Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 10 mooiste plekken in Noorwegen

19 oktober 2020 door Wouter Roosje

De mooiste plekken in Noorwegen

De Ålfotbreen-gletser en Nordfjord

Wandelen skien, vissen, gletsjertochten, surfen of fietsen alles is mogelijk in deze waanzinnig mooie omgeving. Rotsachtige kustlijnen en zachte stranden, je vind het hier allemaal. Buitengewoon smalle valleien, diepe meren en fantastisch mooie watervallen. Nordfjord heeft werkelijk waar alles!

De rotsformaties langs het Lysefjord 

Fantastische en uitdagende wandelroutes langs rotsachtige gebieden met onwaarschijnlijk prachtige uitzichten. Naast wandelen is het ook mogelijk om een boottocht langs idyllische eilandjes, watervallen, fjorden en de spectaculaire rotsformaties. 

Het Geirangerfjord

Indrukwekkende natuurwonder van 15 kilometer lang. Vele watervallen zoals de Zeven Zusters, de Bruidssluier en de vrijer. Je kan hier met de boot doorheen gaan om dit unieke stukje aarde tot je te nemen. Om nog meer 1 te worden met deze mooie natuur is een kajaktocht zeker aan te raden!

Kristiansand 

De meest charmantste stad van Noorwegen. Een groene, waterrijk en overzichtelijke stad. In de zomer is Kristiansand een ware trekpleister voor de Noren zelf. Tientallen zonneterrasjes, stadsstranden met palmbomen. Kristiansand staat bij velen bekend als startpunt van een trip door Noorwegen doordat de ferry vanuit Denenmarken aanmeert in dit idyllische stadje. Het is gelijk een perfect tussenstop en ideaal voor een reis met kinderen. In de omgeving is een pretpark en een dierentuin. 

Trolltunga

Op 800 meter hoogte na en wandeling van zo’n 8 uur kom je uit op Noorwegens mooiste uniekste uitzicht. Het is een stevige wandeling maar daarna krijg je de meeste ‘instagramwaardigste’ plek in Noorwegen. Trolltunga is een opmerkelijke steenformatie welke horizontaal uit het gebergte steekt. Als je op ‘’de tong’’ staat zie je onder je de fjorden. 

Preikestolen

Beetje geschrokken van de lange hike van Trolltunga? Dan Preikestolen een andere optie. Deze tocht naar boven duurt 4 uur en brengt je naar de bekendste bergwandelroute in Noorwegen. Om Preikestolen te bereiken wordt er een afstand afgelegd van 8 kilometer in een hoogteverschil van 500 meter. Eenmaal de top bereikt geeft het misschien nog wel een nóg mooier uitzicht dan Trolltunga. 

Kjeragbolten

De meest spectaculairste attractie in Noorwegen ligt op 984 meter hoogte aan de Lysefjord. Tussen 2 bergen ligt een soort van zwevende steen. Het lijkt bijna onwerkelijk en ziet er bijna magisch uit. Volgens de plaatselijke bevolking is de steen een versteende trol toen het daglicht op hem viel. Om de spanning nog meer op te zoeken is het helemaal te gek om vanaf het hoogste punt te basejumpen. 

Nationaal Park Jostedalsbreen

De grootste gletsjer van Europa ligt in het adembenemende nationaal park Jostedalsbreen. Helderblauwe meren, steile bergwanden, besneeuwde bergtoppen en groene valleien, al met al ongerepte natuur, het lijkt wel hemel op aarde.  

Het noorderlicht spotten in Tromsø

Je kan het bijna niet geloven na al het eerder genoemde natuurspektakel maar het noorderlicht is ook te bewonderen in Noorwegen. De beste plaats om het met eigen ogen te zien is in Tromsø. Het ongrijpbare, onvoorspelbare dansende groen licht aan de hemel mag niet ontbreken aan een bezoek aan Noorwegen. 

Bergen

Smalle straatjes, vele winkeltjes en de wereldbekende gekleurde huisjes dat kan maar een stadje zijn: Bergen. Een veelzijdige stad aan de berg Fløyen. Je kunt naar de top van deze berg met de kabelbaan, vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Een bezoek aan de vismarkt is ook zeker aan te raden. Verse vis ga je nergens anders krijgen dan in Bergen. Vooral de bekende Noorse gepekelde haring en vissoep is een absolute aanrader.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook