oktober 2020 door Kim Otter

Bij Noorwegen denk je misschien aan het ontdekken van de spectaculaire natuur, maar ook de steden zijn de moeite waard? Oslo bijvoorbeeld, een super hippe en schone stad. Van architectonische hoogstandjes tot een gezellig stadsleven. Ik deel graag mijn persoonlijke top 5 in Oslo. 

Wat kan je niet missen tijdens je bezoek aan Oslo?


Verborgen tuinen in het hart van Oslo

Wandelen door de straten van Oslo is natuurlijk prachtig, maar af en toe heb je een moment van rust nodig en de perfecte plek is dan om bij te komen in een van de achtertuinen die de stad rijk is. Daarnaast natuurlijk ook de perfecte plaats om je voor te bereiden op het volgende stadsavontuur of alvast in te lezen over wat de rest van de reis op de planning staat. Hier een paar tips van tuinen die een bezoek waard zijn:

  • Prindsen Hage. Wanneer je deze tuin binnen stapt voel je de vibe van een festivalterrein. Kettingen met kleurrijke lichtjes, hangmatten, foodtrucks, bloemen en muziek maken deze van deze tuin een magische wereld. Je vindt deze tuin tussen de oude gebouwen in Brugata.
  • Bare Jazz. Als je de zachte Jazz deuntjes niet door de straten hoorden, zou je geen idee hebben dat deze verscholen plek bestond. Neem hier een kop koffie en of een hapje en geniet van de rust.

Operahuis in Oslo

Net als in de Noorse natuur kan iedereen elke dag de bergen beklimmen en dit was waarschijnlijk ook de gedachtegang toen dit gebouw werd ontworpen. Elke dag kan je namelijk dit indrukwekkende architectonische hoogstandje beklimmen en genieten van panoramisch uitzicht op Oslo en het fjordenarchipel. Bij zonsondergang de perfecte plek om de dag na te bespreken. Maar niet alleen van buiten maakt het gebouw veel indruk, binnen in het gebouw is het bijzonder ontwerp doorgetrokken. Je kan naar binnen gaan om een mooie voorstelling bij te wonen, maar als je niet zo van de voorstellingen bent ontdek het gebouw dan met een gids. Ontdek de houten thematiek, de zalen, de geperforeerde muur en vang een glimp op van de repetities.

Museumeiland

In de Oslofjord vind je schiereiland Bygdøy, de plek waar een aantal van de meest beroemde musea van Oslo bij elkaar liggen. Het eiland is gemakkelijk te bereiken per boot en naast de musea vind je hier ook bossen en strand waar je de drukte van de stad even achter je kan laten. Om meer te weten te komen over traditionele Noorse gebruiken en de geschiedenis kun je het openluchtmuseum Norwegian Folk Museum bezoeken. Het Fram museum is ook een aanrader en deze is gewijd aan de Noorse poolexpedities. Als laatste kan je het Viking Ship museum natuurlijk niet overslaan. Je vindt hier drie oude schepen die uit diverse scheepsgraven in Noorwegen zijn gehaald.

Het Frognerpark

Grote kans dat het Frognerpark een van de meest unieke parken is die je ooit hebt bezocht. Het is niet zomaar een stadspark, maar meer een openluchtmuseum. Je vindt hier namelijk meer dan 200 bronzen en stenen sculpturen van beeldhouw Gustav Vigeland. De beelden weerspiegelen mensen in allerlei posities. Een van deze bijzondere werken is het 17 meter hoge ‘Monolitten’, waarin wel 121 figuren verwerkt zijn. Toegang tot het Vigeland park is gratis.


Het fort van Akershus

Bij het fort van Akershus laat je de moderne gebouwen en hippe wijken even achter je en ga je helemaal op in de geschiedenis van Oslo. Het is een middeleeuws kasteel met als doel de stad te beschermen. Door de strategische ligging aan het water biedt het nu ook een mooi uitzicht. Neem zeker een rondleiding om het kasteel te ontdekken en loop daarna nog lekker over het terrein, je kan hier namelijk goed genieten van een zomerse dag. Het is dan ook een populaire locatie voor grote evenementen, waaronder feestdagen en concerten. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook